De temperatuur op 7 januari 1941 lag tussen -8.9 °C en -4.7 °C en was gemiddeld -6.7 °C. Er was 4,7 uur zonneschijn (59%). De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
6 februari » Auke Adema wint de zevende Elfstedentocht.
10 mei » Tweede Wereldoorlog: Staking van meer dan 100.000 arbeiders in Luik, geleid door Julien Lahaut, georganiseerd door het onafhankelijkheidsfront.
18 augustus » De eerste tweehonderd gevangenen komen aan in kamp Amersfoort. Het is een groep communisten die eerder waren geïnterneerd in kamp Schoorl.
4 september » USS Greer (DD-145) wordt beschoten door een Duitse onderzeeboot (U-652), alhoewel de VS neutraal zijn. Spanningen lopen op tussen de twee landen.
15 december » De Nederlandse onderzeeboot O 16 zinkt door een explosie van een Japanse mijn.
17 december » Duitse overwinning op Sebastopol.
Dag van overlijden 11 juni 1943
De temperatuur op 11 juni 1943 lag tussen 10,4 °C en 26,4 °C en was gemiddeld 18,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 11,5 uur zonneschijn (69%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Han van Raam, "Genealogie Van Raam", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-van-raam/I64384.php : benaderd 20 juni 2025), "Philip Visser (1941-1943)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.