genealogieonline

Genealogie Van Bommel-Van Essen

Foto van J.L. van Bommel

De publicatie Genealogie Van Bommel-Van Essen is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 6.152 personen. De auteur gebruikt voor het beheer van de gegevensverzameling GensDataPro. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


In de loop der jaren heb ik enorm veel gegevens over mijn voorouders kunnen verzamelen. Het spoor van mijn moeders kant (Van Essen) leidt naar Schokland. Zo’n veertig jaar geleden vond ik in een van de dossiers Van Essen op het Centraal Bureau voor Genealogie een brief van een schout op de Veluwe die een moordzaak had opgelost. In de kop van de brief stond de naam Van Essen met een wapen. Ditzelfde wapen zit in de zegelring die ooit van mijn opa was. Ik heb het wapen (in zilver een rechter schuinbalk van sabel, beladen met drie ruiten van goud in de richting van de balk) ook bij een ander familielid aangetroffen. Op de Veluwe heeft een riddermatig geslacht Van Essen geleefd afkomstig uit Duitsland die ditzelfde wapen voerde. Dit geslacht is vanaf ca. 1100 uitgezocht en de tak in Nederland zou in 1791 zijn uitgestorven. Ik hoop ooit nog eens een verbinding Schokland-Kampen-de Veluwe te vinden. Het wapen zou overigens net zo goed door een vroeger genealoog-familielid klakkeloos aan mijn familie kunnen zijn toegevoegd. Het spoor van mijn vaders kant (Van Bommel) leidt naar Haarlem.
Aan deze publicatie moet nog het een en ander worden bijgeschaafd. Zo staan de adressen vaak nog niet in de goede volgorde en ook een aantal andere zaken kunnen nog wat beter uitgewerkt worden. Ik hoop echter dat u bij uw speurtocht een dankbaar gebruik kunt maken van mijn gegevens. Voor op- aanmerkingen en vooral aanvullingen houd ik mij aanbevolen.

Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Pasfoto
Linker fadeRechter fade


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Connecties


WO2 slachtoffers in deze publicatieDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 3.912 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij


Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7000 genealogen
gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!

   Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?