genealogieonline

Genealogie Van Bommel-Van Essen

Foto van J.L. van Bommel

De publicatie Genealogie Van Bommel-Van Essen is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 6.499 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


In de loop der jaren heb ik enorm veel gegevens over mijn voorouders kunnen verzamelen. Het spoor van mijn moeders kant (Van Essen) leidt naar Schokland. Eind achttiende eeuw kwam een visser met zijn bolschuit vanuit het dorpje Ens op Schokland naar Volendam. Hij kwam van Ens. Zo ontstond geleidelijk aan de naam "Van Es", "'Van Esse", "Van Essen". De familienaam "Van  Essen" werd in 1815 de definitieve naam. Het spoor van mijn vaders kant (Van Bommel) leidt naar Haarlem.
Aan deze publicatie moet nog het een en ander worden bijgeschaafd. Zo staan de adressen vaak nog niet in de goede volgorde en ook een aantal andere zaken kunnen nog wat beter uitgewerkt worden. Ik hoop echter dat u bij uw speurtocht een dankbaar gebruik kunt maken van mijn gegevens. Voor op- aanmerkingen en vooral aanvullingen houd ik mij aanbevolen.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen


Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 3.941 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?