genealogieonline

Genealogie van de familie Schrader » Neeltje Jacobsdr van der Geest (Geut) (± 1745-1811)

Persoonlijke gegevens Neeltje Jacobsdr van der Geest (Geut) 


Gezin van Neeltje Jacobsdr van der Geest (Geut)

Zij is getrouwd met Gerrit Jansz Rijk.

.


Kind(eren):

 1. Wil(le)mijntje Rijk  1784-1847 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Neeltje Jacobsdr van der Geest (Geut)?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam Van der Geest (Geut)


Historische context


 • De temperatuur op 11 augustus 1811 lag rond de 16,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt bui . Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1811: Bron: Wikipedia
  • 21 februari » Ontdekking van chloor wereldkundig gemaakt door Humphry Davy.
  • 5 juli » Venezuela is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat zich onafhankelijk verklaart van Spanje.
  • 18 augustus » Bij keizerlijk decreet beveelt de Franse keizer Napoleon een ieder in Nederland die nog geen geslachtsnaam heeft binnen een jaar een geslachtsnaam aan te nemen.
  • 18 november » Napoleon Bonaparte voert in de Lage Landen de burgerlijke stand in.
  • 16 december » Zwaarste geregistreerde aardbeving in de Verenigde Staten, bij New Madrid (Missouri).


Bron: Wikipedia