Genealogie Schenkenberg van Mierop

Foto van J.G. Schenkenberg van Mierop
De publicatie Genealogie Schenkenberg van Mierop is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 3.540 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 10 mei 2023.


De familie van Mierop.
De oudste, ons nu bekende, voorvader [onder]trouwt te Delft in december 1585.

Bruidegom Heyndrick van der Nyerop , afkomstig uit Antwerpen , wonend: Voorstraat , caasmaker [causmaeker] 
Bruid Magdalena van Loon , afkomstig uit Antwerpen, wonend: Koestraat

Als gevolg van de contra-reformatie in de Zuidelijke Nederlanden, voelden veel protestantse kooplui en handwerkslieden zich bedreigd en vluchtten naar het Noorden.

De families van Mierop en van Loon behoorden vrijwel zeker tot die vluchtelingen.

Tot op heden hebben we de voorouders van Hendrik van den Mierop nog niet kunnen vinden. Als u een suggestie hebt, dan houden wij ons aanbevolen.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.
Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!