genealogieonline

Voornaeme Geslachte en Eenvoudige Luyde » Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn (1798-????)

Persoonlijke gegevens Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn 


Voorouders (en nakomelingen) van Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn


Gezin van Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn

Bron 2

Hij is getrouwd met Isabella Martina SIMON op 15 januari 1830 te Breda, hij was toen 32 jaar oud.Bron 3

Kind(eren):

 1. levenloos geboren kind van Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn  1834-1834

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Trouwakte
 2. Stadsarchief Breda
 3. Akte 6

Tijdbalk Arnoldus Johannes Josephus de Roy van Zuydewijn

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam De Roy van Zuydewijn


Historische context


 • De temperatuur op 15 januari 1830 lag rond de 1,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Typering van het weer: half bewolkt dampig winderig. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1830: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,6 miljoen inwoners.
  • 13 mei » Ecuador wordt onafhankelijk.
  • 5 juli » Frankrijk valt Algerije binnen.
  • 25 augustus » De opvoering van de opera La muette de Portici van Daniel Auber in de Brusselse Koninklijke Muntschouwburg mondt uit in rellen: Belgische separatisten komen in opstand tegen koning Willem I.
  • 4 oktober » België heeft de troepen van Koning Willem I verjaagd en roept de onafhankelijkheid uit bij monde van het Voorlopig Bewind.
  • 16 oktober » De Nederlandse kroonprins Willem van Oranje proclameert de onafhankelijkheid van België
  • 5 december » De Symphonie fantastique van Hector Berlioz wordt voor het eerst uitgevoerd in het conservatorium van Parijs.