genealogieonline

Genealogie van personen met de naam Ridderkerk

Foto van Sim Mostert

De publicatie Genealogie van personen met de naam Ridderkerk is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 234 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


In december 2009 publiceerde het Meertens Instituut alle 314.000 familienamen die in 2007 in de Gemeentelijke Basisadministratie waren opgenomen. Door het intypen van een familienaam op de Meertens-site worden de gegevens, aantallen en spreiding, van die naam zichtbaar.

Als geboren Ridderkerker typte ik de familienaam (van) RIDDERKERK in. Tijdens mijn genealogische speurtochten was ik die familienaam sporadisch tegengekomen. Echter wat schetste mijn verbazing, de site meldde: Uw zoekactie naar (van) RIDDERKERK heeft geen resultaat.
In 2007 droeg dus niemand meer deze familienaam. De familienaam (van) RIDDERKERK is in Nederland uitgestorven!

Ik vind het een uitdaging om de genealogische gegevens die beschikbaar zijn van deze uitgestorven familienaam te inventariseren.

Momenteel komt er enige structuur in de resultaten. Wellicht dat, met het nog meer vrijkomen van genealogische gegevens, het binnenkort allemaal nog wat duidelijker wordt. Momenteel ziet het er naar uit dat de verste bron in Charlois ligt. Bij het uitvogelen van de grootste cluster, met als stamvader Mattheus Ridderkerck, ben ik Harm Jan Luth van het Stadsarchief te Vlaardingen veel dank verschuldigd. Op de site http://www.rijerkerk.net zijn ook veel personen met de naam Ridderkerk te vinden.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatieVandaag in het verleden


Andere publicaties van Sim Mostert


Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!