genealogieonline

Genealogy Richard Remmé, The Hague, Netherlands » Otto van (Otto van) Arkel Heukelom sgr d'Amelroy, Welle & Lokhorst

Persoonlijke gegevens Otto van (Otto van) Arkel Heukelom sgr d'Amelroy, Welle & Lokhorst 


Voorouders (en nakomelingen) van Otto van Arkel Heukelom


Gezin van Otto van (Otto van) Arkel Heukelom sgr d'Amelroy, Welle & Lokhorst

Hij is getrouwd met Franceline d' Affaytadi op 19 april 1614.

Kind(eren):

  1. Anna Maria van Arkel Heukelom  ± 1614-± 1682
  2. Katharina van Arkel Heukelom  ± 1620-????
  3. Thomas Walraven van Arkel Heukelom  ± 1620-1693 


Notities bij Otto van (Otto van) Arkel Heukelom sgr d'Amelroy, Welle & Lokhorst

E: Otto van Arkel, Kapitein, geboren in het jaar 1586, zoon van George van Arkel en Anna van Lockhorst (XVII-an). Werd op 10 Sept. 1590 minderjarig beleend met Amersoyen, waarvoor zijn moeder hulder was. Na de dood van zijn moeder werd door zijn voogden Lubbert Torck, heer van Heesbeen en mr. Cornelis Oem een uitstekend beheer gevoerd. De financiele toestand werd daardoor aanzienlijk verbeterd. Op 5 Apr. 1611 legde Otto VI zelf de leeneed af. Op 26 Mrt. 1628 werd hij aangesteld tot kapitein van een compagnie. Hij komt voor tot 1640. Otto was gehuwd, huwelijksvoorwaarden opgemaakt op 19 april 1614 (1) met Francelinae d'Affaytadi, overleden in het jaar 1669, dochter van Cosmo d'Affaytadi (Heer) en Margaretha de Hanxeler. Afkomstig uit een Mechelse bankiersfamilie (van oorsprong afkomstig uit Italie). Op 16 Aug. 1619 zegde Otto VI haar 1500 gulden per jaar toe. Uit dit huwelijk: 1 Anna Maria van Arkel, geboren rond januari 1614, overleden in het jaar 1682, ongeveer 68 jaar oud. Anna was gehuwd, huwelijksvoorwaarden opgemaakt op 20 januari 1646 met Karel van Malsen, Heer, overleden op 26 augustus 1672, zoon van Adriaan van Malsen en Josina van Varick. Heer van Onsenoort en Nieuwkuik, daarmee beleend op 18 Juny 1638. 2 Laura van Arkel, Abdis. Abdis van het zgn. Nieuwe Klooster bij Kleef. 3 Catharina van Arkel. Catharina was gehuwd met Robert van Aerschot, Baron en Heer, zoon van Philips van Aerschot van Schoonhoven en Jossine van Blehen. Baron van Aerschot, heer van Wanroy. 4 Thomas Walraven van Arkel, overleden op 23 november 1693. Werd op 11 Aug. 1641 beleend met de heerlijkheid Amersoyen, woonde aldaar op het kasteel, bleef steeds rooms-katholoiek en overleed als laatste van deze tak van zijn geslacht. Hij wordt in het jaar van zijn overlijden nog op 7 Oct. in het leenregister vermeld. Thomas was gehuwd, huwelijksvoorwaarden opgemaakt op 10 juli 1640 met Johanna Barbara de La Kethulle, dochter van Louis de La Kethulle (Heer) en Emerentia van Ravensway. Johanna was weduwe van Reijnold van der Reijdt, Heer. Heer van Bruchem. Uit deze relatie: 5 Gideon van Arkel.

===============================

lockhorst.ged

Heer van Amelroy en Well. Onmondig beleend met Lockhorst na doode van zijn grootvader Vincent van Lockhorst. Droeg Slydrecht in 1610 over aan zijn oom Nicolaas van Mathesse.

Werd op 10 Sept. 1590 minderjarig beleend met Amersoyen, waarvoor zijn moeder hulder was. Na de dood van zijn moeder werd door zijn voogden Lubbert Torck, heer van Heesbeen en mr. Cornelis Oem een uitstekend beheer gevoerd. De financiele toestand werd daardoor aanzienlijk verbeterd. Op 5 Apr. 1611 legde Otto VI zelf de leeneed af. Op 26 Mrt. 1628 werd hij aangesteld tot kapitein van een compagnie. Hij komt voor tot 1640.

Oegstgeest
102. 3 morgen veenland op de Mors, gemeen in 7 morgen land met de heilige geest te Leyden en Willem Jan Kerstensz.
22-8-1595: Otto van Arckel, heer van Amelseyde, onmondig, bij dode van zijn grootvader ionkheer Vincent, heer van Lockhorst en Heemstede. (1-8-1595: Lubbert Torck, heer van Heesbeen, en Cornelis van Oemraedt, voogden van de onmondige kinderen van George van Arckel, heer van Ammersoeden en Well, en wijlen vrouwe Anaa van Lockhorst, machtigen te Utrecht Amelis van Hoogeveen Gerritsz. de volgende lenen te verheffen:
1) van de leenkamer van Holland namens ionkvrouwe Anna van Arckel het huis, slot en heerliikheid van Heemstede c.a.;
2) eveneens namens ionkvrouwe Catharina van Arckel het landeken Engelant en de uitgors de Rietbrouck, gelegen in Poertegael in de lande van Putte;
3) namens Otto van Arckel het leen no. 102, de kinderen aangekomen van hun grootvader Vincent van Lockhorst).
11-2-1610: Cornelis Claesz. Korsteman, na overdracht door Otto van Arckel, heer van Amerzoyen en Well.

===========

heer van Ammerzoden

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Otto van (Otto van) Arkel Heukelom sgr d'Amelroy, Welle & Lokhorst?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Otto van (Otto van) Arkel Heukelom sgr d'Amelroy, Welle & Lokhorst

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Arkel Heukelom


Historische context (op basis van trouwdag 19 april 1614)