genealogieonline

Genealogy Richard Remmé, The Hague, Netherlands » Egidius (Gilles) van Bouchot

Persoonlijke gegevens Egidius (Gilles) van Bouchot Mannelijk


Voorouders (en nakomelingen) van Egidius (Gilles) van Bouchot


Gezin van Egidius (Gilles) van Bouchot

Hij is getrouwd met Aliana de Rijgersvliet

Kind(eren):

  1. Johan van Bouchout  ± 1420-± 1487 Tree 8
  2. Daniël van Bouchout  ????-1466 Tree 7
  3. Margaretha van Bouchout  ????- Tree 7
  4. Johanna van Bouchot  ????- Tree 7


Notities bij Egidius (Gilles) van Bouchot

E:\E-S009\genealogy\!downloads\GEN help.htm

II Egidius van Bouchout, ridder, heer van Hellebeek, tr. Aliana de Rijgersvliet, vrouwe van Boulaer en Schendelbeke, dochter van Lodewijk van Rijgersvliet, weduwe in 1417.
Kinderen:
1. Daniël van Bouchout, kreeg op 16.6.1443 van zijn schoonzuster, Johanna van Vianen van Beverweerd, verschillende lenen toegewezen, oorspronkelijk toebehoord hebbende aan Philips van Borssele, heer van Cortgene.
Archief Heeren en Graven van Culemborg, R1422, d.d. 30.9.1454:
Daniël van Bouchout, echtgenoot van de vrouwe van Poecke, erfgename van Philips van Borssele, heer van Corgene.
2. Jan, volgt III
III Jan van Bouchout, heer van Boulaar en Schendelbeek, tr. Johanna van Vianen van Beverweerd, nog minderjarig op 26.11.1437, dochter van Gijsbert van Vianen van Beverweerd en Clementia de Poucques. Op 16.6.1443 staat zij met haar man aan diens broer Daniël verschillende lenen af welke zij op 3.12.1440 had verheven tengevolge van het overlijden van haar oudoom Philips van Borssele, ridder, heer van Cortgene. Op 15.5.1482 stonden Jan van Bouchout en zijn vrouw aan hun zoon Daniël hun rechten af op het vruchtgebruik van Diepenstein, welk goed aan wijlen Daniël van Bouchout, ridder, had toebehoord. Op 9.11.1493 verheft Jan voor diens zoon het kasteel en de heerlijkhied Bouchout en andere goederen.
Kinderen:
1. Daniël van Bouchout, heer van Boulaer, Schendelbeke, Beverweerd en Odijk, pair van Vlaanderen, kastelein van Brussel, tr. Maria van Luxemburg, dr. van Jacob van Luxemburg, heer van Fiennes, Sottegem, etc., en van Maria van Barlaymont.
Daniël van Bouchout wees op 13.10.1489 ten behoeve van zijn zuster Clementia, aan wie hij uit krachte van haar huwelijksverdrag een rente van 300 gulden betalen moest, de inkomsten van de heerlijkheid Bouchout en van het kasteleinschap van Brussel aan.
2. Clementia van Bouchout, bijgenaamd van Boulers, tr. in het klooster van de Predikheren te Antwerpen op 5.6.1482 met Jan van Rotselaer, heer van Vorsselair, Perwijs, Retie, Herlaer, Gestel, enz. De dag daarna verpande Jan van Rotselaar de heerlijkheid Rotselaar ten behoeve van de lijftocht van 400 gulden rente t.b.v. van zijn echtgenote. Tegelijkertijd kreeg hij van zijn oom, Hendrik van Hoorn, de heerlijkheid Perwijs en van Daniël van Bouchout de heerlijkheid Diepenstein. Jan van Rotselaar overleed op 8.3.1495 en Clementia stierf voor 17.1.1524.
Clementia vertegenwoordigde Lodewijk van Leefdael bij de huwelijkse voorwaarden tussen Lodewijk’s zoon Jan en Cornelia van Ranst op 5 maart 1484.
3. Jan van Bouchout, kanunnik ten Dom te Utrecht en heer van Loenhout.

Over de familienaam Bouchot

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Bouchot.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bouchot.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bouchot (onder)zoekt.