genealogieonline

Genealogy Richard Remmé, The Hague, Netherlands » Cornelis van Lockhorst

Persoonlijke gegevens Cornelis van Lockhorst 

Bron 1

Voorouders (en nakomelingen) van Cornelis van Lockhorst


Notities bij Cornelis van Lockhorst

Jonkheer. Heer van Alkemade. Overleed zonder oir.

Proclamaties en Cert. Utrecht 1638-1639: 16 maart 1639 attestatie van Willem van Wageningen en Willem de Blij ter instantie van Jacob van Asch van Wijck, gecommitteerde raad ter vergadering Staten van Utrecht, en van j. Anna Both, weduwe van Cornelis van de Poll, oud burgemeester van ..., Herman van Leeuwen commis, dat nog in leven zijn Alidt van Wijck, Wendelmoet van Wijck, Judith van Wijck, Wilhelmina van de Poll, Joh. van Arckel, jr. Conr. van Lockhorst, Claesgen van Leeuwen, Conr. van de Poll en Dirk Wijborch [WD1.1.1.2.2 is de enige persoon die bij deze gegevens pat], en dat Jan van Arckel is overleden 27 september 1638.

88.  De woning (1320: het huis) te Poelgheest (1553: nu genaamd Alckemade, 1671: Oud Poelgheest) strekkende van de Maerne tot aan Dirc van Sassenaem
17-1-1619: Jonkheer Cornelis van Lochorst na overdracht door Cornelis Lucq, procureur voor het Hof van Hollandt, volgens procuratie verleden op 1-9-1618 door Willem, graaf van Commenchuyes,
baanderheer van Hamael en Monceaux (K, f 19v).
11-5-1630: Jonkheer Cornelis van Lochorst, onmondig, hulde door doctor Petrus Brugman volgens procuratie op 8-5-1630 verleden voor notaris Michiel van Weert te â€ä s-Gravenhage door zijn moeder vrouwe Catharina Herdebol, bij dode van zijn vader jonkheer Cornelis van Lochorst, heer van Lier en Alckemade (K,f 72).

Huis Zuilen
745 Akten van aanstelling door Cornelis van Lokhorst, heer van Alkemade, domproost van Utrecht, van Floris Uteneng de Jonge tot schout van Oostveen. Datering 1638.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cornelis van Lockhorst?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

  1. lockhorst.ged, downloaded 08 Feb 2007
  2. DTB, Doopregister NH
  3. Navorscher, Utrecht. Overluidingen.

Tijdbalk Cornelis van Lockhorst

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Lockhorst