De temperatuur op 5 mei 1886 lag rond de 16,1 °C. De winddruk was 4 kgf/m2 en kwam overheersend uit het noord-westen. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 17%. Bron: KNMI
29 januari » Karl Benz deponeert de rechten voor de ’Patent Motorwagen’, die algemeen wordt beschouwd als het eerste voertuig dat specifiek werd ontworpen om door een verbrandingsmotor te worden aangedreven. Deze wordt algemeen gezien als de eerste auto.
8 april » De Duitser Carl Gassner verkrijgt octrooi op de droge zinkbatterij.
2 mei » Ericus Gerhardus Verkade opent de stoom-, brood- en beschuitfabriek 'De Ruyter'.
8 mei » De eerste Coca-Cola wordt verkocht.
1 september » Verheffing van het Bisdom Colombo tot Aartsbisdom Colombo en oprichting van de bisdommen Jaffna en Kandy in Ceylon
29 december » Zaligverklaring van 54 Engelse martelaren, onder wie John Fisher en Thomas More.
Trouwdag 9 maart 1908
De temperatuur op 9 maart 1908 lag tussen 3,8 °C en 10,5 °C en was gemiddeld 7,6 °C. Er was 0.8 mm neerslag. Er was 1,1 uur zonneschijn (10%). De gemiddelde windsnelheid was 5 Bft (vrij krachtige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
15 januari » Oprichting van de Italiaanse voetbalclub AS Bari.
1 februari » Koning Karel I van Portugal en de kroonprins Lodewijk Filips, hertog van Braganza worden in Lissabon vermoord door republikeinen.
21 mei » Door een verkeerde wissel rijdt een trein bij Kontich in op een stilstaande reizigerstrein, met als gevolg veertig doden en driehonderdtwintig gewonden.
20 juni » Melitta Bentz, een huisvrouw uit Dresden neemt een patent op de koffiefilter.
30 juni » In Toengoeska (nu Kraj Krasnojarsk) in Siberië vindt een ongekend krachtige explosie plaats, waarvan de oorzaak nooit is opgehelderd.
13 juli » Vrouwen doen voor het eerst mee aan de moderne Olympische Spelen.
Dag van overlijden 1 oktober 1922
De temperatuur op 1 oktober 1922 lag tussen 9,2 °C en 12,5 °C en was gemiddeld 10,7 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuiden. Bron: KNMI
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
16 februari » Het Rotterdams Nieuwsblad begint als eerste dagblad met een strip, Nieuwe Oostersche Sprookjes, van de hand van Henk Backer.
18 maart » In India wordt Mahatma Gandhi veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Hij zal hiervan 2 jaar uitzitten.
16 april » Duitsland en de Sovjet-Unie ondertekenen het Verdrag van Rapallo.
27 september » De Griekse koning Constantijn I wordt voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
26 november » Howard Carter en Lord Carnarvon betreden de tombe van de Egyptische farao Toetanchamon.
22 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Jönköpings Södra IF.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Adam Richard en Lily Marquardt, "Genealogie Richard en Marquardt", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-richard-marquardt/I26973.php : benaderd 22 april 2025), "arthur prudent GOBERT (1886-1922)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.