genealogieonline

Genealogie N.P. Mantel » Meindert Worp (± 1817-????)

Persoonlijke gegevens Meindert Worp 


Voorouders (en nakomelingen) van Meindert Worp

Meindert Worp
± 1817-????

1844

Trijntje de Geus
± 1821-????

Trijntje Worp
± 1852-????

Gezin van Meindert Worp

Hij is getrouwd met Trijntje de Geus.

Zij zijn getrouwd op 19 april 1844 te Middelie, Noord-Holland, Nederland.Bron 1


Kind(eren):

 1. Trijntje Worp  ± 1852-???? 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Meindert Worp?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Noord-Hollands Archief/Aktenummer:2

Tijdbalk Meindert Worp

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Worp

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Worp.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Worp.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Worp (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 19 april 1844 lag rond de 12,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1844: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
  • 14 maart » Umberto I, koning van Italië († 1900)
  • 6 juni » De YMCA wordt opgericht in Londen.
  • 27 juni » Joseph Smith, leider van de Mormonen, en zijn broer Hyrum worden in de gevangenis te Carthage, Illinois, door tegenstanders van de Mormoonse Kerk gelyncht.
  • 25 augustus » Oprichting van de Congregatie van Onze Lieve Vrouw Moeder van Barmhartigheid (Fraters van Tilburg) door Joannes Zwijsen, coadjutor-apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch.
  • 28 september » Kroonprins Oscar wordt tot koning Oscar I van Zweden gekroond.
  • 22 oktober » William Miller voorspelt dat de Wederkomst van Jezus op deze dag zou plaatsvinden. Toen de voorspelling niet uitkwam, leidde dit tot de "Great Disappointment" ("Grote Teleurstelling").

    

De publicatie Genealogie N.P. Mantel is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Martien Mantel, "Genealogie N.P. Mantel", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-mantel/I59701.php : benaderd 20 oktober 2021), "Meindert Worp (± 1817-????)".