genealogieonline

Genealogie Maasbree

Foto van jsg vaessen

De publicatie Genealogie Maasbree is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 28.312 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Bronnen: doopregisters St.Aldegundis parochie Maasbree, kerkeboeken Bree,  gezinsklapper Peeters, Genlias,  publicaties o.a. van de familie Vaessen, Hendrix, Lenders, Pennings, Peeters, Grubben, Janssen, Trepels, Hesen etc. en ’t Heljes Blèdje' en 'Op den Baum'. Www.landvankessel.nl (JVN) is nagenoeg identiek. Voor 1818 heette Maasbree nog Bree.

In "genealogie maasbree" staan alle overleden inwoners van (Maas)Bree van 1668 tot 1950 met hun relaties ook van buiten Maasbree. 

Daarom staan er ook veel gegevens in uit  't gehele "Land van Kessel", vooral van Helden. Gezinnen uit Maasbree zijn tot 1950 compleet, maar gezinnen van buiten Maasbree vaak niet, omdat soms alleen gezinsleden worden vermeld met een binding met Maasbree. Raadpleeg voor de Burgerlijke Stand gegevens tot 1863 van Groot Helden, Baarlo, Blerick, Sevenum, Grubbenvorst en andere Noord-Limburgse dorpen ook Www.landvankessel.nl.

Woonplaats. In de Burgerlijke Stand werd de naam van de Gemeente vermeld Maasbree of Helden, terwijl geboorten of overlijdens plaatsvonden in een van de dorpen Blerick, Baarlo, Helden-Dorp, Panningen, Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust. Waar mogelijk is dit aangepast op basis van bidprentjes maar zeker niet overal. Indien het overlijden plaatsvond in ziekenhuis of verpleeghuis (Venlo,Tegelen,Horst, Panningen) wordt  ook de plaats van begraven vermeld indien bekend; dat is meestal ook de woonplaats.

Foto's en Bidprentjes. Deze publicatie bevat ruim 10 000 foto's, rouwadvertenties, foto's van graven en vooral veel scans van bidprentjes. Deze afbeeldingen kunnen worden gedownload voor eigen stamboomonderzoek; maar niet voor commercieel gebruik.


Index op familienamen
Vandaag in het verleden
Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede WereldoorlogslachtoffersDe toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 10.454 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij
Probeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!


Het inloggen op het besloten deel van deze
publicatie is alleen mogelijk als u daartoe
bent uitgenodigd door de auteur!


Annuleren


Bent u uw wachtwoord vergeten?