Genealogie Maasbree

Foto van jsg vaessen
De publicatie Genealogie Maasbree is opgesteld door (neem contact op) en bestaat uit 35.721 personen. Vanwege privacy zijn 3.746 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 24 april 2024.


Bronnen: doopregisters St.Aldegundis parochie Maasbree, kerkeboeken Bree,  gezinsklapper Peeters, Genlias,  publicaties o.a. van de familie Vaessen, Hendrix, Lenders, Pennings, Peeters, Grubben, Janssen, Trepels, Hesen, Wijnen,Tielen, boek Rinkesfort, en op genealogie online etc., ’t Heljes Blèdje' , 'Op den  Baum', en  bidprentjes uit verschillende verzamelingen (o.a. van Vaessen, Lenders, Pennings, Wijnen) en veel van de De Brede en de Moennik.  

Voor 1818 heette Maasbree nog Bree.

In "Genealogie Maasbree" staan ALLE overleden inwoners van Maasbree van 1668 tot 1950 met hun relaties ook van buiten Maasbree. 

Daarom staan er ook veel gegevens van dorpen rond Maasbree. Vooral van Helden en Baarlo. Gezinnen uit Maasbree zijn meestal compleet, maar in gezinnen van buiten Maasbree worden soms alleen de gezinsleden vermeld met een binding met Maasbree. De gegevens van na 1950 zijn onvolledig.

Woonplaats. In de Burgerlijke Stand werd de naam van de Gemeente vermeld Maasbree of Helden, terwijl geboorten of overlijdens plaatsvonden in een van de dorpen (Hout)-Blerick, Boekend, Baarlo, Helden-Dorp, Panningen, Egchel, Beringe, Grashoek, Koningslust. Waar mogelijk is dit aangepast op basis van bidprentjes. Indien het overlijden plaatsvond in ziekenhuis of verpleeghuis (Venlo,Tegelen,Horst, Panningen) wordt  ook de plaats van begraven vermeld; dat was meestal ook de woonplaats.

Als voornamen worden de doopnamen vermeld. in de loop van de 20e eeuw wordt steeds vaker de roepnaam vermeld.  U kunt zoeken op roepnaam en/of doopnaam. Patroniemen (bijnamen) worden als 'notitie' vermeld.

Foto's en Bidprentjes. Deze publicatie bevat ruim 14300 foto's, rouwadvertenties, foto's van graven en vooral veel scans van bidprentjes. Deze afbeeldingen kunnen worden gedownload voor eigen stamboomonderzoek; niet voor commercieel gebruik.

NIEUW: Toegevoegd zijn de parentelen (nakomelingenoverzichten) van de oudst bekende voorouders uit 30 Breetse families (zie lijst hieronder).    Onder de TAB "Verwanten" kan bij alle inwoners worden gezien met welke van deze families er verwantschap bestaat.

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.




Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie



Vandaag in het verleden




Gevonden online scans Scans zoeken

Gevonden aanknopingspunten Aanknopingspunten tussen stambomen

Bekijk de statistieken

Tweede Wereldoorlogslachtoffers



De toegang tot de inhoud van de publicatie is door de auteur beperkt.

Als u bent uitgenodigd door de auteur dan kunt u inloggen en het besloten deel inzien.


Deze publicatie bevat 14.309 afbeeldingen!


Bekijk de afbeeldingengalerij




Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!