Koek en enkele aanverwante families » Abraham Gerhard "Bram" Vester (1911-1940)

Persoonlijke gegevens Abraham Gerhard "Bram" Vester 

Bronnen 1, 2

Voorouders (en nakomelingen) van Abraham Gerhard Vester


Gezin van Abraham Gerhard "Bram" Vester

Hij is getrouwd met (Living).

.


Notities over Abraham Gerhard "Bram" Vester


—Een voorbeeldig luchtwachter
Vrijwillige soldaat Abraham Gerard VESTER, geboren 12 September 1911 in Den Haag, en daarna woonachtig in Eindhoven omdat hij employee was bij Philips als tekenaar. Daarnaast moet hij gekenschetst worden als een voorbeeldig luchtwachter, die voor vliegtuigherkenning materiaal verzamelde en bewerkte en ook overigens veel deed om de meldingen van de post op hoog peil te brengen.
In de middag van 11 mei was de terugtocht van de Peeldivisie een feit. Al in de late middag van 11 mei kwamen de eerste - meestal gemotoriseerde - Nederlandse militairen in en langs Tilburg. Eén van de belangrijkste hoofdwegen die verder westwaarts voerde was de Bredase weg, de zuidwestelijke uitvalsweg richting Breda. Daaraan lag de ingang van een dierentuin (Burgers Zoo), waar op 11 mei enige Franse militairen alsmede terugtrekkende Nederlandse troepen te vinden waren. Een Duits aanvalseskader viel in de omgeving diverse doelen aan. Circa 20 bommen vielen op of nabij de Bredaseweg. Twee Nederlandse militairen, de korporaal Smolders (1-III-26.RI) en de soldaat Van de Vorle (2-II-2.RI), sneuvelden bij deze aanval nabij de Zoo. Ook een aantal Franse militairen kwam om. Even verderop kwamen nog vijf Nederlandse militairen om, zijnde de 1e luitenant Lodewijks (Peeldet. Genietr.), en de soldaten Verhoeven (Lwd Den Bosch/Eindhoven), Franken (MC-I-6 R.I.), Gorter (Peeldet. Genietr.) en Vester (Lwd Den Bosch/Eindhoven). Daarnaast kwamen zes burgers om of raakten dodelijk gewond (A.J.P. Ficq, M. Grassens, M.J. Smulders-de Waal, J.A.C. Verhoeven, W.T. Willems en - uit Breda - C. Unen.
De getroffen groep van de Luchtwachtdienst kring Den Bosch, komende van een luchtwachtpost te Eindhoven, werd aangevallen door Duitse vliegtuigen op de Bredaseweg tussen Reeshof en Rijen.

Op 14 mei 1940 begraven op de Tilburgse ABP Gilzerbaan, later herbegraven op het Militaire deel van de begraafplaats Bredase Weg, Tilburg en 27 september 1978 op het militair ereveld Grebbeberg te Rhenen herbegraven.

http://www.zuidfront-holland1940.nl/index.php?page=vester-a-g

Lees minder
Bron: Gedenkboek voor de vrijwillige landstormkorpsen Luchtwacht en Luchtafweerdienst 1949 C.A. De Bruin en A.C. Verschoor
Geplaatst door Korps Nationale Reserve Nationale Landstorm Commissie op 17 juni 2015 —

https://www.oorlogsgravenstichting.nl/persoon/160206/genealogieonline


Tweede Wereldoorlogslachtoffer


Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Abraham Gerhard "Bram" Vester?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Antw.: Contact over Koek en enkele aanverwante families (E-Mail Message), Clara Jong
 2. Web Site
 3. Web Site

Tijdbalk Abraham Gerhard "Bram" Vester

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Vester

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Vester.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Vester.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Vester (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 12 september 1911 lag tussen 9,6 °C en 28,7 °C en was gemiddeld 18,7 °C. Er was 10,8 uur zonneschijn (84%). De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
 • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 12 februari 1908 tot 29 augustus 1913 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. Th. Heemskerk (AR).
 • In het jaar 1911: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 6,0 miljoen inwoners.
  • 11 maart » Oprichting van de Franse voetbalclub US Concarneau uit de gelijknamige plaats in Bretagne.
  • 10 juli » Brand in twaalf panden op de Dam te Zaandam, zes doden.
  • 22 augustus » In het Louvre wordt ontdekt dat de Mona Lisa is gestolen.
  • 29 oktober » Luxemburg speelt de eerste voetbalinterland uit zijn geschiedenis en verliest met 4-1 van Frankrijk.
  • 1 november » Italiaans-Turkse Oorlog - Tweede-luitenant vlieger Giulio Gavotti laat uit zijn Etrich Taube vier Cipelli-granaten vallen op vijandelijke stellingen en voert hierdoor de eerste bombardementen met behulp van een vliegtuig uit in de geschiedenis.
  • 30 december » Sun Yat-sen wordt gekozen als eerste president van de republiek China.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.


 • De temperatuur op 11 mei 1940 lag tussen 5,8 °C en 14,2 °C en was gemiddeld 10,5 °C. Er was 8,3 uur zonneschijn (54%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
 • Koningin Wilhelmina (Huis van Oranje-Nassau) was van 1890 tot 1948 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
 • Van 10 augustus 1939 tot 3 september 1940 was er in Nederland het kabinet De Geer II met als eerste minister Jonkheer mr. D.J. de Geer (CHU).
 • Van 3 september 1940 tot 27 juli 1941 was er in Nederland het kabinet Gerbrandy I met als eerste minister Prof. dr. P.S. Gerbrandy (ARP).
 • In het jaar 1940: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 8,8 miljoen inwoners.
  • 30 januari » De zesde Elfstedentocht wordt verreden.
  • 12 mei » De Nederlandse mijnenlichter Bulgia gaat verloren bij een aanval door een Duits vliegtuig. Hierbij komen dertien opvarenden om het leven.
  • 20 mei » In Auschwitz wordt een concentratiekamp ingericht.
  • 14 juni » Het eerste officiële gevangenentransport, met ongeveer 720 Poolse politieke gevangenen uit Tarnów, komt aan bij het concentratiekamp Auschwitz.
  • 6 oktober » De Duitse Jodenvervolging in Nederland begint met de ariërverklaringen van ambtenaren.
  • 18 november » Adolf Hitler en de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Galeazzo Ciano bespreken de rampzalig verlopen invasie van Griekenland door Benito Mussolini.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia


Bron: Wikipedia
    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Kees Koek, "Koek en enkele aanverwante families", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-koek/I33941.php : benaderd 2 juli 2022), "Abraham Gerhard "Bram" Vester (1911-1940)".