genealogieonline

Genealogie van Henricus Oosterbroek (de Lutte)

Foto van Aat  di

De publicatie Genealogie van Henricus Oosterbroek (de Lutte) is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 161 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 140 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina.


Deze RK familie is afkomstig uit De Lutte (gem. Losser, Overijssel). De naam is waarschijnlijk afkomstig van een erf Oosterbroek (Oesterbroeck, Oesterbroick, Oosterbrook, Osterbroeck) aldaar. Blijkens topografische kaarten van 1976 en later en de overzichtskaart in "Het 3-MARKEN boek"*) (pag. 22-23) lag dit in de Molter Heurne op circa 500 m ten NO van de Molthoff. Dit komt overeen met de aanduiding in 1748 van de stamvader als "landbouwer in de Molter Heurne".

In de opsomming van erven en waarschappen uit 1440 kwam ook reeds een erf Oesterbroeck voor, toen echter een kate in de Roderheurne (pag. 5). Uit vermeldingen uit 1696 (pag. 176 en 178) zou kunnen worden geconcludeerd dat het erf in de Molter Heurne eerder bekend heeft gestaan als Luttike Jordanninke. Voorshands kunnen hieruit geen conclusies worden getrokken m.b.t. de hier gepresenteerde familie.

Verwantschap met andere families Oosterbroek is niet gebleken.
Bij het samenstellen van deze genealogie is dankbaar gebruik gemaakt van gegevens verstrekt door G.B.M. van Lexmond.

*) Koop, H.G.J.M.; Smeenge, H. 2016 Markeboeken van De Lutte, Berghuizen en Beuningen, Historische vereniging De Dree Marken. ISBN 978-90-825961-0-6Probeer de service vrijblijvend

meer dan 6000 genealogen
gingen u voor!