Genealogie Groeneveld-Brus » Susanna Vingerling (1777-1842)

Persoonlijke gegevens Susanna Vingerling 

Bron 1

Gezin van Susanna Vingerling

Zij is getrouwd met Leendert Janse Rietdijk.

Zij zijn getrouwd.


Kind(eren):

  1. Jacob Rietdijk  1814-1889


Notities over Susanna Vingerling

Testament van Suzanna Vingerling gehuwd met Leendert Jans Rietdijk bouwman wonende Klein Oosterland in de woning nr 1. Zij benoemt tot enige erfgenaam en executeur haar man. Gepasseerd ten huize van de testatrice.
Aktedatum 13/11/1816
Aard van de akte testament

Inventaris van de boedel in gemeenschap bezeten door Susanna Vingerling, landbouwster te Oostvoorne en haar op 3-11-1816 overleden man Leendert Jans Rietdijk. Er zijn vijf, nog minderjarige kinderen: - Agnietje Rietdijk, geboren 19-12-1803 - Jacoba Rietdijk, geboren 18-9-1805 - Lena Rietdijk, geboren 8-1-1809 - Jan Rietdijk, geboren 25-10-1811 - Jacob Rietdijk, geboren 11-8-1814 Verder is er een meerderjarige dochter Krijntje Rietdijk, dienstbode te Brielle. Toeziend voogd is Abraham Kwak, bouwman op Rozenburg. Volgt opgave huisraad etc. in de woning aan de Bollaarsdijk op nr. 1. Er zijn 9 paarden, 18 koeien, varkens, bouwgerei en melkgerei. Er is rundvee ingeschaard dat eigendom is van Jan Laai en Leendert Assenberg te Oostvoorne, Bouwen de Snaaier bouwknecht in Klein Oosterland, Kornelis Vingerling, bouwknecht onder Biert en Gerrit Middendorp te Maassluis. De woning en diverse landerijen werden in 1816 gekocht van Jan Klok, arbeider te Oostvoorne, Jan Rietdijk, timmerman te Maassluis, Gerrit Langenberg, arbeider op Rozenburg, Annetje Rietdijk, weduwe van Jan Prooien te Oostvoorne, en Kommertje Rietdijk, weduwe van Jasper Kwak op Rozenburg. Verder werden landerijen gekocht van Dirk van Reek te Oostvoorne als in huewlijk hebbende Jannetje Rietdijk (1816), Jacob van Belen te Brielle (1801), Leendert Laai te Overschie (1806), de executeurs van de boedel van Ariaantje Schelhoek, , weduwe van Klaas van Hulst (1806). Er is een schuld van f 6500 aan Pieter Melvill van Carnbee, oorspronkelijk tlv Jan Kommers Rietdijk. Het totaal der schulden beloopt f 11 766.
Aktedatum 03/04/1824
Aard van de akte inventaris

Afslag van een deel van de Bollaarsdijk, geveild namens Susanna Vingerling, weduwe van Leendert Jans Rietdijk onder Oostvoorne. Koper (voor f 173) is Lukas Rademaker.
Aktedatum 06/07/1824
Aard van de akte veiling

Testament van Susanna Vingerling, melkboerin te Brielle, weduwe van Leendert Jans Rietdijk. Haar kleding en sieraden, een bed met toebehoren, een kabinet en bureau en een van haar beste melkkoeien prelegateert zij aan haar inwonende dochter Agnietje Rietdijk, die haar ruim 14 jaar terzijde heeft gestaan. In marge: overleden 18-5-1842.
Aktedatum 04/05/1842
Aard van de akte testament

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Susanna Vingerling?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!

Voorouders (en nakomelingen) van Susanna Vingerling

Susanna Vingerling
1777-1842



Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Benjamin Web Site, maartje versluis, Susanna Vingerling, 8 maart 2009
    Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
    Stamboom op MyHeritage.com
    Familiesite: Benjamin Web Site
    Stamboom: benjamin versluis

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 18 mei 1842 lag rond de 17,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1842: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 8 januari » Oprichting in Delft van de Koninklijke Akademie ter opleiding van burgerlijke ingenieurs zoo voor 's lands dienst als voor de nijverheid en van kweekelingen voor den handel, de latere Technische Universiteit Delft.
    • 17 april » Bisschopswijding van Joannes Zwijsen, coadjutor van de Apostolisch vicaris van Bisdom 's-Hertogenbosch, in de Sint-Dionysiuskerk te Tilburg.
    • 25 mei » Christian Doppler houdt in Praag zijn beroemde voordracht: "Über das farbige Licht der Doppelsterne und einige anderer Gesterne des Himmels".
    • 29 augustus » Het Verdrag van Nanking tussen het Verenigd Koninkrijk en het Qingkeizerrijk maakt een einde aan de Eerste Opiumoorlog.
    • 12 september » Verheffing van de Apostolische Prefectuur Nederlands Guyana of Suriname tot Apostolisch vicariaat.
    • 8 oktober » Huwelijk van erfgroothertog Karel Alexander van Saksen-Weimar-Eisenach en prinses Sophie der Nederlanden in Den Haag.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Vingerling


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
C. Groeneveld, "Genealogie Groeneveld-Brus", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-groeneveld-brus/R1252.php : benaderd 16 april 2024), "Susanna Vingerling (1777-1842)".