Genealogie Gomes » Jacob Klaasz Bakker (-1815)

Persoonlijke gegevens Jacob Klaasz Bakker 

  • Hij is geboren in het jaar 1746 in Texel.
  • Hij is overleden op 16 juli 1815 in Den Hoorn (Texel, NH), hij was toen 69 jaar oud.
    Bij zijn overlijden is hij 68 jaar; hij is overleden in huis nr. 106 om 21.00u; aangifte overl op 18 juli 1815 door Pieter Dirksz Boon, 45 jaar, boer, neef van de overledene en Jan Klaasz Vos, 25 jaar, zeeman; beiden wonende in Den Hoorn
  • Een kind van Klaas Jacobsz Bakker en Martje Jacobs
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 1 februari 2011.

Gezin van Jacob Klaasz Bakker

Hij is getrouwd met Lijsbet Aries Petten.

Zij zijn op 21 juli 1783 te Texel in ondertrouw gegaan.Bron 1

Zij zijn getrouwd in het jaar 1783 te Texel, hij was toen 37 jaar oud.


Kind(eren):

  1. Klaas Jacobsz Bakker  1784-1835 
  2. Trijntje Jacobs Bakker  1786-???? 


Notities over Jacob Klaasz Bakker

Bij het huwelijk met Lijsbet Petten is hij weduwnaar.
---
Notaris Beets 1815-1816
N 405 De erven Jacob Bakker verkochten een huis aan Iwen Boon
Voor Simon Theodorus Beets, Openbaar Notaris, in de residentie van Texel, deze onderteekend hebbende, en in tegenwoordigheid van de nagenoemde en mede ondergeteekende getuigen, is gecompareerd:
Pieter Troost, Loodsman, en Martje Bakker, zijne huisvrouw, die hij tot het aangaan en passeren dezer acte heeft geautoriseerd; voorts Klaas Bakker, ingelijks Loodsman, zoo voor zich zelven, en als instaande en zich sterk makende voor zijne Zuster Antje Bakker, dienstmeid, wonende te Alkmaar, en eindelijk Trijntje Bakker, meerderjarige dochter; wonende alle de Comparanten aan den Hoorn binnen de gemeente van Texel voornoemt, en zijnde de gemelde Martje Bakker, Antje Bakker, Klaas Bakker en Trijntje Bakker de eenige Erfgenamen ab intestato van wijlen hunne Vader Jacob Bakker, gewoond hebbende aan den Hoorn voormeld, en daar op den 16 July dezes jaars overleden.
Welke Comparanten, na vooraf bij permissie billiet door den Heer A.B. Weusman, als regulateur der belasting op het regt der successie binnen deze gemeente, den 26 September 1815 afgegeven, aan mij Notaris te hebben doen blijken, dat de nalatenschap van den gemelden Jacob Bakker mag worden gescheiden of verkocht,- bij deze tegenwoordige acte hebben verkocht, afgestaan en overgedragen, onder vrijwaring als naar regten, aan Ywen Boon, doende Boerenbedrijf, wonende aan den Hoorn voormeld, alhier tegenwoordig en deze accepterende.
Een huis en Erve, staande en gelegen aan den Hoorn, hooge zijde, belend ten Oosten Remmert Kramer, en ten Westen de weduwe Barend Vet.
Van welk huis en erve de voornoemde Jacob Bakker eigenaar geworden is door koop van Willem Bakker, blijkens eene acte van Transport op den 17-4-1783 voor Scheepenen van Texel gepasseerd.
Deze verkoop is gedaan geworden voor 45 guldens, dewelke door den kooper aan de Verkoopers zal worden voldaan in 2 termijnen, 25 voor 1-11-1815 en 20 voor 24-7-1816
Bron: irene Maas

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacob Klaasz Bakker?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jacob Klaasz Bakker

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Voorouders (en nakomelingen) van Jacob Klaasz Bakker

Jacob Klaasz Bakker
-1815

1783

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. Texel, aangifte impost trouwen 1752-1812

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 16 juli 1815 lag rond de 18,0 °C. Er was 70 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het westen. Typering van het weer: half bewolkt regen. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1815: Bron: Wikipedia
    • 4 februari » Oprichting van het Groninger Studenten Corps Vindicat atque Polit, de oudste studentenvereniging van Nederland.
    • 3 maart » In Groningen wordt de studentensociëteit "Mutua Fides" geopend. Dit is de oudste studentensociëteit van Nederland, de sociëteit behorend bij het Groninger Studenten Corps 'Vindicat atque Polit'.
    • 16 maart » Willem Frederik van Oranje-Nassau neemt de titel Koning der Nederlanden aan.
    • 20 maart » Napoleon keert terug in Parijs na zijn ontsnapping van Elba.
    • 10 april » De Tambora op het Indonesische eiland Soembawa barst uit.
    • 15 oktober » Napoleon Bonaparte begint zijn verbanning op Sint-Helena in de Atlantische oceaan.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Bakker

  • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Bakker.
  • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Bakker.
  • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Bakker (onder)zoekt.

De publicatie Genealogie Gomes is opgesteld door .neem contact op
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
R. R. Gomes, "Genealogie Gomes", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gomes/I21860.php : benaderd 19 april 2024), "Jacob Klaasz Bakker (-1815)".