Hij is geboren op 28 juni 1756 in Saint-Georges-dâOléron,17190,Charente-Maritime,Nouvelle-Aquitaine,FRANCE.
Beroep: journalier.
Hij is overleden op 26 november 1798 in Domino-Saint-Georges-d'Oléron, 17190, Charente-Maritime, Poitou-Charentes, FRANCE, hij was toen 42 jaar oud.Bron 1
De temperatuur op 28 juni 1756 lag rond de 19,0 °C. Er was 7 mm neerslagDe wind kwam overheersend uit het noord-westen. Typering van het weer: zeer betrokken regen. Bron: KNMI
18 februari » Een zware aardbeving bij Düren met een beving van 6,1 op de schaal van Richter, richt grote schade aan.
15 mei » Begin van de Zevenjarige Oorlog.
9 juni » De vijftien koningen, keizers en regenten van Timor, Roti, Solor en Soemba tekenen een verdrag waardoor het Nederlandse gouvernement de soevereiniteit verkrijgt.
Trouwdag 18 september 1787
De temperatuur op 18 september 1787 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: betrokken. Bron: KNMI
11 januari » William Herschel ontdekt de eerste twee manen van Uranus: Oberon en Titania.
18 mei » Productie van het eerste gegraveerde glas, in Toulouse
28 juni » Aanhouding bij Goejanverwellesluis, prinses Wilhelmina probeert vanuit Nijmegen Den Haag te bereiken om steun te verwerven. Zij wordt bij de Vlist aangehouden en naar Goejanverwellesluis geleid.
7 december » Delaware ratificeert als eerste staat de grondwet van de Verenigde Staten.
12 december » Pennsylvania ratificeert als tweede staat de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika.
18 december » New Jersey accepteert de Amerikaanse grondwet.
Dag van overlijden 26 november 1798
De temperatuur op 26 november 1798 lag rond de 2,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: betrokken mist. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
17 maart » Na een lange periode de grootste handelsorganisatie te zijn geweest, wordt de Vereenigde Oostindische Compagnie ontbonden.
1 augustus » Slag bij de Nijl waarbij de Britse vloot onder Horatio Nelson de Fransen verslaat.
9 augustus » Oprichting van het Aartsbisdom Minsk in Wit-Rusland.
16 oktober » Oprichting van het Bisdom Warschau in Polen.
29 november » Ferdinand IV van Napels verklaart Frankrijk de oorlog en trekt Rome binnen.
5 december » Einde van de Boerenkrijg bij Hasselt in het Bataafse departement Beneden-Maas; de opstand tegen de invoering van de algemene dienstplicht onder de Fransen is neergeslagen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Lydia Martin, "Généalogie de Lydia Martin", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-de-lydia-martin/I24.php : benaderd 15 september 2024), "Jacques PELLETIER (1756-1798)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.