genealogieonline

Généalogie de Christian Stradiot » Casimir Joseph POTTIEZ (1808-????)

Persoonlijke gegevens Casimir Joseph POTTIEZ 


Gezin van Casimir Joseph POTTIEZ

Hij heeft/had een relatie met Marie Joséphine ERAUW.


Kind(eren):

 1. Joseph Augustin POTTIEZ  1840-1917 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Casimir Joseph POTTIEZ?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Over de familienaam POTTIEZ

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam POTTIEZ.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over POTTIEZ.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam POTTIEZ (onder)zoekt.

Historische gebeurtenissen


 • De temperatuur op 24 mei 1808 lag rond de 13,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-westen. Typering van het weer: winderig omtrent helder nevel. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1808: Bron: Wikipedia
  • 8 april » De Verenigde Staten worden een zelfstandige rooms-katholieke kerkprovincie met Baltimore als aartsbisdom en de nieuwe bisdommen Bardstown, Boston, New York en Philadelphia.
  • 20 april » Amsterdam wordt de hoofdstad van Nederland onder Lodewijk Napoleon
  • 2 mei » De Opstand van Dos de Mayo (=El Levantamiento del Dos de Mayo) tegen de Napoleontische bezettingstroepen in Madrid.
  • 21 augustus » Britse en Portugese troepen onder bevel van Arthur Wellesley verslaan de Franse troepen onder bevel van generaal Jean-Andoche Junot in de Slag bij Vimeiro.
  • 3 september » Introductie van een voorloper van het periodiek systeem door John Dalton.
  • 20 december » Start van het tweede Beleg van Zaragoza tijdens de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Tip: herlaad deze pagina voor een nieuwe selectie van gebeurtenissen vanuit Wikipedia.Bron: Wikipedia
    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Christian Stradiot , "Généalogie de Christian Stradiot", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-de-christian-stradiot/I421.php : benaderd 29 januari 2022), "Casimir Joseph POTTIEZ (1808-????)".