Genealogie Boeschoten » Hendrikje Boeschoten (1845-1887)

Persoonlijke gegevens Hendrikje Boeschoten 

  • Zij is geboren op 3 juli 1845 in Speuld, Ermelo, Gelderland.Bron 1
    Akte no. 72
    [Transcriptie, acte van geboorte]
    Op heden den derden julij des jaars achttien honderd vijf en veertig, is voor Ons; Meester Campegius Lambertus Vitringa, burgemeester, Ambtenaar van den Burgerlijken stand, der gemeente Ermelo, Provincie Gelderland, verschenen: Jan Boeschooten, oud veertig jaren, van beroep landbouwer, wonende binnen deze gemeente welke ons heeft verklaard, dat Jannetje Ruiter, oud drie en twintig jaren, zijne huisvrouw op donderdag den derden julij dezes jaars des nachts ten twee ure, ten zijne huize in de buurschap Speuld binnen deze Gemeente is bevallen van een kind van het vrouwelijke geslacht, aan hetwelk hij verklaard heeft dat door hem de voornaam van Hendrikje wordt gegeven.

    Deze verklaring is geschied in tegenwoordigheid van Hendrik Mulder, oud drie en dertig jaren, van beroep daghuurder, en Willem Vlijm, oud vier en twintig jaren, van beroep daghuurder, wonende beide binnen deze gemeente opzettelijk daartoe medegebrachte getuigen: en is daarvan opgemaakt deze acte die na voorlezing door de beide getuigen en ons is getekend, terwijl de comparant op de hem daartoe gedane aanvrage, heeft verklaard niet te kunnen schrijven.
  • Registratie van geboorte op 3 juli 1845.Bron 1
  • Beroep: vanaf 1871 dienstmeid.
  • Woonachtig: Harselaar, Barneveld, Gelderland.
  • Zij is overleden op 11 maart 1887 in Harselaar, Barneveld, Gelderland, zij was toen 41 jaar oud.Bron 2
    Akte no. 72
    [Transcriptie, acte van overlijden]
    Op heden den twaalfden maart des jaars achttien honderd zeven en tachtig, zijn voor mij ondergeteekende, ambtenaar van den burgerlijken stand dezer gemeente, Provincie Gelderland, verschenen: Hannes van Uffelen, twee en vijftig jaren oud, van beroep daglooner, en Evert van Beek, vijf en veertig jaren oud, van beroep landbouwer, beiden woonende in deze gemeente welke ons hebben verklaard, dat op vrijdag den elfden maart dezes jaars, des morgens ten acht ure, Hendrikje Boeschooten, zonder beroep, geboren te Ermelo en wonende in deze gemeente, dochter van de echtelieden Jan Boeschoten, overleden, en Jannetje de Ruiter, zonder beroep, wonendein deze gemeente, gehuwd met eersten comparant, in den ouderdom van een en veertig jaren, ten haren huize in de buurtschap Harselaar binnen deze gemeente is overleden.
    Waarvan deze akte is opgemaakt, die na voorlezing door de comparanten en mij is geteekend.
    Oorzaak: Is vermoedelijk in het kraambed overleden
    Tijdstip: 08:00
  • Registratie van overlijden op 12 maart 1887.Bron 2
  • Zij is begraven op 16 maart 1887 in Voorthuizen, Gelderland.Bron 3
  • Een kind van Jan Aartsen Boeschoten en Jannetje de Ruiter
  • Deze gegevens zijn voor het laatst bijgewerkt op 15 augustus 2021.

Gezin van Hendrikje Boeschoten

Zij is getrouwd met Hannes van Uffelen.

Zij zijn getrouwd op 22 juni 1871 te Barneveld, Gelderland, zij was toen 25 jaar oud.Bron 4

Akte no. 30
[Transcriptie, akte van huwelijk]
Op heden den twee en twintigsten junij des jaars achttien honderd een en zeventig, compareerden voor mij, ondergeteekende, ambtenaar van den burgerlijken stand dezer gemeente, provincie Gelderland, Hannes van Uffelen, weduwenaar van Mijntje Cortus,oud zes en dertig jaren, van beroep daglooner, geboren te Barneveld, en wonende alhier, meerderjarige zoon van wijlen de echtelieden Christiaan van Uffelen en Jacobje Profeet, en

Hendrikje Boeschoten, jonge dochter; oud vijf en twintig jaren, van beroep dienstmeid, geboren te Ermelo en wonende in deze gemeente, meerderjarige dochter van wijlen Jan Boeschoten, en diens huisvrouw Jannetje de Ruiter; zonder beroep, wonende alhier.
Zijnde de moeder der bruid alhier tegenwoordig en hare toestemming tot dit huwelijk gevende, welke comparanten mij in tegenwoordigheid van de vier hierna genoemde getuigen hebben verzocht, om over te gaan tot de voltrekking van het door hen voorgenomen huwelijk.
En heb ik voornoemde ambtenaar, aan dit verzoek voldoende:
Gezien de aangemelde aan mij overgelegde stukken:
1e Geboortevewijs van den bruidegom
2e Overlijdens bewijs zijner vorige echtgenoote
3e Bewijs zijne voldoening aan de dienst der nationale militie
4e Geboortebewijs der bruid
5e Overlijdens bewijs van de vader der bruid

Gelet, dat de acte der huwelijks afkondigingen gedaan zijn in deze gemeente op de zondagen van den elfden en achttienden junij jongstleden.
In aanmerking nemende dat geene stuiting van dit huwelijk ter mijner kennis gekomen is:
Gehoord de verklaring der partijen, dat zij elkander tot ectgenooten aannemen, en dat zij getrouwelijk al de pligten zullen vervullen, welke door de wet aan den huwelijken staat verbonden zijn:
In naam der wet verklaard dat Hannes van Uffelen en Hendrikje Boeschoten door het huwelijk zijn verbonden.

Waarvan deze acte is opgemaakt in tegenwoordigheid van Antonie van den Bogert, oud vijf en dertig jaren, gemeentesecretaris, Wouterus Blokhuis, oud een en viftig jaren, brievengaarder, Hendrik Bouwhuis, oud negen en twintig jaren, bode, en Jan Davids, oud zeventig jaren, schoenmaker, allen wonende in deze gemeente, zijnde geen hunner bloedverwant, noch aangehuwd van bruidegom en bruid, uitdrukkelijk verzochte getuigen, welke na voorlezing, door den bruidgom, de getuigen en mij is geteekend, verklarende de bruid en de moeder der bruid niet te kunnen schrijven.

Kind(eren):

  1. Jan van Uffelen  1872-1958
  2. Jaantje van Uffelen  1874-1943
  3. Klaas van Uffelen  1876-1960
  4. Teunis van Uffelen  1877-1879
  5. Evert van Uffelen  1879-1880
  6. Heintje van Uffelen  1880-1966
  7. Hannes van Uffelen  1882-1883
  8. Hannes van Uffelen  1887-1889


Notities over Hendrikje Boeschoten

Ermelo - GK; Barneveld - GK

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Hendrikje Boeschoten?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Hendrikje Boeschoten

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.

  • Of u kleine letters of hoofdletters intypt maak niet uit.
  • Wanneer u niet zeker bent over de voornaam of exacte schrijfwijze dan kunt u een sterretje (*) gebruiken. Voorbeeld: "*ornelis de b*r" vindt zowel "cornelis de boer" als "kornelis de buur".
  • Het is niet mogelijk om tekens anders dan het alfabet in te voeren (dus ook geen diacritische tekens als ö en é).



Visualiseer een andere verwantschap

Bronnen

  1. akte van geboorte
  2. Barneveld, archief 207, inventaris­num­mer 6374,
  3. Register begraafplaats voorthuizen.pdf Grafnummer 64, volgnummer 7
  4. https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:9Q97-YS7H-BBT?i=74&wc=Q84W-P4W%3A299946901%2C300156001&cc=1949343 30

Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Historische gebeurtenissen

  • De temperatuur op 3 juli 1845 lag rond de 27,0 °C. De wind kwam overheersend uit het zuid-oosten. Typering van het weer: half bewolkt. Bron: KNMI
  • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • In het jaar 1845: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 3,1 miljoen inwoners.
    • 3 maart » Florida wordt toegelaten als de 27ste staat van de VS.
    • 2 april » Léon Foucault en Hippolyte Fizeau maken de eerste foto van de zon.
    • 15 mei » Doop van de eerste Nederlandse Baptisten
    • 17 juni » In 's-Hertogenbosch verschijnt het eerste nummer van het dagblad De Tijd, dat toen driemaal per week uitkwam.
    • 10 september » Opening Beurs van Zocher in Amsterdam door koning Willem II.
    • 29 december » Texas ratificeert de grondwet van de Verenigde Staten van Amerika en treedt daarmee toe als 28e staat van de Unie.
  • De temperatuur op 22 juni 1871 lag rond de 14,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het west-noord-westen. De relatieve luchtvochtigheid was 71%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 4 juni 1868 tot 4 januari 1871 was er in Nederland het kabinet Van Bosse - Fock met als eerste ministers Mr. P.P. van Bosse (liberaal) en Mr. C. Fock (liberaal).
  • Van 4 januari 1871 tot 6 juli 1872 was er in Nederland het kabinet Thorbecke III met als eerste minister Mr. J.R. Thorbecke (liberaal).
  • In het jaar 1871: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,0 miljoen inwoners.
    • 18 januari » Wilhelm I wordt de eerste keizer van het Duitse Keizerrijk.
    • 27 maart » In Edinburgh wordt de eerste officiële rugbyinterland uit de geschiedenis gespeeld. Schotland wint op Raeburn Place van Engeland.
    • 10 mei » Iejoor, de ezel uit Winnie de Poeh wordt gemaakt door A.A. Milne.
    • 10 mei » Met het afsluiten van de Vrede van Frankfurt wordt de Frans-Pruisische Oorlog officieel beëindigd.
    • 17 juli » Op de Académie des Sciences in Parijs stelt Zénobe Gramme zijn eerste dynamo voor. Deze dynamo was het vertrekpunt van de moderne elektrische industrie.
    • 8 oktober » Een grote brand verwoest bijna zes vierkante kilometer van Chicago waarbij honderden mensen omkomen.
  • De temperatuur op 11 maart 1887 lag rond de 1,1 °C. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 85%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • In het jaar 1887: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
    • 28 januari » In een sneeuwstorm in Montana worden de grootste sneeuwvlokken ooit gemeten (38 bij 20 centimeter).
    • 3 juni » Oprichting van de Argentijnse gymnastiek- en schermclub Club de Gimnasia y Esgrima de La Plata.
    • 4 juni » In Parijs wordt het Institute Pasteur opgericht.
    • 15 augustus » Eerste beklimming van de Mönch in Zwitserland.
    • 1 september » Emile Berliner vraagt octrooi aan op de grammofoonplaat.
    • 1 september » Oprichting van de Elektrotechnische Fabriek N.V., later Getronics genaamd, door Groeneveld en van der Pol.
  • De temperatuur op 16 maart 1887 lag rond de 2,1 °C. De winddruk was 49 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 47%. Bron: KNMI
  • Koning Willem III (Huis van Oranje-Nassau) was van 1849 tot 1890 vorst van Nederland (ook wel Koninkrijk der Nederlanden genoemd)
  • Van 23 april 1884 tot 21 april 1888 was er in Nederland het kabinet Heemskerk met als eerste minister Mr. J. Heemskerk Azn. (conservatief).
  • In het jaar 1887: Bron: Wikipedia
    • Nederland had zo'n 4,5 miljoen inwoners.
    • 13 maart » Aleksandr Oeljanov, de broer van Lenin pleegt een moordaanslag op tsaar Alexander III. In totaal 74 mensen worden hierbij opgepakt. De meesten worden vrijgelaten maar Aleksandr wordt terechtgesteld op 20 mei 1887 in Sjlisselburg.
    • 22 maart » De eerste editie van de Colombiaanse krant El Espectador verschijnt.
    • 21 augustus » Oprichting van de Noorse sociaaldemocratische partij genaamd Det Norske Arbeiderpartiet.
    • 1 september » Oprichting van de Elektrotechnische Fabriek N.V., later Getronics genaamd, door Groeneveld en van der Pol.
    • 15 september » De Texelse Courant wordt opgericht.
    • 4 december » Oprichting van de Zweedse voetbalclub Örgryte IS.


Dezelfde geboorte/sterftedag

Bron: Wikipedia

Bron: Wikipedia


Over de familienaam Boeschoten


Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Aart van Boeschoten, "Genealogie Boeschoten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-boeschoten/I6949.php : benaderd 25 april 2024), "Hendrikje Boeschoten (1845-1887)".