genealogieonline

Genealogie Boeschoten » Andries Beukhof (1749-1827)

Persoonlijke gegevens Andries Beukhof 


Aanknopingspunten in andere publicaties

Deze persoon komt ook voor in de publicatie:

Gezin van Andries Beukhof

(1) Hij is getrouwd met Gerrigje Jansen van Appeldoorn.

Zij zijn getrouwd in het jaar 1779 te Leersum, (UT), hij was toen 30 jaar oud.Bron 1


Kind(eren):

 1. Jan Beukhof  1786-1871 


(2) Hij is getrouwd met Maria Verhaar.

Toestemming voor het huwelijk is 17 april 1790 verkregen.

Zij zijn getrouwd op 9 mei 1790 te Leersum, (UT), hij was toen 41 jaar oud.Bron 3

Andries Beukhof, weduwenaar van Gerritje Appeldoorn, wonende te Leersum, en Maria Verhaar, jonge dochter, geboren te Doorn, wonende te Amerongen.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Andries Beukhof?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. myherritage
 2. https://hetutrechtsarchief.nl/onderzoek/resultaten/archieven?mivast=39&miadt=39&miaet=54&micode=481-390-23&minr=25971785&miview=ldt&utm_source=OpenArchieven&utm_medium=browser&utm_campaign=OpenData 2
 3. www.hogenda.nl

Over de familienaam Beukhof

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Beukhof.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Beukhof.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Beukhof (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 24 april 1827 lag rond de 7,0 °C. De wind kwam overheersend uit het west-noord-westen. Typering van het weer: omtrent betrokken regen. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1827: Bron: Wikipedia
  • 13 februari » Splitsing van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Lowland District in Schotland in de Apostolische vicariaten Western District en Eastern District. De naam van het Apostolisch vicariaat Higland District wordt gewijzigd in Northern District.
  • 5 maart » Rusland verkrijgt Balkarië, zijn eerste bezitting in de Kaukasus
  • 29 maart » Ludwig van Beethoven wordt, drie dagen na zijn overlijden ten gevolge van een niet-uitgeklaarde oorzaak, op het Währinger Friedhof in Wenen ten grave gedaald.
  • 2 april » Joseph Dixon produceert voor het eerst potloden op industriële schaal.
  • 4 september » Een grote brand legt de Finse stad Turku grotendeels in de as.
  • 21 september » Eerste verschijningen (volgens de overleveringen) van de engel Moroni aan Joseph Smith. Deze gebeurtenissen geven uiteindelijk aanleiding tot de oprichting van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook gekend als de Mormonen.


Bron: Wikipedia
    

De publicatie Genealogie Boeschoten is samengesteld door (neem contact op).
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Aart van Boeschoten, "Genealogie Boeschoten", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-boeschoten/I4403.php : benaderd 14 juni 2021), "Andries Beukhof (1749-1827)".