De temperatuur op 29 september 1891 lag rond de 13,3 °C. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-westen. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 80%. Bron: KNMI
2 januari » Pim Mulier schaatst langs de elf Friese steden in een recordtijd van 13 uur.
10 maart » Almon Strowger verkrijgt patent op de automatische telefooncentrale.
1 mei » Bij een schietpartij in Fourmies wordt een manifestatie ten voordele van de achturige werkdag bloedig neergeslagen. Er vallen negen doden en 35 gewonden.
15 juni » Verheffing van de Apostolische Vicariaten Noord-, Centraal- en Zuid-Japan tot het Aartsbisdom Tokio en de bisdommen Osaka en Nagasaki.
16 juni » John Abbott wordt premier van Canada.
13 november » De Belgische voetbalvereniging Club Brugge wordt opgericht.
Trouwdag 15 mei 1918
De temperatuur op 15 mei 1918 lag tussen 4,9 °C en 21,6 °C en was gemiddeld 13,3 °C. Er was 0.1 mm neerslag. Er was 5,8 uur zonneschijn (37%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
21 april » De Duitse jachtdriedekker van Manfred von Richthofen (de Rode baron) wordt neergeschoten, waarbij hij om het leven komt.
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
25 september » Oprichting van het (Nederlandse) Ministerie van Arbeid, voorloper van het Ministerie van SZW.
2 november » In Duitsland breekt een algehele opstand uit die bekend wordt als de Novemberrevolutie, met als hoogtepunt het afzetten van de Duitse keizer Wilhelm II en de vorming van een democratische republiek.
10 november » De Duitse keizer Wilhelm II komt aan op Station Eijsden om asiel aan te vragen in Nederland.
12 november » Geïnspireerd door de omwentelingen in Duitsland en Rusland roept de Nederlandse socialistische leider Pieter Jelles Troelstra op tot revolutie. Hij veroorzaakt paniek, maar krijgt geen bijval.
Dag van overlijden 17 november 1973
De temperatuur op 17 november 1973 lag tussen 1,5 °C en 6,8 °C en was gemiddeld 3,8 °C. Er was 0,2 mm neerslag gedurende 0,2 uur. Er was 1,7 uur zonneschijn (19%). Het was half tot zwaar bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het west-zuid-westen. Bron: KNMI
14 maart » Liam Cosgrave wordt Taoiseach (premier van Ierland).
28 maart » Aanvaller René van de Kerkhof maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelftal in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Oostenrijk.
5 juli » Generaal Juvénal Habyarimana pleegt een staatsgreep in Rwanda en verdrijft president Grégoire Kayibanda uit de macht.
23 september » Juan Perón komt opnieuw aan de macht in Argentinië.
30 oktober » Bij Istanboel wordt de brug over de Bosporus die Europa en Azië verbindt, geopend.
31 oktober » Opening van het indoor schaatscomplex, de Jaap Edenhal.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Jan Beekman, "Genealogie Beekman", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-beekman/I41160.php : benaderd 14 oktober 2024), "Dirk Lankamp (1891-1973)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.