Arbre généalogique Samuel Meijer en Esther Meiboom

Photo de Ronald van 't Hoff
La publication Arbre généalogique Samuel Meijer en Esther Meiboom est composée par (contacter l'auteur) et se compose de personnes 1 153. A cause de intimité, les personnes 11 ne sont pas rendues visibles. On peut trouver plus d'informations sur la publication (comme nombre et étalement d'événements généalogiques) à la page sous statistiques. Vous trouverez la liste des sources utilisés à la page sources. Cette publication a été mise à jour le dimanche, mars 7, 2021.


Deze zoektocht is begonnen vanwege de vader van mijn vrouw die op de Bentinckslaan in Hoogeveen woonde gedurende WWII. In de familie was WWII een niet bespreekbaar item. Schijnbaar had de vader van mijn vrouw ook na WWII nog last van de gedachte aan alle vriendjes die verdwenen en nooit meer zijn terug gekomen. Met specifiek zijn buurkinderen (van Samuel Meijer) is deze zoektocht begonnen, alhoewel hun identiteit eerst niet bekend was hebben wij deze in 2019 gevonden en van daar is het begonnen.

Na de zoektocht van mijn vrouw ben ik begonnen om de buurman van haar vader (Samuel Meijer 1898-1945) in de WWII die als jood werd afgevoerd naar een concentratiekamp een gezicht te geven. Als amateur genealoog is mijn beste manier om dat te doen via een stamboom. Uit de stamboom is te zien dat vele joden het beroep vleeshouwer, slager etc hadden. Wat ik heb gelezen over de geschiedenis van de joden in Nederland verbaasde mij, en dan met name de intolerantie van ons tolerante landje. Tot ver in de jaren 1800 wilden de meeste Nederlands steden niet dat joden er zich vestigden. En de weinige steden, dorpen waar dit wel was toegestaan mochten de joden in zijn algemeenheid zich alleen aan de rand van het dorp vestigen (met voornamelijk slager als beroep). Oftewel, je bent welkom in onze gemeenschap maar niet in ons midden, humane intolerantie. Uiteraard werden de joden in andere landen (zoals Polen) met pogroms veel harder vervolgt, het Nederlandse anti-semitisme lijkt wat geciviliseerder. Ik pretendeer niet een historicus te zijn maar interpreteer hetgeen ik gelezen heb op mijn manier. De leden van de familie Meijer die bij het begin van WWII nog in leven waren hebben een treurige statistiek, meer als 75 is overleden in een concentratiekamp, meer als 70 mensen met de achternaam Meijer, ca. 67 van de joden in Hoogeveen heeft WWII niet overleeft.

Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.


Index de noms de famille




Aujourd'hui dans le passé


Autre publication de Ronald van 't Hoff


Collections

Cette publication fait partie des collections suivantes:

Logo Vereniging Veluwse GeslachtenVereniging Veluwse Geslachten
Publicaties van leden van Vereniging Veluwse Geslachten.




Essayez ce service sans engagement

plus de 10 mille généalogistes vous précédée!