genealogieonline

Stamboom van de Vlag1

Photo de Nienke Oudbier

La publication Stamboom van de Vlag1 est composée par (contactez). L'ensemble de données se compose de 979 personnes , pour cause de vie privée les détails de 134 personnes ne sont pas publiés. On peut trouver plus d'informations sur la publication (comme nombre et étalement d'événements généalogiques) à la page sous statistiques. Vous trouverez la liste des sources utilisés à la page sources.


Ik was op zoek naar de verbinding Van de Vlag - Rabelink. Ik heb maar één verbinding gevonden. Van mijn schoonvader had ik gehoord dat zijn eigen moeder een nicht was van zijn schoonmoeder. Moeder en schoonmoeder hadden dus beiden de meisjesnaam Rabelink. Zijn schoonmoeder was echter al overleden vóór de oorlog en ook het verhaal van zijn schoonvader was vaag. Zijn vrouw had de oorlog volgens hem doorgebracht 'bij een vriendin'. Wel was de vader van zijn vrouw bij de huwelijksvoltrekking aanwezig geweest. Ik vond het maar een vaag verhaal. Waar waren die ouders van zijn vrouw? Hun zoon, mijn man, kon zich wel een overgrootmoeder herinneren van moederskant. Zij heeft de oma-taken overgenomen, al heeft hij meer gehad aan de oma van vaderskant. Dit gegeven is belangrijk te weten voor ons, doordat mijn schoonmoeder zichzelf jaren voordat ik mijn man leerde kennen van het leven heeft beroofd. Wat was daar de achtergrond van? Waarschijnlijk heeft ze zichzelf in de steek gelaten gevoeld en/of zag ze zichzelf als een last. Het treurige is dat juist haar man en zoon zich in de steek gelaten hebben gevoeld door haar daad. Lang durfde ik er niet naar te vragen, totdat ik met een tante van vaderskant, (die zelf ook haar achternicht was) erover begon. Nog steeds moest ze ervan huilen, ze hadden geen idee van de reden, ze dacht dat het aan de overgang lag. Ook mijn man heeft het zichzelf kwalijk genomen omdat hij er in die tijd ook niet al te best aan toe was, ze kwamen elkaar tegen in de inrichting, dat was de laatste keer dat hij haar zag.

Ook wisten we helemaal niks over eventuele broertjes en zusjes van mijn schoonmoeder, ook dat verhaal was vaag. Mijn man wist het niet, ze was in ieder geval alleen opgegroeid, maar het blijkt nu dat er broertjes en zusjes zijn geweest die vroeg zijn overleden, nog vóór ze het zich überhaupt kon herinneren! Mijn schoonvader wist wel dat het huwelijk was ontbonden, ik had alles wat hij verteld had genoteerd in het babyalbum van mijn oudste dochter. Ik noem dit Van de Vlag1 omdat deze tak uit het eerste huwelijk van Evert van de Vlag (1902-1952) stamt, de grootvader van mijn man van zijn moederskant. Hij blijkt gewoon te zijn hertrouwd en was behoorlijk van de kook toen ik zag dat hij wel 10 kinderen met die tweede vrouw had gekregen! De 'missing link' in het eerste huwelijk is mijn schoonmoeder, het enige kind van de vier dat volwassen werd uit dat eerste huwelijk en dat naadloos past tussen het aldaar genoemde eerste en tweede kind. Zij wordt daar echter niet in genoemd. Dat kan komen omdat ze nog levende nazaten heeft, maar het zou ook kunnen dat haar vader haar bestaan voor zijn nieuwe gezin verzwegen heeft. Ik hoop het niet, zo ja, dan begrijp ik het volkomen. Het begrip voor haar daad neemt in ieder geval toe en zal mijn man ook rust geven. Voor de afstamming van Evert kan Nazaten Wolter Michielsen gevolgd worden. De saamhorigheid van de familie Rabelink en de steun van haar vriendin heeft haar echter niet kunnen redden...


Index de noms de famille


Point de départ de cette publicationAujourd'hui dans le passé


Autre publication de Nienke Oudbier


Essayez ce service sans engagement

plus de 6000 des génealogistes
vous précédée!