Arbre généalogique Noorlander » Wouter Noorlander (1894-1997)

Données personnelles Wouter Noorlander 

  • Il est né le 10 juin 1894 dans Bleiswijk.Source 1
    Tijdstip: 19:00
    geboren als Wouter Marchand, bij huwelijk van zijn moeder met Abraham Noorlander op 06-01-1898 te Bleiswijk erkend als hun wettige zoon.
  • Profession: houtbewerker, seinwachter bij de NS..
  • Il est décédé le 21 février 1997 dans Utrecht, il avait 102 ans.Source 2

    Waarschuwing Attention: Age supérieur à 100 (103).

  • Il est enterré dans Woerden.Source 3
    Algemene Begraafplaats "Rijnhof" Geestdorp 20 3444BD Woerden.
  • Un enfant de Abraham Noorlander et Aagje Marchand
  • Cette information a été mise à jour pour la dernière fois le 25 septembre 2014.

Famille de Wouter Noorlander

Il est marié avec Diederica van Egmond.

foto van het gezin beschikbaar, en krantenbericht van 65 jaar getrouwd.
Onderstaande Tekst is uit de Woerdense Courant van Donderdag 22 october 1981.
Woerden - Binnenkort zijn de heer en mevrouw Noorlander uit Woerden 65 jaar getrouwd. Op 27 october 1916 traden zij in Boskoop in het huwelijk, waar mevrouw Noorlander vandaan kwam. De heer Noorlander, die in Bleiswijk geboren is woonde toen in Waddinxveen. In Bodegraven gingen ze hun eerste huis bewonen, en daar had Noorlander inmiddels ook zijn eerste baan, bij een kuiperij. Nog vele banen zouden volgen, 'twaalf ambachten, dertien ongelukken', aldus het oordeel van mevrouw Noorlander, bij wijze van grap, want ongelukkig is de nu 87 jarige Noorlander in zijn werk niet geweest!.

Drie kwartjes huur.
De heer Noorlander is in 1894 geboren, zijn vrouw een jaar eerder. Vanaf zijn elfde jaar bracht Noorlander zijn jeugd door in Waddinxveen. Na het huwelijk in 1916 betrok het echtpaar hun eerste woning in Bodegraven. Met de vrachtboot gingen zij verhuizen van Boskoop naar Bodegraven, om zo hun spullen en zichzelf te laten vervoeren. In Bodegraven huurde het echtpaar hun huis voor drie kwartjes, een bedrag dat verhoogd werd tot één gulden toen ze eletriciteit kregen. Tot 1938 bleven ze in dat huis wonen, daarna vetrokken ze naar Woerden, waar een huis aan de Nieuwendijk betrokken werd. Sinds 16 jaar wonen ze nu in een huis aan de Costerusstraat. Noorlander heeft verschillende beroepen gehad, nadat hij bij de kuiperij, waar onder andere kaasvaten werden gemaakt, weg moest omdat er geen werk meer was, hij werkte op een gasfabriek, was hulpbesteller bij de P.T.T., nachtwacht bij de Bodegraafse politie en rangeerder en seinwachter bij de N.S. in Woerden. Als hij geen vaste baan had deed hij 'allerhande klusjes'. In Bodegraven, toen ik helemaal zonder werk zat, heb ik rubbertjes gemaakt voor trappers, die kon ik kwijt aan de fietsenmaker, want die kon ze nergens meer krijgen. Zo heb ik altijd wel wat gedaan, ook voor half Woerden heb ik wel karweitjes gedaan. In Woerden is Noorlander ook 60 jaar lid van'Christelijk Historische Unie' geweest, en bijna al die jaren zat hij in het bestuur van de afdeling van de C.H.U. Verslagen van vergaderingen, verkiezingsuitslagen, folders en alle andere zaken die met zijn partij-werk te maken hadden heeft hij keurig bewaard. Na zijn afscheid van de partij heeft een secretaresse van de C.H.U. daar veel plezier aan gehad voor het opbouwen van een archief.

Buitengewoon veldwachter.
Noorlander heeft een ijzersterk geheugen, maar dat niet alleen, hij bewaart alles wat van belang kan zijn. Zo heeft hij uit de tijd dat hij beedigd buitengewoon veldwachter bij de Bodegraafse politie was nog tal van stukken en brieven bewaard. Die handelen voornamelijk over de problemen die destijds ontstonden toen de Bodegravense bevolking massaal overeind kwam om, niet alleen met woorden maar ook met daden bijeenkomsten van de N.S.B. tegen te gaan. Erg graag praat hij daar niet over, wat geweest is, is geweest, maar hij weet wel dat het roerige tijden waren. Waar hij wel graag over praat is het bezoek dat hij tien jaar geleden aan Israël bracht. Daarmee ging toen een wens in vervulling. Ik had het altijd al gewild, maar toen het zover was zag ik wel op tegen het vliegen. Ik zei altijd: ik zie ze liever vliegen dan dat ik zelf vlieg. Maar het is me nog alles meegevallen. In Israël heeft Noorlander geen kans onbenut gelaten om de plekken van bijbel-historische waarde te bezichtigen. Hij is dan ook altijd nauw bij het kerkelijk leven betrokken geweest. We hebben altijd ontzettend kerkelijk meegeleefd, dan ben je nooit in je eentje, je hebt altijd nog die steun, aldus Noorlander. Het echtpaar Noorlander kreeg 8 kinderen, die allen getrouwd zijn. Nu hebben ze maar liefst 27 klein-kinderen en 21 achterklein-kinderen. Straks bij het huwelijksfeest, zitten we met negentig mensen aan tafel, een hele familie. Na zijn pensionering heeft Noorlander zich nooit verveeld. Hij maakt als hobby houdsnijwerk voor familie en kennissen, zoals stoven, kaarsenstandaards en dergelijke. En hij is nu mijn hulpje zegt mevrouw Noorlander... we doen alles samen. We hebben een prachtige oude dag met zijn tweetjes. De heer Noorlander is het daar volledig mee eens. We hebben altijd een plezierig leven gehad. Ook weinig met ziekte te maken gehad. De zegeningen zijn wat dat betreft niet te tellen, zoals de huisarts dat laats zei.

Ils se sont mariés le 27 octobre 1916 à Boskoop, il avait 22 ans.


Enfant(s):

  1. Abraham Noorlander  1916-1916
  2. (Ne pas publique)
  3. Aagje Noorlander  1919-2012
  4. Abraham Noorlander  1920-2000
  5. Wouter Noorlander  1922-2005 
  6. (Ne pas publique)
  7. (Ne pas publique)
  8. (Ne pas publique)


Notes par Wouter Noorlander

Wouter was van huis uit meubelmaker (dat beroep oefende hij ook enige tijd uit) maar door de diverse crisessen en oorlogen 1914-1918 en 1940-1945 was hij achtereenvolgens timmerman, opzichter, onderwijzer, politieagent, melkslijter en zeker in de oorlog 1940-1945 tot aan zijn pensioen werkte hij bij de spoorwegen, hij koppelde o.a. wagons aan de locomotief "de Arent", dus was ook nog rangeerder, dit verhaal vertelde hij zelf, hij was zeer scherp tot aan zijn overlijden.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Wouter Noorlander?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Wouter Noorlander

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Wouter Noorlander


Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

  • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
  • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
  • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



Visualiser une autre relation

Les sources

  1. Gem.Archief R'dam., akte 20
  2. pk
  3. Graftombe foto Id SANY 3246

Événements historiques

  • La température le 10 juin 1894 était d'environ 13,5 °C. Il y avait 0.8 mm de précipitation. La pression atmosphérique était de 76 cm de mercure. Le taux d'humidité relative était de 93%. Source: KNMI
  • Du 21 août 1891 au 9 mai 1894 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Van Tienhoven avec comme premier ministre Mr. G. van Tienhoven (unie-liberaal).
  • Du 9 mai 1894 au 27 juillet 1897 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Roëll avec comme premier ministre Jonkheer mr. J. Roëll (oud-liberaal).
  • En l'an 1894: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 5,1 millions d'habitants.
    • 11 février » départ du roi Béhanzin de Cotonou pour la Martinique. Il pensait aller rencontrer le président Sadi Carnot de France mais c'était un exil forcé.
    • 15 mars » la France cède à l'Allemagne le «bec de canard» au profit du Cameroun allemand.
    • 27 juin » début du mandat de président de la République française de Jean Casimir-Perier.
    • 22 juillet » Paris-Rouen est la première compétition automobile de l'histoire. «Panhard & Levassor» et «les fils de Peugeot frères» se partagent le premier prix.
    • 23 juillet » les troupes japonaises investissent le palais royal de Séoul et renversent le roi de Corée.
    • 31 juillet » début de la guerre sino-japonaise.
  • La température au 27 octobre 1916 était entre 2,1 et 10,4 °C et était d'une moyenne de 7,3 °C. Il y avait 0,2 mm de précipitation. Il y avait 0,1 heures de soleil (1%). La force moyenne du vent était de 4 Bft (vent modéré) et venait principalement du sud. Source: KNMI
  • Du 29 août 1913 au 9 septembre 1918 il y avait aux Pays-Bas le cabinet Cort van der Linden avec comme premier ministre Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
  • En l'an 1916: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 6,4 millions d'habitants.
    • 6 mars » |début des combats du Mort-Hommes et de la Côte 304 lors de la bataille de Verdun.
    • 9 mars » |l'Allemagne déclare la guerre au Portugal.
    • 11 mars » la cinquième bataille de l'Isonzo sur le front italien débute et durera huit jours.
    • 29 avril » |fin de l’insurrection de Pâques à Dublin avec la reddition sans condition des insurgés.
    • 19 septembre » victoire de la Force publique belge à la bataille de Tabora pendant la Première Guerre mondiale.
    • 19 décembre » fin de la bataille de Verdun (Première Guerre mondiale).
  • La température au 21 février 1997 était entre 6,6 et 10,9 °C et était d'une moyenne de 9,2 °C. Il y avait une précipitation de 0.7 mm pendant 1,3 heure(s). Il y avait 0.1 heures de soleil (1%). Il faisait très nuageux. La force moyenne du vent était de 4 Bft (vent modéré) et venait principalement du ouest-sud-ouest. Source: KNMI
  • Du lundi, août 22, 1994 au lundi, août 3, 1998 il y avait aux Pays-Bas le cabinet a href="https://nl.wikipedia.org/wiki/Kabinet-Kok_I" class="extern">Kok I avec comme premier ministre W. Kok (PvdA).
  • En l'an 1997: Source: Wikipedia
    • La population des Pays-Bas était d'environ 15,6 millions d'habitants.
    • 29 janvier » le FLNC «canal habituel» annonce son auto-dissolution, au cours d'une conférence de presse clandestine tenue dans le maquis en Corse du Sud.
    • 31 janvier » Didier Ratsiraka est proclamé président de la République de Madagascar.
    • 12 février » Hicham El Guerrouj porte le record du monde indoor du mile à 3 min 48,45 s.
    • 18 février » le vraquier Albion II fait naufrage au large de Brest avec 114tonnes de carbure de calcium, produit qui, mélangé à l'eau de mer, peut produire de l'acétylène, gaz inflammable.
    • 16 mars » Luc Alphand remporte la Coupe du monde de ski alpin.
    • 30 mars » les ministres des Affaires étrangères de la Ligue arabe appellent au gel du processus de normalisation des relations avec Israël, en réponse à la construction par l'État hébreu d'un lotissement juif en lisière de Jérusalem-Est.


Même jour de naissance/décès

Source: Wikipedia

Source: Wikipedia


Sur le nom de famille Noorlander


Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Arie Noorlander, "Arbre généalogique Noorlander", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-noorlander/I24027.php : consultée 27 septembre 2024), "Wouter Noorlander (1894-1997)".