Stamboom I.D.M. de Vries » Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) (± 1340-????)

Données personnelles Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) 


Ancêtres (et descendants) de Heinrich IV Henricszn. van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)


Famille de Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

Il est marié avec Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358).

Ils se sont mariés.


Enfant(s):

  1. Heinrich V van Baexen (Heer van Baexem, Leenman)  ± 1380-???? 
  2. Johan (de Jonge) van Baexen (Schepen te Roermond,1421, 1430 en 1440)  ± 1388-< 1450


Notes par Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

1046. 1370 april 20.
Margareet van Bouchout en haar kinderen verkopen aan Henric van Baexen Henriczoon een erfpacht van 2 malder rogge thornse maat gaande uit de kleine tiend van Baexem, losbaar met 12 dubbele moutons.
Medezegelaar; de oom van de kinderen: Johan van Kinre. Habets; Thorn p 272/3. Bron; Regesten Gem. Roermond.
1101. 1374 mei 20.
des saterdages na sancte servaesdach Willem, heer van Horn en Altena, stelt na overleg met Johan van Heinsberg voor zijn vrouw Johanna het weduwegoed vast, groot 800 goudgulden 's jaars, zijn de 600 oude gouden schilden van de koning van Frankrijk, te betalen in de stad Roermond, gaande uit het land van Horn, genaamd Maselant, met name de banken van Wessem, Geistingen, Heithusen, Neer, Haelen en Beegden.
Indien betalingen achterwege blijven, mag Johanna of een ambtman namens haar met een knecht en twee paarden die invorderen en zal kosteloos gehouden worden. Indien in natura geheven wordt, is een malder rogge hornse maat gelijk aan een goed oud schild en een malder evene oud schild.
Omdat hierdoor beschikt wordt over leengoederen van de bisschop van Luik als graaf van Loon en de hertog van Gulik en Gelre beiden hun toestemming geven en mede zegelen.
Medezegelaars: Otto, heer van Arkel, en de gezamenlijke banken die geen zegel hebben onder de zegels van Henrich en Baetze van Baexein.
Kremer; Akademische Beitrage. Bron; Regesten Gem. Roermond.
Jaar 1377 jun 3 klooster Thorn Hendrik van Baexem beleent met Papenhoven en Grathem. Habets.
nr. 1139. jaar 1377 - 1792.
Beleningen met de tiend van Papenhoven onder Grathem, zijnde een groot Horns leen; o.a, families Baexem, de Horion, Zours (Zurs) de Nunhem, de Lom, de la Marck de Baexem.
Bron; Publications LXV p 381/4.
1263. 1387 januari 10.
Heynric van Baexem als leenheer en zes van zijn laten oorkonden, dat Johan genaamd Goeds Duechde, porteneer van het stift Thorn, voor hem gegoed is in 8 malder rogge erfpacht wessemer maat uit het goed van Gerard van Hinderhusen ten behoeve van joffer Margriete van Buren, non te Thorn.
403. 1377 augustus 7 Bron; Regesten Gem. Roermond.
Henricus, zoon van Henricus de Baexem verheft in Kuringen het leengoed dat Willem Proest, ridder, had in Nedereppen, na transport door Willem, eerder bezit van Johannes van Reppen.
Kuringen; Leenhof C 41 f. 87
Bron; Regesten Gem. Roermond.
nr. 9. 1493 apr.11 worden nogmaals bij de deling van de ouderlijke nalatenschap door de kinderen de tienden van papenhoven beschreven.
Bron; Fam. van Moorsel te Baexem.

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Sur le nom de famille Van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)


    

La publication Stamboom I.D.M. de Vries est composée par (contacter l'auteur).
Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I1953.php : consultée 24 mai 2022), "Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) (± 1340-????)".