Généalogie Rijk Meijer » Egbert de Vries (1786-????)

Données personnelles Egbert de Vries 

Source 1

Famille de Egbert de Vries

(1) Il est marié avec Maria Zomerdijk.

Ils se sont mariés environ 1815.


Enfant(s):

  1. Helena de Vries  1811-???? 
  2. Martina de Vries  1814-1872
  3. Jacobus de Vries  1817-1866 
  4. Johannes de Vries  1820-1894 
  5. Elisabeth de Vries  1826-????

Evénement (Death of Spouse).


(2) Il est marié avec Antje van Pol.

Ils se sont mariés le 12 juillet 1846 à Haarlemmerliede, il avait 59 ans.


Notes par Egbert de Vries

Paltrokmolen de Eenhoorn is gebouwd tussen 1631 & 1642. De molen deed dienst als Houtzaagmolen en doet dat tot op de dag van vandaag nog.


"Egbert de Vries" had een Paltrok Houtzaagmolen in bezit, gezamelijk met zijn zwager Jan Kapteijn, deze Paltrok Houtzaagmolen is genaamd "DE EENHOORN" in Zuid Schalkwijk nabij Haarlem.
Paltrok Houtzaagmolen “De EENHOORN” in Zuid Schalkwijk nabij Haarlem  is Zaterdags bij goed weer voor publiek te bezichtigen.


 In 1821 verkocht Catharina van der Vlugt, weduwe van Vincent van Oukerke de molen, het huis, de schuur en een bijbehorende schuit aan Jan Kapteijn (zwager) en compagnon van Egbert de Vries. Deze compagnons hadden geen geld om contant te kunnen betalen. Ze spraken met de verkoopster af dat zij het geld zou lenen en dat ze tegen een rente van 5% per jaar de schuld met 100 gulden per jaar zouden afbetalen. De verkoopster bedong verder dat zolang de schuld niet was afbetaald geen reparaties mochten worden uitgevoerd zonder dat ze hen daarvoor toestemming had gegeven. Tevens verplichtte ze de nieuwe eigenaars om het onroerend goed voor 1300 gulden te verzekeren bij een door haar aan te wijzen verzekeringsmaatschappij, ofschoon Jan Kapteijn en zijn maat slechts 900 gulden voor het molen complex hadden betaald. In 1824 nam Jan Kapteijn de andere helft over van zijn compagnon.


Jan Kapteijn woonde bij de molen en is in zijn leven twee maal getrouwd geweest. De eerste keer met Catharina Zomerdijk. Uit dat huwelijk zijn drie kinderen geboren. De tweede maal met Hendrika Zantvoort uit welk huwelijk zes kinderen voortvloeiden. Onder andere Leendert, die op oudere leeftijd zijn vader hielp als molenaarsknecht. Op 17 maart 1829 overleed Hendrika. Zes weken later overleed ook Jan Kapteijn, het molenbedrijf achterlatend aan zijn kinderen.


De kinderen Kapteijn:


De exploitanten waren Egbert de Vries, koopman en houtzaagmolenaar te Haarlemmerliede, en Cornelis Bleekendaal, wagenmaker en houtkoper te Haarlem, als voogden (sinds 1828) over de minderjarige kinderen van Jan Kapteijn en Hendrika Zandvoort. Kapteijn bleek voor 5/8 eigenaar van de molen te zijn geweest.


Nadat de kinderen eind 1846 hadden besloten de houtzaagmolen te verkopen brachten zij het complex in op een veiling, die op 2 januari 1847 in het raadhuis van Zuid-Schalkwijk werd gehouden. De in Lisse geboren Johannes van der Vossen was daar kastelein en organiseerde deze plaatselijke veilingen. In de veilingcondities werd de molen als volgt omschreven:


"Een thans als loonzager in volle werking zijnde houtzaagmolen, genaamd 'De Eenhoorn' met daarbij een complete inventaris met eigen erf, werf, knechtswoningen, houtloodsen, schuur enzovoorts, zijnde de molen een paltrok gelegen in de gemeente Zuid-Schalkwijk c.a. op korte afstand van de ringvaart om het Haarlemmermeer, Plaatselijk getekend 1 en 2".


Een potentiële koper werd verder verplicht om de houtzaagmolenaarsknecht Leendert Kapteijn in dienst te houden of tot uiterlijk 1 mei 1847 zes gulden per week te betalen. Uiteindelijk werd Petrus Verdegaal voor 4.450 gulden de nieuwe eigenaar. Deze landbouwer uit Lisse was tevens grootgrondbezitter. Uit de boedelbeschrijving na zijn overlijden op 15 november 1873 te Lisse bleek dat hij niet alleen de eigenaar was van de Schalkwijkse houtzaagmolen, maar ook van ruim 20 hectare afgeveende grond binnen de Ringdijk van de Haarlemmermeer, bijna 47 hectare in Noordwijkerhout en ongeveer 79 hectare in Lisse.


Egbert de Vries, koopman en houtzaagmolenaar te Haarlemmerliede, was eigenaar van de (Paltrok Houtzaagmolen “De Liefhebber” deze was indertijd  geheel in het bezit van Egbert de Vries X Maria Zomerdijk. Na het overlijden van Egbert de Vries  kwam de molen in bezit van zijn zoon,  Jacobus de Vries X Elizabeth Maria Vermeer.


Paltrok Houzaagmolen “De Liefhebber” Veerpolder, aan de Oude Haarlemmerweg Kadaster 1811-1832  Haarlemmerliede D (1) 4
Ook  genoemd “De Liefhebberije van de Weijereije”)


Volledig artiekel over Paltopmolen de Eenhoorn http://penterbak.nl/historyeenhoorn.html

Avez-vous des renseignements supplémentaires, des corrections ou des questions concernant Egbert de Vries?
L'auteur de cette publication aimerait avoir de vos nouvelles!


Barre chronologique Egbert de Vries

  Cette fonctionnalité n'est disponible que pour les navigateurs qui supportent Javascript.
Cliquez sur le nom pour plus d'information. Symboles utilisés: grootouders grand-parents   ouders parents   broers-zussen frères/soeurs   kinderen enfants

Ancêtres (et descendants) de Egbert de Vries


    Montrez le quartier généalogique complet

    Avec la recherche rapide, vous pouvez effectuer une recherche par nom, prénom suivi d'un nom de famille. Vous tapez quelques lettres (au moins 3) et une liste de noms personnels dans cette publication apparaîtra immédiatement. Plus de caractères saisis, plus précis seront les résultats. Cliquez sur le nom d'une personne pour accéder à la page de cette personne.

    • On ne fait pas de différence entre majuscules et minuscules.
    • Si vous n'êtes pas sûr du prénom ou de l'orthographe exacte, vous pouvez utiliser un astérisque (*). Exemple : "*ornelis de b*r" trouve à la fois "cornelis de boer" et "kornelis de buur".
    • Il est impossible d'introduire des caractères autres que ceux de l'alphabet (ni signes diacritiques tels que ö ou é).



    Visualiser une autre relation

    Les sources

    1. Daugherty-Willemsen Web Site, Ellen Daugherty-Willemsen, Egbert de Vries, 9 avril 2016
      Toegevoegd door een Smart Match te bevestigen
      Stamboom op MyHeritage.com
      Familiesite: Daugherty-Willemsen Web Site
      Stamboom: 091015 Willemsen

    Événements historiques

    • La température le 12 novembre 1786 était d'environ 4,0 °C. Caractérisation du temps: zeer betrokken. Source: KNMI
    • En l'an 1786: Source: Wikipedia
      • 14 juillet » convention de Londres, accord négocié entre le Royaume-Uni et l'Espagne, portant sur le statut des colonies britanniques, sur la Côte des Mosquitos en Amérique centrale.
      • 29 août » Tremblement de terre en Haïti.
      • 17 septembre » Ienari Tokugawa devient le onzième shogun japonais.
      • 30 novembre » Léopold de Habsbourg-Lorraine, Grand-duc de Toscane, promulgue un code de procédure criminelle, inspiré de Beccaria, qui abolit la prison pour dettes, la torture et la peine de mort pour la première fois dans l'époque moderne.
    • La température le 12 juillet 1846 était d'environ 18,0 °C. Le vent venait principalement de l'/du ouest-nord-ouest. Caractérisation du temps: half bewolkt. Source: KNMI
    •  Cette page est uniquement disponible en néerlandais.
      De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
    • En l'an 1846: Source: Wikipedia
      • La population des Pays-Bas était d'environ 3,1 millions d'habitants.
      • 28 janvier » victoire britannique à la bataille d'Aliwal pendant la première guerre anglo-sikhe.
      • 18 février » en Galicie polonaise, dans les régions soumises aux Autrichiens, les paysans s'arment et se soulèvent. La ville de Cracovie se libère pendant quatre jours, mais cède vite devant les troupes russes et autrichiennes. Le 6 novembre, elle sera annexée par l'Empire d'Autriche.
      • 25 mai » évasion de Louis-Napoléon Bonaparte du fort de Ham.
      • 6 novembre » l'Autriche annexe la ville libre de Cracovie en violation du traité de Vienne.
      • 17 novembre » Pagan Min devient roi de Birmanie.
      • 6 décembre » bataille de San Pasqual pendant la guerre américano-mexicaine.
    

    Même jour de naissance/décès

    Source: Wikipedia


    Sur le nom de famille Vries

    • Afficher les informations que Genealogie Online a concernant le patronyme Vries.
    • Afficher des informations sur Vries sur le site Archives Ouvertes.
    • Trouvez dans le registre Wie (onder)zoekt wie? qui recherche le nom de famille Vries.

    La publication Généalogie Rijk Meijer a été préparée par .contacter l'auteur
    Lors de la copie des données de cet arbre généalogique, veuillez inclure une référence à l'origine:
    Clemens Meijer, "Généalogie Rijk Meijer", base de données, Généalogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogie-rijk-meijer/I9692.php : consultée 23 avril 2024), "Egbert de Vries (1786-????)".