généalogieonline

Genealogie Krook » De tak Krook Familie (Krook)

De tak Krook Familie (Krook)

Krook - Familie

De 1e stamlijn, Familie Kooistra, 1765 – 1803, 198 personen

De oudste stamvader was Hendrik Bartels, die naderhand de achternaam Kooistra aannam. De tweede zoon, Tjetse Kooistra was de grootvader van Tjitze Kooistra , die op zijn beurt de grootvader is van Tjitze Krook. De samensteller van deze genealogieën, Hendrik Bartels komt later voor als Hendrik Bartels Kooistra.

De 2e stamlijn, Familie Hoving, 1693 – 1748, 118 personen

De oudste stamvader was Evert Franses. Hij was pachtboer te Ureterp – Oost, verder bekleedde hij het ambt van Kerkvoogd. Een zoon, Frans Everts liet zich later Frans Epen noemen. Deze tak is al vroeg uitgestorven. Een andere zoon. Jan Everts is dorpsrechter geweest in Ureterp. Een derde zoon, Douwe Everts nam de achternaam De Boer aan. Een achterzoon, Evert Jans nam de achternaam Westerhuis aan. Een ander kleinkind, Pieter Jans ging later met de achternaam Hoving door het leven. De personen in deze stamlijn zijn dus nazaten van dit kleinkind.

De 3e stamlijn, Familie Leegstra, 1768 – 1809, 85 personen

Melle Eintes is omstreeks oktober 1809 van huis vertrokken en zijn echtgenote of wie dan ook hebben nooit iets meer van hem vernomen zodat aangenomen moet worden dat hij is overleden.


D'autres histoires


Retour à la page d'accueil de cette publication

S'enregistrer sur cette espace privé est
uniquement possible sur invitation de
l'auteur§


Annuler


Avez-vous oublié votre mot de passe?