De temperatuur op 26 april 1854 lag rond de 8,0 °C. Er was 0.3 mm neerslag. De relatieve luchtvochtigheid was 75%. Bron: KNMI
De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
Van 19 april 1853 tot 1 juli 1856 was er in Nederland het kabinet Van Hall - Donker Curtius met als eerste ministers Mr. F.A. baron Van Hall (conservatief-liberaal) en Mr. D. Donker Curtius (conservatief-liberaal).
31 januari » Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) wordt opgericht. Christophorus Buys Ballot is de eerste hoofddirecteur.
9 juli » In Franeker wordt voor het eerst de kaatswedstrijd PC gehouden.
21 oktober » Florence Nightingale wordt met een staf van 38 verpleegsters naar de Krimoorlog gestuurd.
25 oktober » Slag bij Balaklava.
2 december » Oostenrijk sluit een alliantie met het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.
3 december » De Eureka Stockade vindt plaats in Ballarat, Australië.
Dag van overlijden 19 november 1905
De temperatuur op 19 november 1905 lag tussen -3,7 °C en 0,4 °C en was gemiddeld -0,8 °C. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het oost-noord-oosten. Bron: KNMI
25 januari » Begin van de Slag bij Sandepu in Mantsjoerije
26 januari » Een werknemer van de Premiermijn in Zuid-Afrika vindt de Cullinan, de grootste diamant uit de geschiedenis.
30 april » Het Nederlands voetbalelftal speelt zijn eerste officiële interland. België was de tegenstander. Na negentig minuten was de stand 1-1; Nederland won uiteindelijk met 4-1.
16 mei » In Vriezenveen voltrekt zich een van de grootste branden uit de Nederlandse geschiedenis, die later het hele land wist te beroeren. In een paar uur tijd branden 228 huizen, twee kerken en het gemeentehuis aan de noordkant van Vriezenveen af. Er zijn geen persoonlijke ongelukken, maar er is wel heel veel leed. Circa 1600 inwoners zijn opeens dakloos. Drie dagen na de brand brengen koningin Wilhelmina en prins Hendrik een bezoek aan het zo getroffen dorp.
24 augustus » Wielrenner Lucien Petit-Breton scherpt het zeven jaar oude werelduurrecord aan tot 41 kilometer en 110 meter.
18 november » Prins Karel van Denemarken wordt koning Haakon VII van Noorwegen.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Wilferd Duckitt, "Wilferd Duckitt's Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/family-tree-wilferd-duckitt/I6000000011854708829.php : benaderd 21 maart 2025), "Theodore George Duckitt (1854-1905)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.