genealogyonline

Stamboom Kempin Finken » Eberhard van Nellenburg (????-± 1035)

Personal data Eberhard van Nellenburg 

Source 1

Ancestors (and descendant) of Eberhard van Nellenburg

? ?
 
? ?
 

Eberhard van Nellenburg
????-± 1035


Hedwig Nn
????-> 1035


Household of Eberhard van Nellenburg

He is married to Hedwig Nn.


Child(ren):

  1. Hedwig van Nellenburg  ± 996-???? 
  2. Eberhard I van Nellenburg  ± 1015-1078 


Notes about Eberhard van Nellenburg

Eberhard van Nellenburg (ca. 980 - ca. 1035), getrouwd met Hedwig (ca. 990 - na 1035). Eberhard was graaf van Nellenburg en de Zürichgau, en voogd van Einsiedeln, dit voogdijschap werd hem ontnomen nadat hij in 1029 het klooster had overvallen en had afgebrand. Hedwig bracht grote bezittingen bij Kreuznach en Burg Dill in de Hunsrück in. Na haar huwelijk stichtte zij het klooster Pfaffen-Schwabenheim bij Kreuznach. Er wordt veel over haar afkomst gespeculeerd. Ze lijkt uit een voorname familie uit Lotharingen te komen en verwant te zijn geweest aan keizer Hendrik II, of aan zijn vrouw. Eberhard werd begraven in de Laurentiuskapel te Reichenau.
Manegold van de Zürichgau (ca. 945 - 1 mei 991), graaf van de Zürichgau, voogd van Zürich en Einsiedeln. Belangrijke hoveling van keizerin Adelheid (heilige). Hij ontving Baden-Baden van keizerin Theophano (keizerin) en Sermersheim in de Elzas van Adelheid, om een klooster te stichten. Hij gaf op zijn sterfbed deze goederen terug omdat hij deze verplichting niet had kunnen vervullen. Manegold werd begraven in de dom van Quedlinburg, in aanwezigheid Adelheid. De stichting van de proosdij Seltz door Adelheid was mede voor zijn zielenheil.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Everhard_van_Nellenburg

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to Eberhard van Nellenburg?
The author of this publication would love to hear from you!


Sources

  1. Wikipedia

About the surname Van Nellenburg


    

The publication Stamboom Kempin Finken has been compiled by (contact the author).
When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
Jan Kempin, "Stamboom Kempin Finken", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kempin-finken/I12671.php : accessed July 30, 2021), "Eberhard van Nellenburg (????-± 1035)".