Stamboom I.D.M. de Vries » Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) (± 1340-????)

Personal data Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) 


Ancestors (and descendant) of Heinrich IV Henricszn. van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)


Household of Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

He is married to Heylwigis van Papenhoven (de Dieteren, 1358).

They got married.


Child(ren):

  1. Heinrich V van Baexen (Heer van Baexem, Leenman)  ± 1380-???? 
  2. Johan (de Jonge) van Baexen (Schepen te Roermond,1421, 1430 en 1440)  ± 1388-< 1450


Notes about Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

1046. 1370 april 20.
Margareet van Bouchout en haar kinderen verkopen aan Henric van Baexen Henriczoon een erfpacht van 2 malder rogge thornse maat gaande uit de kleine tiend van Baexem, losbaar met 12 dubbele moutons.
Medezegelaar; de oom van de kinderen: Johan van Kinre. Habets; Thorn p 272/3. Bron; Regesten Gem. Roermond.
1101. 1374 mei 20.
des saterdages na sancte servaesdach Willem, heer van Horn en Altena, stelt na overleg met Johan van Heinsberg voor zijn vrouw Johanna het weduwegoed vast, groot 800 goudgulden 's jaars, zijn de 600 oude gouden schilden van de koning van Frankrijk, te betalen in de stad Roermond, gaande uit het land van Horn, genaamd Maselant, met name de banken van Wessem, Geistingen, Heithusen, Neer, Haelen en Beegden.
Indien betalingen achterwege blijven, mag Johanna of een ambtman namens haar met een knecht en twee paarden die invorderen en zal kosteloos gehouden worden. Indien in natura geheven wordt, is een malder rogge hornse maat gelijk aan een goed oud schild en een malder evene oud schild.
Omdat hierdoor beschikt wordt over leengoederen van de bisschop van Luik als graaf van Loon en de hertog van Gulik en Gelre beiden hun toestemming geven en mede zegelen.
Medezegelaars: Otto, heer van Arkel, en de gezamenlijke banken die geen zegel hebben onder de zegels van Henrich en Baetze van Baexein.
Kremer; Akademische Beitrage. Bron; Regesten Gem. Roermond.
Jaar 1377 jun 3 klooster Thorn Hendrik van Baexem beleent met Papenhoven en Grathem. Habets.
nr. 1139. jaar 1377 - 1792.
Beleningen met de tiend van Papenhoven onder Grathem, zijnde een groot Horns leen; o.a, families Baexem, de Horion, Zours (Zurs) de Nunhem, de Lom, de la Marck de Baexem.
Bron; Publications LXV p 381/4.
1263. 1387 januari 10.
Heynric van Baexem als leenheer en zes van zijn laten oorkonden, dat Johan genaamd Goeds Duechde, porteneer van het stift Thorn, voor hem gegoed is in 8 malder rogge erfpacht wessemer maat uit het goed van Gerard van Hinderhusen ten behoeve van joffer Margriete van Buren, non te Thorn.
403. 1377 augustus 7 Bron; Regesten Gem. Roermond.
Henricus, zoon van Henricus de Baexem verheft in Kuringen het leengoed dat Willem Proest, ridder, had in Nedereppen, na transport door Willem, eerder bezit van Johannes van Reppen.
Kuringen; Leenhof C 41 f. 87
Bron; Regesten Gem. Roermond.
nr. 9. 1493 apr.11 worden nogmaals bij de deling van de ouderlijke nalatenschap door de kinderen de tienden van papenhoven beschreven.
Bron; Fam. van Moorsel te Baexem.

Do you have supplementary information, corrections or questions with regards to Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)?
The author of this publication would love to hear from you!


Timeline Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)

  This functionality is only available in Javascript supporting browsers.
Click on the names for more info. Symbols used: grootouders grandparents   ouders parents   broers-zussen brothers/sisters   kinderen children

About the surname Van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377)


    

The publication Stamboom I.D.M. de Vries has been compiled by (contact the author).
When copying data from this family tree, please include a reference to the origin:
Ger de Vries, "Stamboom I.D.M. de Vries", database, Genealogy Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I1953.php : accessed July 4, 2022), "Heinrich IV Henricszn. "Henric" van Baexen (Schepen, Leenheer van Baexem, Papenhoven en Grathem 1377) (± 1340-????)".