De temperatuur op 20 augustus 1938 lag tussen 12,8 °C en 18,2 °C en was gemiddeld 15,6 °C. Er was 0.2 mm neerslag gedurende 0.1 uur. Er was 0.4 uur zonneschijn (3%). De gemiddelde windsnelheid was 4 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
17 februari » Juan Soldado wordt in Tijuana ter dood veroordeeld. Later zouden velen dit als onterecht beschouwen, en hij groeit uit tot een soort heilige.
3 maart » In Saoedi-Arabië wordt olie in de grond gevonden.
16 maart » Hitler houdt een rede in Wenen.
10 april » In Oostenrijk wordt een referendum gehouden over de op 13 maart voltrokken Anschluss, de vereniging van Oostenrijk en Duitsland. Een overweldigende meerderheid geeft aan voorstander te zijn.
9 oktober » Demonstratie van de eerste hoogtemeter op basis van radiogolven, in New York.
10 november » Kristallnacht (nacht van 9 op 10 november).
Trouwdag 5 augustus 1955
De temperatuur op 5 augustus 1955 lag tussen 7,1 °C en 20,7 °C en was gemiddeld 14,5 °C. Er was 3,8 uur zonneschijn (25%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noord-westen. Bron: KNMI
17 maart » Oprichting van de Uruguayaanse voetbalclub Club Atlético El Tanque.
17 juli » Het allereerste Disneypark ter wereld, het Disneyland Park te Anaheim, wordt geopend.
27 juli » Oostenrijk wordt onafhankelijk, de grote mogendheden beëindigen de bezetting.
12 augustus » In Zuid-Soedan wordt de uitzonderingstoestand uitgeroepen.
3 september » Opening van het Estadio Ramón de Carranza in de Spaanse stad Cadiz.
30 oktober » Jommeke, de stripfiguur van Jef Nys, verschijnt voor het eerst in druk.
Dag van overlijden 27 juni 1993
De temperatuur op 27 juni 1993 lag tussen 10,5 °C en 18,8 °C en was gemiddeld 15,4 °C. Er was -0.1 mm neerslag. Er was 8,5 uur zonneschijn (51%). Het was half bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het west-noord-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
9 augustus » Zuid-Afrikaanse politie-agenten en soldaten beginnen een zoekactie naar wapens in zwarte woonoorden ten oosten van Johannesburg na gewelddadige botsingen tussen aanhangers van het Afrikaans Nationaal Congres en de Inkatha Vrijheidspartij, waarbij ten minste 43 doden zijn gevallen.
30 augustus » De Zuid-Afrikaanse anti-apartheidsorganisatie ANC biedt excuses aan voor de misdaden die hun leden hebben begaan in de gevangenkampen van de beweging gedurende de jaren 70 en 80 van de 20e eeuw.
31 augustus » Vijftien mensen, onder wie enkele Portugezen, vinden de dood bij aanvallen door het rebellenleger van UNITA-leider Jonas Savimbi op de Angolese stad Cuito.
27 september » De Japanse premier Morihiro Hosokawa spreekt in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zijn verontschuldigingen uit voor het gedrag van zijn vaderland tijdens de Tweede Wereldoorlog.
4 oktober » Somalische militanten schieten twee helikopters van de VS neer in de hoofdstad Mogadishu.
1 december » Georgië en Abchazië sluiten een basisakkoord dat een einde moet maken het gewapende conflict tussen beide naties.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Brad Dobyns, "Dobyns Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dobyns-family-tree/P2319.php : benaderd 14 mei 2025), "Merlene Edgerton (1938-1993)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.