genealogieonline

Demmers-Harmeijer Extended Family » Cornelia Brakel (1800-????)

Persoonlijke gegevens Cornelia Brakel 


Gezin van Cornelia Brakel

Zij is getrouwd met Jan van Vulpen op 17 april 1824 te Buurmalsen, Gelderland, Nederland, zij was toen 24 jaar oud.Bron 1

Kind(eren):

 1. Janna van Vulpen  ± 1833-???? 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Cornelia Brakel?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Gelders Archief, Buurmalsen: huwelijksakte nr. 2

Over de familienaam Brakel

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Brakel.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Brakel.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Brakel (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 8 februari 1800 lag rond de -2 °C. De wind kwam overheersend uit het oost ten noorden. Typering van het weer: zeer betrokken. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1800: Bron: Wikipedia
  • Met de dood van Ferdinand Gothard Meinrad van Limburg-Styrum is de regerende dynastie in de rijksheerlijkheid Gemen uitgestorven. De nieuwe heer is een vrijheer van Boineburg-Bömelburg.
  • Philippe Lebon verkrijgt het patent op het maken van lichtgas uit steenkool.
  • Na een conclaaf van drieënhalve maand wordt Giorgio Barnaba Luigi Chiaramonti tot paus gekozen. Als protegé van de vroegere paus Pius VI kiest hij de naam Pius VII.
  • Gabriel Prosser, een zwarte slaaf uit Virginia, beraamt een opstand op de plantage, maar wordt gepakt en opgehangen.

Ook geboren op 8 februari

Bron: Wikipedia