genealogieonline

Demmers-Harmeijer Extended Family » Lena Jillisdr Herweijer (± 1781-1857)

Persoonlijke gegevens Lena Jillisdr Herweijer 


Voorouders (en nakomelingen) van Lena Jillisdr Herweijer


Gezin van Lena Jillisdr Herweijer

Zij had een relatie met Teunis van Prooijen

Kind(eren):

 1. Cornelia van Prooijen  1811-???? 
 2. Jan van Prooijen  1822-1908 

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Lena Jillisdr Herweijer?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Stadsarchief Dordrecht, Strijen: overlijdensakte nr. 121

Tijdbalk Lena Jillisdr Herweijer

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen

Over de familienaam Herweijer


Historische context


 • De temperatuur op 24 november 1857 lag rond de 8,2 °C. Er was 7 mm neerslag. De winddruk was 0.5 kgf/m2 en kwam overheersend uit het zuid-zuid-oosten. De relatieve luchtvochtigheid was 100%. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • Van 1 juli 1856 tot 18 maart 1858 was er in Nederland het kabinet Van der Brugghen met als eerste minister Mr. J.L.L. van der Brugghen (protestant).
 • In het jaar 1857: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 3,3 miljoen inwoners.
  • In Nederland krijgt het kabinet-Van der Brugghen een nieuwe Schoolwet door het parlement, waarin het recht om scholen op te richten wordt erkend. Dit gaat Groen van Prinsterer en zijn volgelingen niet ver genoeg: zij verstoten Justinus van der Brugghen uit hun midden en beginnen de strijd voor bekostiging van het bijzonder onderwijs.
  • Henrik Ibsen wordt directeur van het nieuwe Nationale Theater van Christiania (nu Oslo).
  • Het recept voor de Beierse Weißwurst komt tot stand.
  • Afschaffing van de tolheffing bij de Sont.

Ook overleden op 24 november

Bron: Wikipedia