genealogieonline

Voorouders Hein Deen en andere familieleden » Alagonda (Aeltje (Alagonda (Aeltje ) Birza (1674-1750)

Persönliche Daten Alagonda (Aeltje (Alagonda (Aeltje ) Birza 


Familie von Alagonda (Aeltje (Alagonda (Aeltje ) Birza

Sie ist verheiratet mit Mijnhardus (Meijnart) Cock.

.


Kind(er):

  1. Anna Cock  1715-1790 


Notizen bei Alagonda (Aeltje (Alagonda (Aeltje ) Birza

in het friesche stadhouderlijk archief inv. no: 57 zich bevindende in het rijksarchief te `s-gravenhage vinden we het doodsbericht van DS MEINARDUS COCK. op deze brief gericht aan de stadhouder bevint zich het zegel van zijn weduwe ALEGONDA BIRZA dit in het zwart opgedrukte zegel steld voor een links gewende duif. Dit is het enige zegel dat door een BIRZA gebruikt werd, die ik heb kunnen ontdekken. Het is echter heel goed mogelijk dat de familie BIRZA deze duif in haar wapen heeft gevoerd.(zie foto)

Arch. weesk. 20 pag. 73 dd 25-06-1690 verantwoording en rekening van vaendrick JAN STRICK als vormont over REINDER OTTENS BIRZA en CHRISTINA HEIJNNENS dochter aeltje (alegonda) birza oud 15 jaar. Assisteert met devooght dr j. niejenhof op 06-01-1693 is HINDRIK VAN BORCK voormond, verder in dit document: Een graf in de a-kerk daar des pupil van de vader in begraven is omtrent de clocketoren (reinder ottens), goederen welke de pupil met de vader, de broeder en zuster in de mande heeft. Een huis staande tegenover de a-kerk bewoond door vaendt woldringe, Een huis buiten de oosterpoort de "brandenborgh" genaamd. Voorts wordt SOPHIA LIEFTINCK als stiefmoeder genoemd (boedelscheiding dd 30-04-1689)20-07-1691 door het sterven van JAN REINDERS VAN BORCK heeft de pupil de navolgende goederen geerfd ................................................

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Alagonda (Aeltje (Alagonda (Aeltje ) Birza?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


    

Die Veröffentlichung Voorouders Hein Deen en andere familieleden wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf).
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Hein Deen, "Voorouders Hein Deen en andere familieleden", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/voorouders-hein-deen/I15155.php : abgerufen 31. Juli 2021), "Alagonda (Aeltje (Alagonda (Aeltje ) Birza (1674-1750)".