WELKOM. Ik ben Anneke RUTERINK en onderzoek de volgende families:
RUTERINK & varianten o.a. REUTERINK/RUETERINK/REUDERINK/RUTERING, van oorsprong uit Hengelo Gld. Zij waren oa. schoenmaker/dagloner/landbouwer/wever/schoolmeester/letterzetter. Alle naamvarianten, verspreid over Nederland zijn te herleiden tot de gemeenschappelijke voorouders; Jan [Roeloffs] WIJMELINCK (op den Struet) [oa. op Stenderink] en zijn vrouw Hendersken HAIJKINCK, getrouwd 22-02-1674 te Hengelo Gld. De familienaam WIJMELINCK is geen lang leven beschoren geweest. De nakomelingen van Jan [Roeloffs] WIJMELINCK (op den Struet) zijn met andere namen van erven zoals: ROETERIN[C]K/REUTERINK en varianten, bekend geworden.
ZWART, omgeving Heerenveen. Beroep: schippers/touwslagers. Voorouders; Gosling Hayes en Jeltje Klazes, getrouwd 15-01-1741 te Eernewoude. NA 1811 de naam ZWART aangenomen.
GROENEWOUD, Amersfoort. Voorouders: Hendrik Groenewout en Anna Elisabeth van Straelen. getrouwd 16-05-1702 Amersfoort.
VERMEER, omgeving Oosterhout/Slijk-Ewijk/Driel [Overbetuwe]. Beroep: schoolonderwijzer/custos/voorzanger en doodgraver. Voorouders; Derck Vermeer en Neeltje van Raeijen, getrouwd 01-01-1690 te Slijk-Ewijk.
LINCEWICZ, omgeving Blizna [Wit Rusland], voor 1945 Polen. Beroep: wever/kleermaker. Voorouders; Bazyli Lincewicz en katarzijna Puchnarewicz, getrouwd 20-01-1903 Rozana [Polen]
HOLTZ, omgeving Pustchow[o] [Polen], voor 1945 Oost-Duitsland. Beroep: halbbauer/bronnenbouwer. Voorouders; Martin Gottlieb Holtz en Johanna Luise Albertine Flunker, getrouwd ca.1860.
Alle familielijnen in mijn stamboom hebben ÉÉN ding gemeen! spannende voorouders... Van harde werkers die nooit hun roots hebben verlaten tot ondernemende avonturiers die hun geluk elders zochten. Wel- of niet geslaagd? Eduard Douwes Dekker (Multatuli) schrijft in 1846 aan zijn verloofde Tine dat dhr. A. Rutering, de huwelijks papieren van hun voorgenomen huwelijk snel in orde zal maken. Maar het duurt maar en het duurt maar..... Zijn geduld wordt zwaar op de proef gesteld door dhr. A. Rutering. Zijn broer, Pieter Hovenaar Rutering, is de grondlegger van de Deventer Courant. Verzetshelden uit de WOII behoren tot de familie! Maar ook de boerenzoon die een relatie aangaat met een Baronesse, uit deze relatie worden drie 'onechte' kinderen geboren! Er zijn maar liefst vier boeken over geschreven. Een voormoeder werkt als dienstmaagd bij een adellijke familie, zij raakt zwanger van de zoon des huizes! zij kreeg een boete voor het krijgen van een "in onegt geteeld kind" en hij ....? En dan de jongeman die bij de Bestorming van Arnhem op 30 november 1813 een bijdrage heeft geleverd aan de "bevrijding" van Arnhem. Dit zijn een paar onthullingen van een prachtige - verassende - spannende zoektocht. Ben JIJ nieuwsgierig naar JOUW voorouders in mijn stamboom? Wil jij een bijdrage leveren aan mijn/onze stamboom? Heb jij foto's/trouwfoto's van jouw [voor]ouders of documenten die je met mij wilt delen? neem dan contact met mij op! Als tegenprestatie krijg je een kwartierstaat van jouw oudste gevonden voorouders. Heb je op- of aanmerkingen m.b.t. de stamboom, hoor ik ze ook graag. Op internet plaats ik alleen de basisgegevens. Wil je informatie overnemen? mag altijd! maar laat het even weten. Ik bedank iedereen die meewerkt- of heeft meegewerkt aan mijn/onze stamboom. Vriendelijke Groet, Anneke Ruterink.
Diese Publikation ist Teil folgender Sammlung(en):
Veröffentlichungen, die Familienrekonstruktionen von Familien und Bewohnern eines bestimmten Ortes oder einer bestimmten Region darstellen.
Publikationen von Mitgliedern des Indischen Ahnenforscherverbandes (auf Niederländisch).
Einflussreiche Familien aus dem 17., 18. und 19. Jahrhundert und ihre Bedeutung für die Entwicklung der Handels, Industrie und Kunst.
Sehen Sie sich die Statistiken an
Der Zugriff auf die Bilder der Publikation ist vom Autor eingeschränkt.
Wenn Sie von dem Autor/der Autorin eingeladen sind, können Sie sich anmelden und den privaten Bereich anschauen.
Testen Sie diesen Service unverbindlich
mehr als 10 Tausend Genealogen sind bereits dabei!