genealogieonline

Stamboom Ros van Zegwaart

Die Veröffentlichung Stamboom Ros van Zegwaart wurde zusammengestellt von wijlen Ed Ros (auf Wunsch der Hinterbliebenen bleibt diese Veröffentlichung Verfügbar, Kontakt ist nicht möglich). Die Datensammlung umfasst 4.024 Personen, wegen Datenschutz werden die Daten von 846 Personen nicht angezeigt. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik. Eine Liste mit verwendeten Quellen finden Sie auf der Seite Quellen.


Stamboom onderzoek een verslavende puzzel zoals velen die gebruik maken van Genealogie Online ben ik ook al jaren bezig met het uitzoeken van mijn stamboom.

De naam Ros(s) komt veel voor in Schotland en na daar een paar keer op vakantie geweest te zijn was ik er van overtuigd dat ook mijn familie daar vandaag afkomstig moest zijn. Via de Caledonian Society Nederland kwam ik in contact met de familie George en Wil Ross uit Roosendaal, zij hebben mij met de eerste stappen in de genealogische wereld geholpen en enthousiast gemaakt. Zoals velen onder ons heb ik eerst in rechte-lijn gezocht en ben daarna langzaamaan de puzzelstukjes verder gaan completeren.
Het leuke aan deze hobby vind ik dat er eigenlijk geen einde aan komt er is iedere keer weer een zijpad te gebruiken om aan meer gegevens te komen. Tevens voelde dat ook als een valkuil voor de grote hoeveelheid gegevens die je verzameld. Daarop heb ik mijzelf vastgelegd op het uitzoeken van de stambomen van mijn 4 grootouders.

stamboom Ros:
Na vastgelopen te zijn in Zegwaart rond 1710 kwam ik bij toeval een stukje tegen van Dhr. F.J.A.M. van der Helm in Ons Voorgeslacht van 2006 waarin hij een stukje schreef over de Dolende Familie naam Roos uit de buurt van Zoetermeer/Zegwaart. Dat bleek de duw de goede richting in voor mijn verdere onderzoek. Het betekend dat naam dus veranderd van Ros naar Rosch - Ross - Rost en dan eindigd in de naamstelling bij een boerderij als Tonnies zur Hinsen genaamd Ross en dat is allemaal in de richting van Munster in Duitsland. Het lijkt er op dit moment dus erg op dat de roots niet richting Schotland wijzen.

stamboom van Hattem:
Hier heb ik niet erg veel voor hoeven uitzoeken, nadat een voorvader zich vanuit Haarlemmermeer richting Delft had begeven was de link Haarlemmermeer / Sliedrecht snel gelegd en in Sliedrecht heeft de genealogische vereniging aldaar een grabbelton waarin de complete stamboom van Hattem reeds is uitgezocht.

stamboom Letschert:
Deze tak bracht mij vanaf Delft / Bergen op Zoom naar Baumbach in Duitsland waar de familie zich als Pottenbakkers / keramiek verkopers in leven hield. Over deze reizende pottenbakkers is erg veel literatuur beschikbaar en dus nog veel uit te zoeken.

stamboom Willemse:
Ook deze tak brengt mij via Delft naar Bergen op Zoom echter vandaar gaan we richting Belgie net over de grens naar het plaatsje Wortel in de provincie Antwerpen.
Waarbij bleek dat de familie in Bergen op Zoom zich in leven hield met Bierbrouwen en als uitbaters van een cafe. Hier hoop ik binnenkort meer over te horen van de heer Henk Franken een autoriteit op het gebied van de Bergse horeca.

Er is dus nog genoeg uit te zoeken, mocht er iemand zijn die foutjes ontdekt en of aanvullingen heeft, schroom niet en stel mij op de hoogte.


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser PublikationHeute in der VergangenheitTesten Sie diesen Service unverbindlich

mehr als 7.500 Ahnenforscher sind bereits dabei!