Familienstammbaum Kroon en Telleman » Wouter Hendricksz Verduijn (± 1550-1626)

Persönliche Daten Wouter Hendricksz Verduijn 

  • Er wurde geboren rund 1550 in Charlois, Rotterdam.
  • Eintrag.Quelle 1
    Woont op de hofstede te Charlois en was bezitter van landerijen te Charlois met een geschatte waarde van 10.000 gulden. Schepen van Charlois1582-1586, 1590-1592 en 1602-1604, heemraad van Charlois, de Hillen en Robbenoord (1581), hoogheemraad(1588). Pachter van korentienden te Charlois (1573-1590). Begraven in het hoogkoor van de Ned.Herv. kerk te Charlois (zerk met wapen). Volgens zijn testament (gemaakt op 11 Jul 1626) krijgt de jongste zoon Cornelis de hofstede met boomgaard, schuuretc. Hiervoor moet hij zijn broers en zusters 5 gouden carolusguldens en 10.000 gulden betalen (ONA Rotterdam 147 pag. 72). Kennelijk overlijdt hij op dezelfde dag dat testament gemaakt wordt. 29 Jul 1626 coopceel van de erfgenamen van coorn te velde. 16 Jan 1627 Gecompareerd Eeuwout, Dirck, Willem en Cornelis WOUTERSZ, zonen VERDUIJN, Japhet CORNELISZ als man en voogd van jonge Maertgen WOUTERSDR, Pieter Jansz De RAET als man en voogd van Lijsbeth WOUTERSDR, Adriaen SMITSHOUCK als man en voogd van Lea (Leytghen) WOUTERSDR, allen kinderen en erfgenamen van Wouter Hendricksz VERDUIJN en Lijntge EEWOUTSDR, zijn tweede huisvrouw beide zaliger gedachte. Huijbert Jansz De RUYTER getr. met oude Maertge WOUTERSDR, Dammis PIETERSZ getr. met Maertge HEIJNDRICKSDR voor hem zelf en procuratie hebben van Crijn HEIJNDICKS, zijn huisvrouws broeder gepasseerd voor Bastiaan PIETERSZ en Adriaen Lenertsz PORS, schepenen van Charlois d.d. 15 Okt 1626, aan schout en schepenen vertoond, in deze vervangende Isaack HENDRICKSZ, zijn huisvrouws broeder en Abraham HENDRICKSZ, mede zijn huisvrouws broeder. Alle kinderen van Heijndrick Woutersz VERDUIJN. Joost PIETERSZ als man en voogd van Neeltge WILLEMSDR, nagelaten dochter van Nelletje WOUTERSDR, die een voorkind was van de vz. Wouter Heijndricksz VERDUIJN en Maertge CORNELISDR, zijn eerste huisvrouw, beneffens de vz. oude Maertgen en Heijndrick WOUTERSZ, kinderen en mede erfgenamen van de vz. Wouter Heijndricks VERDUIJN. Zij bekenden de boedel geschift en gescheiden te hebben (Volgt een lange omschrijving) (RA Charlois 13, pag. 223 ev).
  • Eintrag.Quelle 1
    Wouter HENDRICKSZ en Hendrickje HENDRICKSDR zijn doopgetuigen bij doop van Cornelis, zn van Vranc ARIENSZ op Hoogvliet op 21 Mei 1595. Hendrickje HENDRICKSDR en Cornelis HENDRICKSZ, beide wonende op IJsselmonde zijn doopgetuigen bij doop van Arie, zn van Claes Jansz KOYER op te Oste op 7 Aug 1591. Deze dopen vonden plaats in de kerk van Poortugaal.
  • Eintrag Ab 1542.Quelle 1
    vader Hendrick: In 1542 gebruikt hij een deel "gorsinge" te 's-Gravenambacht. Het geslacht Verduijn (ook wel Duyn of Duynen) is één van de oudste geslachten van het dorp Charlois, tegenwoordig een stadswijk van Rotterdam.

    In 1632 telde Charlois 137 huizen en heette het "een fraai gebouwd dorp temidden van prachtige weilanden en korenvelden". Het wapen Verduijn: 2 boven elkaar geplaatste snoeken van zilver, op een blauw veld. Helmteken: een vlucht met uitkomende snoek. Dit wapen komt voor op een gedenksteen in de kerktoren van Charlois (zie grafzerken etc. in de kerken van Zuid-Holland door Mr. P.C. Bloys van Treslong Prins) en op de grafzerk van kleinzoon Wouter Hendricks Verduijn en echtgenote.
  • Eintrag Ab 22. Juni 1612: 81 attestatie of verklaring 22-jun-1612.Quelle 2
    Wouter Henricxz en zijn vrouw
    Lijntgen Ewoutsdr Charlois
    zijn erfgenamen zijn
    Maertgen Woutersdr zijn voordochter bij Maertgen Weele
    de kinderen van Hendrick Woutersz en Ariaentgen Crijnen
    Neeltgen Willemsdr weeskind van
    Nelletgen Woutersdr en Willem Simonsz
    Ewout Woutersz en
    Clement Woutersz hun zonen
  • Eintrag Ab Juli 1626: broers en de kinderen van Hendrick Woutersz en Maartje, beschreven in deze akte.Quelle 3
    Plaats/Streek: Charlois Periode/jaartal: 1594-1664 Bron type: Oud rechterlijk archief Omschrijving: Openbare verkopingen en verpachtingen, Charlois, ORA inv. nr. 28 Auteur(s): E. Karsseboom, M. Ball
    No. 24 Ewout Wouterse Verduijn, Dirk Wouterse Verduijn, Willem Wouterse Verduijn, Cornelis Wouterse Verduijn, Japhet Cornelisse als getrouwd hebbende Marigje Wouterse jongen, Pieter Janse de Raet als getrouwd hebbende Elisabeth Wouterse, Adriaan Lenertse Smitshoek als getrouwd hebbende Lijgje Wouterse, Juibert Janse Ruiter als getrouwd hebbende Marigje Wouterse ouden, Joop Pieterse als getrouwd hebbende de dochter van Nelletje Wouterse, Krijn Hendrikse, Abraham Hendrikse, Isaak Hendrikse en Dammis Pieterse als getrouwd hebbende Marigje Hendrikse, kinderen van Hendrik Wouterse Verduijn, allen erfgenamen van Wouter Hendrikse Verduijn en Maartje Cornelisse verkopen te velde staand gewas in Varkensoord, karnemelksland in het griffioenblok, het struisblok, de lage boezem en in de hoge boezem. 29 juli 1626.
  • Eintrag Ab 11. Juli 1626: laatste testament van vader Wouter, stierf dezelfde dag.Quelle 4
    11-7-1626 Wouter Hendricksz. Verduijn wonende te Charlois, ziek te bed liggende, testeert: Cornelis Woutersz. Verduijn, zijn jongste zoon, zal in eigendom krijgen de hofstede of woning, berg of bergen, boomgaard, schuur enz. met een aantal stukken grond. Hiervoor moet hij aan zijn broers en zusters betalen 5 gouden Carolus gulden en 10.000 gulden. (ONA Rotterdam 147 pag. 72)
    N.B. blijkbaar is hij op dezelfde dag overleden. Hij is begraven in de kerk van Charlois "int hoochkoer" in het graf bij zijn vrouw onder een zerk met het wapen Verduijn.
  • Eintrag Ab 29. Juli 1626.Quelle 1
    RA Charlois 28, d.d. 29-7-1626 Coopceel van de erfgenamen van Wouter Heijndricksz. van coorn te velde. Eeuwout Woutersz. Verduijn, Dirck Woutersz. Verduijn, Willem Woutersz.Verduijn. Cornelis Woutersz. Verduijn, Jaephet Cornelisz. getr. met jonge Maertge Woutersd., Pieter Jansz. de Raet getr. met Elysabeth Woutersd., Huybert Jansz. Ruyter getr. met ouwe Maertge Woutersd., Joost Pietersz. getr. met de dochter van Nelletje Woutersd. Crijn Hendricksz., Abraham Hendricksz., Ysaack Hendricksz. Damis Pietersz. getr. met Martge Hendricksd., de vier laatste personenals kinderen vanH eijndrick Woutersz. Verduijn, zal.
    Alle erfgenamen van Wouter Hendricksz. Verduijn en Maertge Cornelisd. en Lijntge Eeuwoutsd, 2e huisvrouw.
  • Eintrag Ab 29. Juli 1626: Recht. archief Charlois, de kinderen van Wouter H en Lijntje Ewout verdelen de erfenis.Quelle 5
    No. 24 Ewout Wouterse Verduijn, Dirk Wouterse Verduijn, Willem Wouterse Verduijn, Cornelis Wouterse Verduijn, Japhet Cornelisse als getrouwd hebbende Marigje Wouterse jongen, Pieter Janse de Raet als getrouwd hebbende Elisabeth Wouterse, Adriaan Lenertse Smitshoek als getrouwd hebbende Lijgje Wouterse, Juibert Janse Ruiter als getrouwd hebbende Marigje Wouterse ouden, Joop Pieterse als getrouwd hebbende de dochter van Nelletje Wouterse, Krijn Hendrikse, Abraham Hendrikse, Isaak Hendrikse en Dammis Pieterse als getrouwd hebbende Marigje Hendrikse, kinderen van Hendrik Wouterse Verduijn
    en Lijntje Ewoutse, allen erfgenamen van Wouter Hendrikse Verduijn en MaartjeCornelisse verkopen te velde staand gewas in Varkensoord, karnemelksland in het griffioenblok, het struisblok, de lage boezem en in de hoge boezem. 29 juli 1626.
  • Eintrag Ab 15. Oktober 1626.Quelle 4
    15-10-1626, aan schout en schepenen vertoond, in deze vervangende Isaack Hendricksz., zijn huisvrouws broeder en Abraham Hendricksz., mede zijn huisvrouws broeder. Alle kinderen van Heijndrick Woutersz. Verduijn. Joost Pietersz. als man en voogd van Neeltge Willemsdr., nagelaten dochter van Nelletje Woutersdr., die een voorkind was van de vz. Wouter Heijndricksz. Verduijn en Maertge Cornelisdr., zijn eerste huisvrouw, beneffens de vz. oude Maertgen en Heijndrick Woutersz., kinderen en mede erfgenamen van de vz. Wouter Hendricksz. Verduijn. Zij bekenden de boedel geschift en gescheiden te hebben (volgt een lange omschrijving)(RA Charlois 13 pagina 223 e.v.)
  • Eintrag Ab 16. Januar 1627.Quelle 6
    Rechterlijk Archief Charlois, inv. nr. 13, minuten van opdracht- en hypotheekbrieven (1612-1628), fol. 223 recto et verso, acte d.d. 16 januari 1627: Voor schout en schepenen van Charlois compareren ,,Eeuwout, Dirck,
    Willem ende Cornelis Wouterszonen Verduyn, Jaephet Cornelisz. als man ende voocht van Jonge Maertgen Woutersdr., Pieter Jansz. de Raet als man ende voocht van Lysbet Wouters, Adriaen Lenertsx. Smitshouck als man ende voocht van Lea Wouters, alle kinderen ende erfgenamen van Wouter Heyndrickxs Verduyn ende Lyntgen Eeuwouts syne tweede huyslvrouw’e, beyde saliger gedachten; Huybert Jans. Ruyter als getrout hebbende Oude Maertge Wouters, Dammis Pieters. als getrout hebbende Maertgen Heyndrickx voor helm selven ende noch als procuratie hebbende van Cryn Heyndrickxx., syn huysvrouwen broeder, gepasseert voor Bastiaen Pietersx. ende Adriaen Lenerts. Pors, schepenen van Charlois voors. in date den vyfftienden october xvjc sessentwintich, ons schoudt ende schepenen voornoemt vertoont ende gebleken, ende ijder vervangende IJsaack Heyndrickx, syn huysvrouwen broeder, ende noch als actie ende transport hebbende van Abraham Heyndrickx, ,mede syn huysvrouwen broeder, alle kinderen van Heyndrick Wouters. Verduyn, ende Joost Pieters. als man ende voocht van Neeltgen Willems, naergelaten dochter van Nelletgen Wouters, dye een voorkynt was van de voornoemde Wouter Heyndrickx Verduyn ende geteelt by Maertgen Cornelis, syne eerste huysvrouw, beneffens de voornoemde Oude Maertge ende Heyndrick Wouterskinderen, ende oversulx mede erfgenamen van den voornoemden Wouter Heyndrickx Verduyn, ende bekenden den boedel by den voornoemden Wouter Heyndrickx ende Lyntgen Eeuwouts naergelaten, geschift ende gescheyden te hebben” - etc. (Op fol. 227 wordt bij de belendingen genoemd de weduwe van Aert Eeuwoutsx., in de polder Varckensoort en in het Struysblock.)
    idem, nr. 17, fol. 229, acte d.d. 28 juli 1662: Cornelis Wouters. Verduyn, zoon van Wouter Heyndricksz. Verduyn, verklaart dat zijn vader door zijn huwelijk met Lyntgen Eeuwoutsdr. land aangekomen was van ,,Hadewytgen Aerts, syn huysvrouw moeder za(liger)“.
    Er is geen direct bewijs dat Aert Eeuwoutsx. Verschoor en Adriaen Eeuwoutsx. zonen van Eeuwout Dircxz. en Hadewey Aertsdr. zijn, wel dat zij broers
    zijn. Beiden hebben echter een dochter Hadewij (een naam die te Charlois alleen in de geslachten Verschoor en Verduyn voorkomt) en een zoon Eeuwout. Aert Eeuwoutsx. heeft bovendien een zoon Dirck. Eeuwout Dircxx. en Hadewy Aertsdr. kopen steeds en uitsluitend de korentienden van het tweede tiendblok, het Struysblock, waarin later het land van Aert Eeuwoutsz. ligt.
  • Eintrag Ab 16. Januar 1627: Boedelscheiding na overlijden Wouter.Quelle 1
    RA Charlois 13, blz. 223 e.v., d.d. 16-1-1627 (zie ook Gens Nostra 1965, blz. 308).
    Gecompareerd: Eeuwout, Dirck, Willem en Cornelis Woutersz., zonen Verduijn, Japhet Cornelisz. als man en voogd van jonge Maertgen Woutersd., Pieter Jansz. de Raet als man en voogd van Lijsbet Woutersd., Adriaen Lenertsz. Smitshouck als man en voogd van Lea Woutersd., alle kinderen en erfgenamen van Wouter Hendricksz. Verduijn en Lijntge Eeuwoutsd., zijn tweede huisvrouw, beide zaliger gedachte. Huybert Jansz. de Ruyter getr. met oude Maertge Woutersd. Dammis Pietersz. geb. met Maertge Heijndricksd. voor hem zelf en procuratie hebben van Crijn Hendricksz., zijn huisvrouws broeder, gepasseerd voor Bastiaen Pietersz. en Adriaen Lenertsr, Pors, schepenen van Charlois gene 15-10-1626, aan schout en - schepen vertoond, in deze vervangende Isaack Hendricksz, zijn huisvrouws broeder en Abraham Hendricksz., mede zijn huisvrouws broeder. Alle kinderen van Heijndrick Woutersz. Verduijn. Joost Pietersz. als man en voogd van Neeltyen Willemsd., nagelaten dochter van Nelletje Woutersd., die een voorkind was van de vz. Wouter Heijndricksz. Verduijn en Maertge Cornelisd., zijn eerste huisvrouw, beneffens de vz. oude Maertge en Heijndrick Woutersz., kinderen en mede erfgenamen van de vz. Wouter Heijndricksz. Verduijn.
    Zij bekenden de boedel geschift en gescheiden te hebben, enz. (Volgt lange omschrijving.)
  • Eintrag Ab 2. Dezember 1628: Not. akte Charlois.Quelle 7
    f. 13 d.d. 2-12-1628: Cornelis Woutersz. en Willem Woutersz. Verduijn voor haar zelf en nog vervangende haar mede erfgenamen, allen als kinderen en erfgenamen van Wouter Heijndricksz. Verduijn zaliger hebben getransporteerd aan Willem Michielsz. Verschoor onze inwoner een huis en erf op het dorp van Charlois voor de kerk.
  • Eintrag Ab 2. Februar 1662: Not akte te Charlois.Quelle 8
    za. Verduijn, Wouter Heyndricxz
    Kaveling 2- 2-1662 3934, no. 46 vader van: Eeuwout Woutersz Verduijn
  • Er ist verstorben am 11. Juli 1626 in Charlois, Rotterdam.
    Onder een zerk begraven met zijn wapen er op
    Ook de vrouw van Wouter Hendricksz. Verduijn, Lijntgen Eeuwoutsdr. Verschoor, lag onder dezelfde zerk begraven:
    Hier leyt begraven Wouter Hendricks Verduin sterf den XI Julyus anno 1626
    Hier leyt begraven Lin. e. Ewots, huijsvrouw van Wouter Hendricks sterff den X December anno 1624"
    De Nederlandsche Leeuw 1974, 179/244

    wapen: 2 boven elkaar geplaatste snoeken; helmteken: een vlucht met uitkomende snoek.
  • Er wurde beerdigt Juli 1626 in Charlois, in 't hoogkoor van de kerk.Quelle 9
  • Ein Kind von Hendrick Woutersz Verduijn und Maertje Cornelis
  • Diese Information wurde zuletzt aktualisiert am 22. Februar 2023.

Familie von Wouter Hendricksz Verduijn

(1) Er ist verheiratet mit Maertgen Cornelis Varkenoord.

Sie haben in der Kirche geheiratet rund 1575.Quelle 10


Kind(er):

  1. Hendrick Woutersz Verduijn  ± 1575-< 1626 
  2. Nelletje Wouters Verduijn  < 1579-< 1626


(2) Er ist verheiratet mit Lijntje Eeuwouts Verschoor.

Sie haben geheiratet in Charlois, Rotterdam.

Sie haben in der Kirche geheiratet in Charlois, Rotterdam.Quelle 10


Kind(er):

  1. Dirck Woutersz Verduijn  ± 1580-1632 
  2. Eewout Woutersz Verduijn  ± 1580-< 1652 
  3. Cornelis Woutersz Verduijn  ± 1597-1673 

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Wouter Hendricksz Verduijn?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Wouter Hendricksz Verduijn

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Quellen

  1. DE OUDSTE GENERATIES VAN HET GESLACHT VERDUYN- EEN VOORLOPIG OVERZICHT -1 door Mr. J.J.F. Lots en Ing. H. den Boer, Hogenda
  2. https://stadsarchief.rotterdam.nl/zoek-en-ontdek/notariele-akten/zoekresultaat-notarieel/?mivast=184&miadt=184&mizig=365&miview=ldt&milang=nl&micols=1&misort=unitdate%7Casc&mizk_alle=lijntgen%20ewoutsdr&mibj=1612
  3. Rechterlijk Archief Charlois
  4. https://gw.geneanet.org/apusmjlmh?n=verschoor&oc=&p=lijntje+ewouts
  5. Oud rechterlijk archief Charlois: Openbare verkopingen en verpachtingen 1594-1664, Charlois, ORA inv. nr. 28, Karsseboom, E. , Ball, M.
  6. De Nederlandsche Leeuw 1974, 174 / 244
  7. Oud rechterlijk archief: Transporten en schuldbrieven van Charlois 1628–1637, GA Rotterdam – ora Charlois inv.nr. 14,door Vorm, T. van der
  8. Index Archief van Dirck Cornelisz van der Spuij, notaris te CHARLOIS(1660-1664) Not. Arch. Charlois 3934 (Stadsarchief Rotterdam) Archiefcode 18, J. Heemskerk
  9. De Nederlandsche Leeuw 1974, 179/244
  10. https://www.hofoda.nl/wp-content/uploads/archief/PDF/slijkerman/boeken/Duizend_jaar_Voorgeslacht.pdfhttps://www.hofoda.nl/wp-content/uploads/archief/PDF/slijkerman/boeken/Duizend_jaar_Voorgeslacht.pdf

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Stadhouder Prins Frederik Hendrik (Huis van Oranje) war von 1625 bis 1647 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1626: Quelle: Wikipedia
    • 25. April » Im Dreißigjährigen Krieg besiegt das kaiserlich-habsburgische Heer des Feldherrn Wallenstein den protestantischen Heerführer Ernst von Mansfeld mit seinen Truppen in der Schlacht bei Dessau, versäumt es jedoch, ihn entscheidend zu schwächen.
    • 4. Mai » Auf der Insel Manhattan trifft Peter Minuit, der dritte Gouverneur Nieuw Nederlands, mit einem Schiff ein. Zu einem undatierten späteren Zeitpunkt erwirbt er von Canarsee-Indianern für Waren im Gegenwert von 60 holländischen Gulden die Insel. Nieuw Amsterdam kann mit 200 mitgebrachten Siedlern weiter expandieren.
    • 9. Juni » Die Stadt Hann. Münden wird im Dreißigjährigen Krieg von den Truppen Tillys nach tagelangem Beschuss eingenommen. Die Einwohner werden größtenteils niedergemetzelt, nachdem die Verteidiger in den Tagen zuvor Übergabeaufforderungen spöttisch abgelehnt haben.
    • 27. August » In der Schlacht bei Lutter besiegen Truppen der Katholischen Liga unter Tilly im Dreißigjährigen Krieg das dänische Heer unter König Christian IV. und erobern die Burg Lutter.
    • 8. Dezember » Der habsburgische Erzherzog Ferdinand III. wird zum König von Ungarn gekrönt.
    • 20. Dezember » Von Wallensteins Truppen zuvor in Schach gehalten, einigt sich Gábor Bethlen, der Fürst von Siebenbürgen, nach seinem Feldzug während des Dreißigjährigen Kriegs im Frieden von Pressburg mit Kaiser Ferdinand II.


Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Verduijn

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Verduijn.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Verduijn.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Verduijn (unter)sucht.

Die Familienstammbaum Kroon en Telleman-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ineke Kroon, "Familienstammbaum Kroon en Telleman", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kroon-en-telleman/I14391.php : abgerufen 19. April 2024), "Wouter Hendricksz Verduijn (± 1550-1626)".