genealogieonline

Stamboom Kempin Finken » Eberhard van Nellenburg (????-± 1035)

Persönliche Daten Eberhard van Nellenburg 

Quelle 1

Vorfahren (und Nachkommen) von Eberhard van Nellenburg

? ?
 
? ?
 

Eberhard van Nellenburg
????-± 1035


Hedwig Nn
????-> 1035


Familie von Eberhard van Nellenburg

Er ist verheiratet mit Hedwig Nn.


Kind(er):

  1. Hedwig van Nellenburg  ± 996-???? 
  2. Eberhard I van Nellenburg  ± 1015-1078 


Notizen bei Eberhard van Nellenburg

Eberhard van Nellenburg (ca. 980 - ca. 1035), getrouwd met Hedwig (ca. 990 - na 1035). Eberhard was graaf van Nellenburg en de Zürichgau, en voogd van Einsiedeln, dit voogdijschap werd hem ontnomen nadat hij in 1029 het klooster had overvallen en had afgebrand. Hedwig bracht grote bezittingen bij Kreuznach en Burg Dill in de Hunsrück in. Na haar huwelijk stichtte zij het klooster Pfaffen-Schwabenheim bij Kreuznach. Er wordt veel over haar afkomst gespeculeerd. Ze lijkt uit een voorname familie uit Lotharingen te komen en verwant te zijn geweest aan keizer Hendrik II, of aan zijn vrouw. Eberhard werd begraven in de Laurentiuskapel te Reichenau.
Manegold van de Zürichgau (ca. 945 - 1 mei 991), graaf van de Zürichgau, voogd van Zürich en Einsiedeln. Belangrijke hoveling van keizerin Adelheid (heilige). Hij ontving Baden-Baden van keizerin Theophano (keizerin) en Sermersheim in de Elzas van Adelheid, om een klooster te stichten. Hij gaf op zijn sterfbed deze goederen terug omdat hij deze verplichting niet had kunnen vervullen. Manegold werd begraven in de dom van Quedlinburg, in aanwezigheid Adelheid. De stichting van de proosdij Seltz door Adelheid was mede voor zijn zielenheil.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Everhard_van_Nellenburg

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Eberhard van Nellenburg?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Quellen

  1. Wikipedia

Über den Familiennamen Van Nellenburg


    

Die Veröffentlichung Stamboom Kempin Finken wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf).
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Jan Kempin, "Stamboom Kempin Finken", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-kempin-finken/I12671.php : abgerufen 29. Juli 2021), "Eberhard van Nellenburg (????-± 1035)".