Familienstammbaum I.D.M. de Vries » Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212) (± 1155-1214)

Persönliche Daten Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212) 


Familie von Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)

Er ist verheiratet mit Sophia van Gelre.

Sie haben geheiratet im Jahr 1178.


Kind(er):

  1. Reinerus van Wassenberg  ± 1180-????


Notizen bei Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)

Afstammeling van K.d.Gr. Uit het geslacht van de tak Limburg vlg's Hemricourt was Goswinus kleinzoon uit het gelacht van Limburg.
Sophie van Gelre haar vader Hendrik I heer van Gelre en Zutphen was de kleinzoon van Gerard II de lange rossige van Wassenberg.
Mogelijk dat het wapen van hun Moeder vanaf nu in de vorm van 3 rode Kogels / Schijven werd overgenomen. Ook Gosceline van Courtenay en Gerberga van Boulogne de moeder van Judith van Luxemburg deze met Walram van Limburg was gehuwd droeg ditzelfde wapen.
1202 akte van het klooster st. Gerlach te Houtem wordt genoemd Hertog hendrik III (de oude) van Limburg; Heinrich van Wassenberg diens zoon; Adam Pincerna; Goswines diens broer, Gozwinus frater eius”. Tevens als getuige treed op. Adam Pincerna wordt later va. ca.1228 als heer van Haren in akten genoemd.
(The "Pincerna" (Schenker) a function at a Medieval Noble Court)
Adulfus, aartsbisschop van Keulen (Adolf I van Altena), verklaart, dat Gozwinus, heer van Valkenburg (Gosewijn IV), die zijn gelofte om ter kruistocht te trekken tot dan toe niet gestand heeft kunnen doen, ter compensatie aan het klooster van de H. Maagd Maria te Heynsberg en de "locum sancti Gerlaci"zijn hof in de villa Munstergelene (Munstergeleen) heeft geschonken, een en ander met toestemming van zijn echtgenote Jutta (van Limburg).
Getuigen: Theodericus, proost van Sint-Gereon te Keulen; Heynricus, abt van Sint-Pantaleon te Keulen; Heinricus, hertog van Lemburg, markgraaf van Erlins (Hendrik III van Limburg en Arlon); Henricus de Wassenberg, diens zoon; Adam Pincerna; Gozwinus, diens broeder; Theodericus, voogd van Meerssen; Theodericus Ogier; Gozwinus de Here; Philippus de Assle; Emmo de Clumne; Uit Regesten Sint Gerlach.
Ook in deze regesten van St.Gerlach Houthem staat dat in 1202 Adolf van Altena (Kleef) Aardsbischop van Keulen een bloedverwant was van; Heinrich van Wassenberg, Adam Pincera en Theodoricus (Dirk zijn Zoon)voogd van Meersen.
1202 (Maastricht).
In 1189 genoemd Adam Pincerna bij de verpanding van een villa door Goswinus van Valkenberg Aan Adam van Berghe als leen opgedragen voor 100 Mark aan Engelbert van Berg. Genoemd Adam Pincerna en Frater( Broer) Hendrik en Albertus de Gelene verder Willem Schillink.
Op de foto is het oude wapen van Gelre te zien dat ten tijde van Sophia nog actueel was.
Hemricourt schrijft Heyneman uit het geslacht Limburg van Haasdal, met als wapen de Limburgse leeuw en in de midden een hartwapen met de drie rozen (Schijven)
Oidman schrijft dat Sophie van Limburg (Styrum) een dochter van Walram de broer van Hendrik IV is maar dit is onjuist, ook zij droeg het wapen van Gelre - Haasdal dat nu nog in een kwartier van Limburg - Styrum te zien is.
Henricus, oudste zoon van Hendrik III hertog van Limburg, noemt zich: heer van Wassenberg. Zijn jongere broer Gerardus I van Horne 1212 -1225 en Wassenberg 1215 eveneens, hij erft het kasteel na Hendrik zijn dood dec.1214.
Corsten; Wassenberg und Horn p 47-1196.
Indien Henricus hertog van Lotharingen (en Brabant) zijn leenman Otto graaf van Gelre ten dienst oproept en de laatste de dienst weigert, verbeurt die alle goederen, die hij in leen houdt van de hertog ten behoeve van die hertog.
Getuigen o.a. Otto IV, koning, Henricus van Wassenberg, Valeramus en Fredericus, zijn broers (Walram en Frederik van Lummen), Rutger van Merehem, Giselbertus en Rutgerus, gebroeders van Brempt (Breinht), Theodoricus van Millen, Renerus van Tegelen (Tygle), Theodoricus van Echt (Eecht), zijn broer Lambertus, advocatus de Arlo. Sloet 400.
1207 april 30.
Hendrik III hertog van Limburg en zijn zoon Hendrik van Wassenberg in het gevolg van Philips, duitskoning, te Keulen.
Corsten; Wassenberg und Horn p 49
1212.
Renboldus de Orsbeche et Reinerus de Wassinberg zijn mede-erfgenamen van Winricus de Bacheim, die aan het stift van St. Georgius te Keulen zijn deel in het patronaatsrecht van de kerk van Homburg heeft gelegateerd.
Corsten; Wassenberg und Horn p 42.
1215. Na de dood van zijn broer Hendrik geraakt Gerard van (Limburg) Wassenberg weer in het bezit van de burcht Wassenberg. Corsten; Wassenberg und Horn p 54.

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Abbildung(en) Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Verwandschaft Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)



Visualisieren Sie eine andere Beziehung

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Historische Ereignisse



Gleicher Geburts-/Todestag

Quelle: Wikipedia


Über den Familiennamen Van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212)


Die Familienstammbaum I.D.M. de Vries-Veröffentlichung wurde von erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
Ger de Vries, "Familienstammbaum I.D.M. de Vries", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-i-m-d-de-vries/I39882.php : abgerufen 16. April 2024), "Hendrik "Hendrik" van Limburgg (Heer van Wassenberg 1180 - 1212) (± 1155-1214)".