genealogieonline

Stamboom de Vries

Bild von Arie Pool

Die Veröffentlichung Stamboom de Vries wurde zusammengestellt von (nimm Kontakt auf). Die Datensammlung umfasst 585 Personen, wegen Datenschutz werden die Daten von 1 Personen nicht angezeigt. Mehr statistische Informationen (wie beispielsweise die Anzahl und die Spreizung genealogischer Ereignisse) über diese Publikation finden sie auf der Seite Statistik. Eine Liste mit verwendeten Quellen finden Sie auf der Seite Quellen.


De familie de Vries komt, zoals te verwachten, uit Friesland, of zoals ze vroeger schreven: uit Vriesland. De oudste voorouders tot nu toe zijn Jannes Eijses en Jantie Eijses die rond 1700 in Oosterwolde, Friesland woonden. Opvallend is het grote aantal verschillen tussen overlijdensaktes en geboorteaktes en doopinschrijvingen. Een signaal dat er toch verschillende personen door elkaar gehaald zijn, of een teken dat met het in de 19e eeuw in het veengebied tussen Drenthe en Friesland nog niet zo nauw nam met de administratie. Rond 1870 trok Joldert Willems de Vries naar Nieuw-Amsterdam, waar hij op op 9 maart 1872 met Jacobje Hoogeveen trouwt.De informatie is afkomstig van Alledrenten en Allefriezen.

Deze stamboom gaat ook over andere families. Mijn oma, Gees Haan, trouwt met Dirk de Vries, en neemt ook haar familie mee, zoals de familie Weerman uit Kalle.

Zo af en toe werk ik het verhaal van een voorouder wat verder uit op mijn website Ariepool.nl


Index der Familiennamen


Startpunkt in dieser PublikationHeute in der Vergangenheit


Andere Publikationen von Arie PoolZurück zur Startseite

Testen Sie diesen Service unverbindlich

über 7000 Genealogen
sind bereits dabei!