Genealogische data Golse Genen » Reijnier Moonen (1744-1806)

Persönliche Daten Reijnier Moonen 


Familie von Reijnier Moonen

(1) Er ist verheiratet mit Catharina Elisabetha Hoeben.

Sie haben geheiratet am 7. Februar 1768 in Leende.

Bruidegom Reijnerus Monen
Bruid Catharina Hoeben
Datum huwelijk 07-02-1768
Plaats huwelijk Leende
Religie Rooms-Katholiek

Bron Rooms-Katholiek trouwboek 1751-1783
Plaats Leende
Toegangsnr. 8068
Inv.nr. 7
Folio/pagina 69

Kind(er):

  1. Johanna Moonen  1770-1827 


(2) Er ist verheiratet mit Joanna van Stratum.

Sie haben geheiratet am 5. Mai 1776 in Eindhoven.

Bruidegom Reijnier Moonen
Geboorteplaats Gestel
Woonplaats Gestel
Opmerkingen weduwnaar
Bruid Johanna van Stratum
Geboorteplaats eindhoven
Woonplaats Eindhoven
Eerdere vrouw Catharina Hoeben
Datum huwelijk 05-05-1776
Plaats huwelijk Eindhoven
Datum ondertrouw 20-04-1776
Religie Schepenbank

Bron Schepenbank trouwboek 1762-1800
Plaats Eindhoven
Toegangsnr. 8036
Inv.nr. 11
Folio/pagina 36v
--------------------------------------------

Bruidegom Reijnier Moonen , weduwnaar van Catharina Hoeben , Gestel
Bruid Johanna van Stratum ,

Plaats Eindhoven
Datum ondertrouw 20-04-1776
Datum trouwen 05-05-1776

Opmerkingen Huwelijksafkkondiging te Eindhoven op 21 en 28 april en 5 mei 1776. Bruidegom komt uit Gestel.
Zie ook folio 263

DTB Eindhoven inv.nr. 14.13 , folio 262
========================================

Kind(er):

  1. Arnoldus Moonen  1778-????
  2. Joannes Moonen  1783-????
  3. Arnoldus Moonen  1783-1783
  4. Catharina Elisabeth Moonen  ± 1785-1846 
  5. Joannes Moonen  1785-1860 


Notizen bei Reijnier Moonen

Reijnie (Renier Of Raynerus)r Moonen werd te Bladel gedoopt op 28 april 1744 in aanwezigheid van de doopheffers Josephus Jansen, de man van Catharina Moonen, en Catharina Helsemans. Dit was Catharina Aerts de zus van Joanna en getrouwd met Joannes Helsemans. Ook dit echtpaar had een zoon Reijnerus en de naam stamt ongetwijfeld van grootvader Reijnerus Franck Aerts.
Hij trouwde te Leende op 7 februarie 1768 met Catharina Hoeben (ook: Houben), dochter van Arnoldus Hoeben en Johanna Pompen, geboren te Leende. Uit dit huwelijk. dat maar kort duurde, werden drie kinderen geboren. Catharina Hoeben stierf in het kraambed, samen met het vierde kind, op 22 mei 1775 en werd met het kind begraven in de St. Lambertuskerk te Blaarthem bij Eindhoven.
Reijnier besluit een jaar later opnieuw te trouwen.
Op 5 mei 1776 trouwt Reijnier Moonen te Eindhoven met Joanna van Stratum. Deze werd op 6 februari 1744 te Eindhoven geboren als dochter van Arnoldus van Stratum en Maria Mechtildis Bruijnaers. Vóór hun huwelijk gaan Reijnier en Johanna op 19 april 1776 voor notaris J. de With te Eindhoven huwelijkse voorwaarden aan. Reijnier wordt dan genoemd: wdnr. van Catharina Hoeba. Johanna van Stratum overleed te Gestel op 3 februari 1815. Uit dit tweede huwelijk van Reijnier Moonen werden nog 7 kinderen geboren.
Reijnier Moonen was een belangrijk en druk bezet man. Hij evenaarde zijn vader in de functies en had hetzelfde beroep. Ook hij was voerman, herbergier, schepen en Deken in het gilde.
Het eerst komen we Reijnier tegen in de Ridderlijke Gilde van St. Sebastiaan te Eindhoven; te kermis anno 1776 wordt Dhr. Reijnier Moonen `gedoopt` als gildebroeder. Hij is dan 22 jaarb oud.
Kort daarna, in 1777, en zeker mede dank zij het aanzien van zijn vader, wordt Reijnier kandidaat voor de functie van Deken. Hij verliest maar net: en voor den tweeden heer deken te kiesen werden de drie onderstaande heeren geproponeert, welken de meeste stemmen of schrapkens zal hebben, sal deken sijn.
D'heer Hendricus Dirx ///
D'heer Gerardus Thomasse ////
D'heer Reijnier Moonen ///
Met meerderheijt van stemmen is verkooren tot deken d'heer Gerardus Thomasse.
Dan in 1768 betaalt confrere Moonen aan de Deken van het gilde f5-0-0 voor het trouwen. Deze cofrere is dus Reijnier: hij trouwde in dat jaar met Catharina Hoeben.
In 1770 is Reijnier opnieuw kandidaat voor de functie van Deken, maar ook nu haalt hij het niet.
In 1772 betaalt Reijnier aan de Deken f1-0-0 voor het afsterven van het kind van dhr. Reijnerus Moonen. Het betreft hier zijn dochter Maria Henrica.
Als herbergier, wat Reijnier volgens de lijst der belasting op drank al was vanaf 1769, toen hij de herberg van zijn vader overnam, werd hij in 1775 door Deken J. van Mierlo betaald: aan Monsieur Renier Moonen betaelt voor een kan bier gedronken door Hendrik op den dag wanneer de russen gexamineert zijn of dezelve bequam waaren tot 't formeeren van de nuwe doelen f0-2-0.
Dus knecht Hendrik kreeg een kan bier (à 2 stuivers) voor het controleren van de russen (plaggen) die voor de nieuwe doelen geleverd waren. Het bier werd gedronken ter herberge van Renier Moonen. Aangezien de 480 russen volgens een andere aantekening franco op den Berg waren geleverd (de doelen lagen op de Grote Berg), moet de herberg van Renier vlak bij den Berg gelegen hebben.
In datzelfde jaar wordt weer f5-0-0 ontvangen van monsieur Reinier Moonen voor het afsterven van zijn vrouw zaliger, zoals bekend, Catharina Hoeben. Het jaar daarop betaald Renier voor zijn tweede huwelijk.
Dan betaald Reenier Moonne ook boete: In 1777 ontbreekt hij op de begraffenis van komfreer Adriaen de Baer en ook op de begraeffenis van 't kind van komfreer Johan van Boeckel. In beide gevallen kost hem dat 3 stuivers.
Het overlijden van Reijniers vader had een belangrijke verandering tot gevolg: Reijnier verlaat de Ridderlijke Gilde en de gilderekening vermeldt: (in het jaar 1780) Voor uijtgaan der gilde van R. Moonen (en boetens) f1-10-0.
Zijn herberg blijkt echter bij dat gilde nog in de belangstelling te blijven; Op 22 september 1780 schrijft de vrouw van R. Moonen de volgende rekening: De heere guldebroeders van S. Sebastiaen met het inhaelen van den heer caputeijn Raasens alhier vertert in wijn, limonade en bier en kockiens in alles samen 17-14-0. 'n Mooie omzet dus; Renier zelf was kennelijk elders.
Dit was zeker niet het einde van Reijnier Moonen als gildebroeder. Hij blijkt, eveneens in 1780, lid te zijn (en zelfs deken) van het St. Catharinagilde te Gestel (nu: St. Catharinagilde tot Blortem en Gestel). Hierover verderop meer.
Als herbergier was Reijnier ook bij de Dingbank bekend, evenals zijn vader, want buit een rekening uit 1771 blijkt dat de Dingbank hem betaalt wegens gebruik van deszelfs kamer tot Regtkamer.
In datzelfde jaar zien we in Gestel twee nieuwe borgemeesters: Reijnier Moonen en Willem van Duijnhoven.
Op 15 februari 1779 verzoekt Reijnier Moonen aan de Heeren Borgemeesters, Schepenen en Raden der Stad Eijndhoven, dat hij sigh gaarne tot Beëdigt voerman op den voorsz. Steden (d.i. Eindhoven - 's Bosch v.v.) sag aangesteld (in plaats van zijn vader, die enige dagen daarvoor was komen te overlijden).
Reijnier versoekt ootmoedelijk, dat haer Ed.Agtb. den Suppliant (dus hem) tot Voerman van desen Stad op s' Bosch en andere Steden van de Generaliteijt en vice versa geliefden aan te stellen en aggreëren, ten effecte om, ingevolge de voorsz. Concessie, de Linnens, Garens en Lakenen....te mogen transporteren...etc. Reinier's verzoek wordt ingewilligd en op dezelfde dag word hij aangesteld en beëdigdals voerman.
Inmiddels had Reijnier al geruime tijd ervaring met vrachten, al waren dat geen lakens en garens; in 1771 wordt hij betaald voor 1400 klod voor de schoolkinderen (te Gestel) in de Peel gehaald,en ook nog voor karvragt van sieke armpassant na de naast aangelegene plaats en (ook nog) voor geleverde jenever aan de wagt.
Reijnier was dus ijverig (en was dus wel eens weg als het gilde vergaderde) en intussen liep de herberg goed, want (1780) betaalt aan Reijnier Moonen weegens te sijnen huise gedaane verteringe van 14 soldaten van 't Regiment Britsers van den Heere Hurler (en inkwartiering).
Eveneens in 1780 doet Reijnier Moonen zaken: Hij koopt te Gestel het huis (met hof en bakhuis) waarin hij sinds 1766 woont voor f1500. De verkoper is de Eerw. Heer Hendrikus van Helmont, althans wonende tot Hamond.
Dit huis werd begrensd door een perceel van Godefridus Hurks, een stuk van de Overhof, het land achter de hof en de Regtestraast.
In een volgende akte ("Custingbrief") van dezelfde datum belooft Reijnier de 1500 gulden te betalen. In margine wordt dan vermeld dat op 24 juli 1796 Hendrikus van Helmont, r.k. pastor van Borkel en Schaft, een kwitantie heeft getekend waarin hij verklaart van de betaling van f1500 voldaan te zijn.
Tot zover lijkt alles normaal te zijn verlopen, maar op 28 april 1781 ziet Reijnier af van de koop (af te gaan en te resilieeren van de coop) en hij retrocedeert de f1500. Dan wordt in de marginde vandezelfde akte op 15 april 1788 deze resiliatie weer teniet gedaan: geconsenteerd in de roijering en cassatie van nevenstaande acte van resiliatie). Reijnier had dus kennelijk in 1780/1781 problemen. Had hij geen geld of waren er familiebeslommeringen? In ieder geval heeft hij het huis dan toch gekocht en er tot zijn dood gewoond.
Als later (in 1815) de bezittingen van Reijnier door zijn kinderen worden verkocht, wordt vermeld dat dit huis, groot één Lopense en dertig Roeden, gelegen is te Gestel aan de Hoog- of Regtestraat.
In 1792 wordt in Gestel het land opgemeten en worden de grondbezitters genoteerd. Dan blijkt dat Reijnier en Peter Moonen samen ruim 58 Lopense (ca 10 ha.) grond bezitten, waarvan het merendeel aan Reijnier toebehoort. De grondstukken variëren van groesveldjes (o.a. aan de Gender en aan de bleijck) tot land waarin klaver en land, tans hof.
In 1795 blijken Reijnier Moonen en C. van Mierlo schepenen te zijn in Gestel.
Ook Reijnier was dus een gewichtig man en hij wist zijn ambten en zijn belangen goed te vermengen.
In 1798 wordt aan hem als herbergier betaalt voor verteeringen (bieren) verstrekt aan de inwoners van Gestel bij gelegenheid van het Nationaal Vreugden Feest op 19 mei 1798.
Reijnier zat dus midden in de naweeën van de oorlog van 1794, maar hij zal het, gezien het bovenstaande, niet erg gevonden hebben.
Op 3 maart 1798 krijgt Reijnier Moonen volmacht van zijn kinderen Hendrik en Johanna uit zijn eerste huwelijk om de erfgoederen van die kinderen uit Leende, afkomstig van hun grootouders Arnoldus Hoeben en Johanna Pompen, te verkopen.
Als Reijnier Moonen op 27 april 1798 tot borgemeester wordt verkozen legt hij de eed af en tevens de volgende verklaring: Ik verklaar te hebben eenen onveranderlijken afkeer tegen het Stadhouderschap,de Aristrocratie, de Regeeringloosheid en het Federalisme. Deze verklaring moest onder de Franse heerschappij worden afgelegd.
Als op 10 april 1802 zoon Hendrik geld leent (een duizend vijffhonderd Carolij Guldens van twintig Stuivers het stuk goed hard, Hollans zilver Geld), zijn Reijnier Moonen en Nicolaas van Mierlo borg. Zo ook op 19 april 1802: Dan leent Hendrik nog eens zeshonderdvijfenzeventig gulden, waarbij wederom Reijnier en Nicolaas borg zijn.
Inmiddels is Reijnier Moonen sinds 1780 lid van het St. Catharinagilde te Gestel. Met dit gilde zijn hij en zijn nazaten tot op de dag van vandaag zeer verbonden.
Het staat wel vast dat Reijnier bij dit gilde met genoegen werd ontvangen: het St. Catharinagilde, dat vele Gestelse notabelen en zakenlieden tot zijn leden telde, kon een welgesteld herbergier goed gebruiken, zeker omdat die lid was geweest van de Ridderlijke Gilde van St. Sebastiaan, en verhoogde daarmee zij aanzien. Het bewijs hiervoor was wel, dat Reijnier meteen tot Deken in het St. Catharinagilde werd benoemd en onmiddellijk belangrijke handelingen namens het gilde verrichtte.
Hij was een van de Dekens die op 5 december 1780 een nieuwe Gildebrief (een Reglement of "Caerte") aanvroegen aan Willem, Prins van Oranje Nassau etc.
In 1781 is er in Gestel ruzie tussen Gerrit Valkenburgh en David van Houtert. Deze laatste was speelman, violist en had gespeeld op de teeravond van het St. Catharinagilde in het huis en de herberg van Reijnier Moonen.
Reijnier was dus, wat men noemt, een gildehuisheer voor het gilde, waarvan hij inmiddels lid was. Zeker hebben er in 1780 bij Reijnier zakelijke motieven een rol gespeeld: een herbergier die lid is van het gilde, gaat het niet slecht!
Op 6 juni 1797 verliet Reijnier het St. Catharinagilde; mogelijk had hij het te druk. In ieder geval was hij in 1796 geen Deken meer..
Op 13 november 1806 overleed Reijnier Moonen. Hij was toen 62 jaar oud en had een druk leven achter de rug. Hij liet 5 kinderen na. Zijn echtgenote Johanna van Stratum overleefde hem 9 jaar. Zij had nog lange tijd de touwtjes in handen. In 1808 wordt de wed. R. Moonen biertapperse genoemd en op 14 oktober 1813 betaalt de gemeente Gestel aan de wed. R. Moonen 15 Frs. en 68 centimes voor geleverde bieren en kaarsen op den Feestdag van den Keijser. De kwitantie wordt dan voor ontvangst ondertekend: voor moeders, Johannes Moonen. (N.B. 2,10 Frs = f1).
Zoon Hendrik uit het eerste huwelijk volgde de voetsporen van zijn vader en grootvader: ook hij werd voerman en herbergier, en in het gilde werd hij zelfs koning. Johannes, de jongste zoon uit het tweede huwelijk werd linnenfabrikant, en ging later het groeiende dorp Gestel besturen als secretaris en burgemeester. In het St. Catharinagilde werd Johannes Deken.
Bruidegom Reijnier Moonen , weduwnaar van Catharina Hoeben , Gestel
Bruid Johanna van Stratum ,

Plaats Eindhoven
Datum ondertrouw 20-04-1776
Datum trouwen 05-05-1776

Opmerkingen Huwelijksafkkondiging te Eindhoven op 21 en 28 april en 5 mei 1776. Bruidegom komt uit Gestel. Zie ook folio 263

DTB Eindhoven inv.nr. 14.13 , folio 262
========================================
Overledene Rijnier Moonen

Plaats Gestel
Datum begraven 13-11-1806

Opmerkingen Laat vrouw en kinderen na

DTB Gestel inv.nr. 19.10 , folio 8v

Haben Sie Ergänzungen, Korrekturen oder Fragen im Zusammenhang mit Reijnier Moonen?
Der Autor dieser Publikation würde gerne von Ihnen hören!


Zeitbalken Reijnier Moonen

  Diese Funktionalität ist Browsern mit aktivierten Javascript vorbehalten.
Klicken Sie auf den Namen für weitere Informationen. Verwendete Symbole: grootouders Großeltern   ouders Eltern   broers-zussen Geschwister   kinderen Kinder

Vorfahren (und Nachkommen) von Reijnier Moonen


Mit der Schnellsuche können Sie nach Name, Vorname gefolgt von Nachname suchen. Sie geben ein paar Buchstaben (mindestens 3) ein und schon erscheint eine Liste mit Personennamen in dieser Publikation. Je mehr Buchstaben Sie eingeben, desto genauer sind die Resultate. Klicken Sie auf den Namen einer Person, um zur Seite dieser Person zu gelangen.

  • Kleine oder grosse Zeichen sind egal.
  • Wenn Sie sich bezüglich des Vornamens oder der genauen Schreibweise nicht sicher sind, können Sie ein Sternchen (*) verwenden. Beispiel: „*ornelis de b*r“ findet sowohl „cornelis de boer“ als auch „kornelis de buur“.
  • Es ist nicht möglich, nichtalphabetische Zeichen einzugeben, also auch keine diakritischen Zeichen wie ö und é.

Die angezeigten Daten haben keine Quellen.

Anknüpfungspunkte in anderen Publikationen

Diese Person kommt auch in der Publikation vor:

Historische Ereignisse

  • Die Temperatur am 28. April 1744 war um die 10,0 °C. Es gab 2 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Ost-Nordost. Charakterisierung des Wetters: regen geheel betrokken. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    Van 1702 tot 1747 kende Nederland (ookwel Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden) zijn Tweede Stadhouderloze Tijdperk.
  • Im Jahr 1744: Quelle: Wikipedia
    • 22. Februar » Im Österreichischen Erbfolgekrieg kommt es zur Seeschlacht bei Toulon. Die britische Mittelmeerflotte und die Flotte der Verbündeten Frankreich und Spanien trennen sich nach heftigem Kampf ohne klaren Sieger.
    • 14. März » Die Emder Konvention regelt die Annexion Ostfrieslands durch Preußen nach dem Aussterben der Cirksena-Dynastie. Diese endet im selben Jahr mit dem Tod des Fürsten Carl Edzard.
    • 10. August » Friedrich der Große ordnet an, auf einem Hang in Potsdam Weinbergterrassen zu schaffen.
    • 16. September » Im Zweiten Schlesischen Krieg kapituliert die Stadt Prag nach zweiwöchiger Belagerung gegenüber dem Heer Preußens. Die österreichischen Truppen ziehen sich in der Folge weit ins Land zurück und erschweren so den preußischen Nachschub.
    • 4. Oktober » Das britische Segelschiff Victory wird von anderen Schiffen seines Flottenverbandes zum letzten Mal vor den Kanalinseln gesichtet. In der Nacht geht es mit der 1.150 Mann starken Besatzung in einem Sturm unter.
    • 18. Dezember » Erzherzogin Maria Theresia lässt die Juden aus Prag und Böhmen ausweisen. Sie werden beschuldigt, die Besetzung Prags durch Preußen im Zweiten Schlesischen Krieg unterstützt zu haben.
  • Die Temperatur am 5. Mai 1776 war um die 8,0 °C. Es gab 88 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus West-Süd-West. Charakterisierung des Wetters: zeer betrokken. Quelle: KNMI
  • Erfstadhouder Prins Willem V (Willem Batavus) (Huis van Oranje-Nassau) war von 1751 bis 1795 Fürst der Niederlande (auch Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden genannt)
  • Im Jahr 1776: Quelle: Wikipedia
    • 8. Juli » Beim ersten öffentlichen Verlesen der Amerikanischen Unabhängigkeitserklärung wird in Philadelphia auch die Liberty Bell geläutet.
    • 12. Juli » James Cook startet in Plymouth zu seiner dritten Weltumseglung, bei der er sein Leben verlieren wird.
    • 6. September » Guadeloupe wird von einem tropischen Wirbelsturm stark getroffen. Etwa 6.000 Menschen sterben bei diesem Hurrikan.
    • 7. September » Im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg wird erstmals ein U-Boot zum Einsatz gebracht. Der Versuch der amerikanischen Revolutionäre, mit der Turtle eine Schießpulver-Zeitbombe an einem britischen Kriegsschiff zu befestigen, scheitert aber.
    • 16. September » In der Schlacht von Harlem Heights im Amerikanischen Unabhängigkeitskrieg siegen die Amerikaner erstmals in einem Kampf mit den britischen Streitkräften.
    • 22. November » Anhaltende finanzielle Probleme führen zur Auflösung der Dänischen Westindien-Kompanie.
  • Die Temperatur am 13. November 1806 war um die 11,0 °C. Es gab 44 mm NiederschlagDer Wind kam überwiegend aus Nord-Westen. Charakterisierung des Wetters: betrokken regen. Quelle: KNMI
  •  Diese Seite ist nur auf Niederländisch verfügbar.
    De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
  • Im Jahr 1806: Quelle: Wikipedia
    • 9. Januar » Der im Oktober bei Trafalgar gefallene Horatio Nelson wird in einem Staatsbegräbnis in der Krypta der Londoner St Paul’s Cathedral beigesetzt.
    • 19. Januar » Elf Tage nach der Rückeroberung der Kapkolonie von der Batavischen Republik besetzen die Briten auch das Kap der Guten Hoffnung.
    • 27. Juni » Die Koalitionskriege lösen die britische Invasionen am Río de la Plata aus. Die Briten erobern in diesem Zusammenhang das spanisch regierte Buenos Aires.
    • 26. August » In Braunau am Inn wird der Nürnberger Buchhändler Johann Philipp Palm wegen der Verbreitung einer anti-napoleonischen Schrift hingerichtet.
    • 23. September » Die Lewis-und-Clark-Expedition erreicht wieder die ihnen vertraute Zivilisation in St. Louis.
    • 26. Dezember » Die Schlacht von Pultusk im Vierten Koalitionskrieg endet zwischen französischen und russisch-preußischen Truppen unentschieden.

Über den Familiennamen Moonen

  • Zeigen Sie die Informationen an, über die Genealogie Online verfügt über den Nachnamen Moonen.
  • Überprüfen Sie die Informationen, die Open Archives hat über Moonen.
  • Überprüfen Sie im Register Wie (onder)zoekt wie?, wer den Familiennamen Moonen (unter)sucht.

Die Genealogische data Golse Genen-Veröffentlichung wurde von J. Eijsermans erstellt.nimm Kontakt auf
Geben Sie beim Kopieren von Daten aus diesem Stammbaum bitte die Herkunft an:
J. Eijsermans, "Genealogische data Golse Genen", Datenbank, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/genealogische-data-golse-genen/I583700.php : abgerufen 20. April 2024), "Reijnier Moonen (1744-1806)".