genealogieonline

Empfehlungen

Was sagen die Benutzer von Genealogie Online über diese Webseite? Lesen Sie hier ihre Erfahrungen!

Empfehlungen 56 - 60 von 80

Toen ik, via zoeken met zoekmachines in het eerste jaar dat ik met stamboomonderzoek begon (2002), al gauw op Stamboom Forum en de diverse zustersites, zoals Genealogie Online, terecht kwam, zag ik direct dat ik daar veel aanknopingspunten zou kunnen vinden voor uitbreiding van onze eigen stamboom.

Door de efficiënte opbouw van de site en de snelle zoekopties heb ik in de loop der jaren een groot aantal personen ontdekt met een connectie naar onze stamboom. Door contact op te nemen met de beheerders van de betrokken stambomen en toestemming te vragen voor overname van de gegevens is onze stamboom enorm toegenomen. Tegelijkertijd kreeg ik zodoende ook veel persoonlijke contacten, waaruit een permanente en wederzijdse uitwisseling van gegevens is voortgekomen door gezamenlijk te zoeken naar gemeenschappelijke personen en data.

Mijn ervaringen met Genealogie Online waren dus zeer positief. Ik heb dan ook besloten om onze stamboomgegevens niet meer op onze familiewebsite te plaatsen maar op Genealogie Online en daar op onze eigen site naar te verwijzen. Het vernieuwen van gegevens via het standaard Gedcom-bestand in Genealogie Onlione is nl. veel efficiënter dan te muteren op de eigen site.

Wat ik verder buitengwoon op prijs stel, in vergelijking met de meeste andere genealogische programma's op internet, is dat er geen enkele vorm van reclame op de site voorkomt.

Al met al ben ik in de loop der jaren een zeer enthousiaste en veelvuldige gebruiker van Genealogie Online geworden en onze stamboomgegevens hebben daardoor een flinke omvang gekregen met een hoge mate van volledigheid en betrouwbaarheid.

Foto des Autors  Frans Rondel ist Autor von Stamboom RondelIk ben Belg (50% Vlaamse afkomst en 50% Waalse afkomst).Een twaalftal jaren geleden ben ik aan mijn genealogie begonnen dankzij familiegegevens en opzoekingen in de archieven te Brussel. Mijn voorvadersnaam (Demarteau) komt heel waarschijnlijk uit Namen (Namur) en is in "Nederlands Limburg" Demarto geworden door met nederlandse vrouwen te huwen.

Toen ik begon, heb ik mij een computer aangeschaft, een tuig die ik gedurende mijn loopbaan nooit beoefend had. Een tiental lessen van eerste kennismaking en geen jeugd bij de hand om hulp te vragen, hebben mijn grijze haren verdubbeld.

Zodoende heb ik de site van Bob Coret geraadpleegd en van jaar op jaar zijn uitbreiding meegemaakt.

Ik heb het boek van wijlen Jos Demarto uit Budel (5 eeuwen Demarteau) met toelating van zijn weduwe op internet gebracht bij Bob Coret.

Heden ben ik niet meer in staat (83 jaar) om zoiets te doen, maar ik heb nooit het contact met de site van Bob onderbroken. Het heeft mij steeds veel genoegens bijgebracht. Hiervoor Bob Coret mijn hartelijke dank!Genealogie moet eigenlijk openbaar zijn, dit wil zeggen dat alle opgezochte gegevens voor iedereen moet kunnen bekeken worden, het draagt ook bij tot het vinden van nieuwe gegevens die door een andere genealoog gevonden zijn en resulteren uiteindelijk tot een aanvulling van eigen genealogische bestanden, of zelfs het vinden van fouten in eigen bestanden.

Een aanrader voor iedereen!

Foto des Autors  Francis Kinnart ist Autor von unter anderem Stamboom KinnartWat was de aanleiding om Genealogie Online te gaan gebruiken? Onderzoek naar mijn eigen persoonlijke stamboom.

Hoe keek ik toen aan tegen Genealogie? Het was voor mij totaal nieuw, het enige wat ik aan stamboom informatie e.d. had was via familie, nooit gedacht dat ik een hoop via internet zou kunnen achterhalen.

Hoe ervaar ik het gebruik van Genealogie Online? Erg prettig!

Wat heeft de publicatie op Genealogie Online mij opgeleverd? Op zich veel dingen die ik nog niet wist, zoals bepaalde kinderen van personen. wel valt mij op dat de datums niet altijd kloppen, maar je kan er handige dingen weghalen zoals beroepen, namen en evt andere verwante personen waarmee je dan weer op verschillende sites van archieven kunt verder zoeken.Een hobby is pas echt een hobby als je anderen mee kunt laten genieten van wat je bereikt hebt. Genealogie Online is een site waarop je dat kunt. Hier kun je publiceren wat je allemaal hebt uitgezocht over je voorvaderen. Via deze site vind je ook vaak aansluiting bij anderen die ook jou hobby beoefenen en welke soms over informatie beschikken welke jij nog niet hebt.

Een site om warm aan te bevelen.

Testen Sie diesen Service unverbindlich

über 6000 Genealogen
sind bereits dabei!


Melden Sie sich für den monatlichen Newsletter, damit Sie nichts verpassen!