genealogieonline

Empfehlungen

Was sagen die Benutzer von Genealogie Online über diese Webseite? Lesen Sie hier ihre Erfahrungen!

Empfehlungen 51 - 55 von 80

Na het bereiken van mijn Functioneel leeftijd Ontslag (FLO)bij defensie kreeg ik wat meer tijd om me bezig te houden met activiteiten waarvoor ik gezien mijn werkzaam verleden geen tijd voor kon vrijmaken. Een daarvan was Genealogie.

Ik ben daarmee in aanraking gekomen toen ik werd gevraagd of ik de Heemkundige Vereniging Nuwenspete uit Nunspeet niet wilde helpen bij het maken van hun kwartaalblad “de Mothoek”. Ik heb daar een jaar bedenktijd voor gevraagd. Het leek mij een leuke vrijetijdbesteding maar zoals het gezegde luidt: “vrijwilligers werk is vrijwillig maar niet vrijblijvend”. Als je ja zegt, dan ga je er ook voor. Nog voor het jaar om was werd mij weer gevraagd of ik toch niet alvast wilde instappen. Ondertussen had ik mijn vrije tijd een plaatsje kunnen geven en ik heb toen ja gezegd.

Een van de bestuursleden die mij heeft benaderd deed voor de Heemkundige Vereniging Nuwenspete ook aan genealogisch onderzoek voor deze club en was voor zichzelf ook bezig geweest met het onderzoeken van zijn roots. Ik zag bij hem een prachtige kwartierstaat aan de muur hangen en dat was voor mij de reden om mij ook eens te gaan verdiepen in mijn roots. Dit bestuurslid heeft mij enorm geholpen bij het aanleggen van een kwartierstaat. Veel van de informatie kon worden gehaald via Genlias en natuurlijk ook vanuit de diverse archieven die de onderzoeker ter beschikking staan, zoals het Geldersarchief te Arnhem.

Voor het verwerken van de gegevens maak ik gebruik van Aldfaer. Dat leek me voor mij het meest geschikte programma. Zelfs iemand die weinig ervaring had op dat gebied kon er mee werken zonder dat daar dikke handleidingen voor doorgespit moesten worden. Op een gegeven moment komt er een moment dat je vastloopt en hoop je dat je bijvoorbeeld via internet de ontbrekende stukjes kunt achterhalen zonder dat je hiervoor alle archieven persoonlijk moet bezoeken. Er zijn diverse internet sites die je verder kunnen helpen in je zoektocht. Een daarvan is Genealogie Online en omdat Ik zelf geen website wilde bouwen en mijn stamboom toch op internet wilde zetten leek mij Genealogie Online de meest geschikte site. De wijze waarop je je stamboom kunt uploaden is bijzonder prettig. De stappen die worden beschreven om je GEDCOM te kunnen uploaden zijn gemakkelijk uitvoerbaar. Ook aan de privacy wordt veel aandacht besteed. Door het filter dat wordt toegepast komt het niet voor, dat personen die in de stamboom zijn opgenomen en waarvan niet kan worden vastgesteld dat ze zijn overleden, worden gepubliceerd. Ook de ondersteuning die je krijgt als je een vraag stelt via het stamboomforum is geweldig. De reacties vanuit dit forum hebben mij weer vaak op het goede spoor gezet.

De werkbalk die beschikbaar wordt gesteld is ook een uitkomst. Ik raad dan ook iedereen aan deze te installeren. Met een paar klikken kun je zien wie of er nog meer stamboomonderzoek doet en wie of nog meer je familienaam onderzoekt. Door het plaatsen van mijn stamboom op Genealogie Online kreeg ik niet alleen aanvullende informatie op mijn familiestamboom vanuit Nederland maar ook uit andere delen van de wereld. Zo blijkt dat Genealogie Online niet alleen in Nederland druk wordt bezocht maar ook door Nederlanders die in het verleden naar o.a. Australië of Nieuw-Zeeland zijn geïmmigreerd. Door het plaatsen van mijn familiestamboom op Genealogie Online heb ik weer contact gekregen met familieleden waarvan ik al zeer lange tijd niets meer had vernomen.

Ik kan dan ook met overtuiging stellen dat Genealogie Online mij bijzonder heeft geholpen bij mijn onderzoek en nog steeds een ideaal hulpmiddel is bij mijn stamboomonderzoek.



Ik ben al jaren bezig met genealogie en dus op zoek naar gegevens en nieuwe bronnen. Hierdoor kwam ik terecht bij Genealogie Online. Een site vol met tips en gegevens, mogelijkheden voor hulpvragen en contact maken met mensen die ook op zoek zijn naar hun voorouders. Door deze contacten heb ik mijn gegevens kunnen aanvullen en zelf mensen op weg kunnen helpen. Genealogie Online biedt ook de mogelijkheid om gratis je stamboom te publiceren. Dank zij de inspanningen van Bob Coret is deze site zeker aan te bevelen voor iedereen die bezig is met genealogisch onderzoek.



Al in jonge jaren wird ik door het genealogie-virus gegrepen. Ik kom er niet meer vanaf! Gezien deze onverbiddelijke situatie streef ik naar een optimale uitwerking hiervan. Jarenlang ging ik met een schrift of blocnote naar verschillende archieven en verwerkte de gevonden gegevens thuis zonder technische hulpmiddelen. Ondertussen heb ik al verschillende Softwaregeneraties ingezet en ben uiteindelijk bij Aldfaer terechtgekomen. Mijn database met intussen meer dan 344000 personen is volledig in een Aldfaerstam opgeslagen. Vrijwel dagelijks vul ik gegevens aan en maak noodzakelijke verbeteringen. Genealogie leeft niet alleen van eenzaam onderzoek in moeilijk leesbare bronnen, maar wordt enorm verrijkt door het uitwisselen van ervaringen en gegevens. Ik woon allang niet meer in Nederland en heb daarom naar mogelijkheden gezocht mijn gegevens op internet te plaatsen om veel reacties daarop te verzamelen. Ik ben begonnen met een eigen website, maar had behoorlijk moeite met het onderhoud. Daarna heb ik verschillende andere platformen gezocht om mijn gegevens publiek te maken. Ondertussen staat mijn verzameling op rootsweb, ancestry, geneanet, stamboom.ngv en genealogieonline. Deze platformen hebben naar het blijkt verschillend publiek. Ancestry heeft eigenlijk als doelstelling, dat je daar je gegevens online aanvult en onderhoudt. Rootsweb is evenals Genealogie Online puur als publicatieplatform gedacht. De gegevens worden geactualiseerd door een nieuwe gedcom-file te importeren. Voor- en nadelen zijn er voor alle platformen te bedenken. Opvallend komen reacties vooral via Genealogie Online, en wel ongeveer 10x zoveel reacties als op alle andere platformen samen. Van de andere genoemde is alleen geneanet nog redelijk als “contactmaschine“. Daarom is het voor mij van groot belang op het platform van genealogieonline present te zijn. Ik krijg veel aanvullingen en correcties, die ik zoveel mogelijk verwerk. Een belangrijke overweging bij het bestuderen van stambomen op internet blijft echter altijd: dit zijn slechts gereproduceerde gegevens, alleen de originele bron kan (naar gelang van kwaliteit) werkelijk zekerheid geven. Zo kun je in Genealogie Online ook de ouders van Ds. Henricus Schregardus (ca.1636-1702) vinden als Johannes Schregardus & Doetje Elgersma, terwijl in geen enkele bron een Johannes Schregardus in die tijd voorkomt, en Doetje Elgersma de stiefmoeder van de tweede vrouw van Ds. Henricus was. Dus altijd even opletten voordat deze gegevens gekopiëerd worden. Genealogie Online is voor het leggen van contacten met andere genealogen ideaal, maar de gegevens die er gevonden worden zijn altijd afhankelijk van de kwaliteit van het voorafgaande onderzoek van welke genealoog dan ook (mijzelf inbegrepen).



Via internet heb ik de site gevonden: Genealogie Online. Ik heb mijn publicatie: stamboom Heijting erop gezet. Naar aanleiding hiervan heb ik al een aantal mails ontvangen met vragen over mijn stamboom. Zelf heb ik op het forum ook al eens een vraag gezet, waar gelijk op werd gereageerd door verschillende mensen. Hierdoor heb ik weer aanknopingspunten voor mijn eigen stamboom gekregen en andere mensen weer op weg kunnen helpen. Mijn ervaring met genealogie is dat als je er eenmaal mee begint het verslavend werkt en het een kick geeft als je weer iets "nieuws" ondekt. Dus het mooie van Genealogie Online is het gezamelijk delen van gegevens en vooral het gebruikers gemak en de mogelijkheden van de site. Van harte aan te bevelen.



De aanleiding om Genealogie Online te gebruiken was naar aanleiding van een tip van een collega genealoog die me vertelde dat publicatie van de gegevens veel reacties en contacten op zou gaan leveren. Dit is in de loop van de jaren dat ik nu een gedeelte van mijn stamboomdatabase publiceer een succes gebleken. Soms periodes met veel reacties, vaak na een update van m'n Gedcom, soms wat minder, zomer of winterperiodes spelen daarbij waarschijnlijk een rol, de lange winteravonden zijn goede gelegenheden om wat te zoeken en te knutselen aan de stamboom. Het gebruik van Genealogie Online is redelijk eenvoudig en hoef je geen computerfreak te zijn om er mee te werken of iets te zoeken. Nadat er uit m'n database (Aldfaer) een geselecteerde hoeveelheid personen in een Gedcom is geplaatst is het overzetten van de Gedcom naar de site van Genealogie Online een fluitje van een cent. Er ontstaat op de site een heldere stamboom die in verschillende vormen kan worden bekeken. Ik heb nog steeds niet alle mogelijkheden gebruikt, iets wat niet aan de moeilijkheidsgraad ligt maar meer dat je er behoefte aan moet hebben iets nieuws te proberen. Het zoeken via bijvoorbeeld Google geeft andere beginnende of gevorderde 'stamboomverslaafden' een goede kijk in wat er allemaal aan gegevens en personen is te vinden. Er is een mogelijkheid om gelijke gegevens binnen Genealogie Online te vergelijken en eventuele afwijkingen nader te onderzoeken of over te nemen. Zeker als je nog maar kort bezig bent met een familienaam, of uitbreidingen zoekt levert Genealogie Online veel mooie vondsten op. Wel is het zaak om naast bronvermelding ook andere bronnen te raadplegen, bijvoorbeeld Geneanet, de Groenehart archieven, Zeeuwengezocht, Drenlias, Nationaal archief, BestDutchGenealogy.pdf etc. etc. Door het checken van andere digitale bronnen en zonodig een bezoek aan een archief zeef je als het ware de fouten uit je stamboom, alhoewel een (digitale) fout snel is gemaakt. En daar in zit meteen ook het nut van Genealogie Online, je wordt door medegebruikers op mogelijke fouten gewezen of draagt men aanvullingen aan. Vooral archiefbronnen die niet naast de deur liggen is dit een bijzonder prettige bijkomstigheid. De afgelopen jaren heb ik veel reacties gehad, werd mijn site goed bezocht en beoordeeld en heb ik veel leuke, vaak vluchtige, contacten gehad. Het aardige is dat je andere stamboomvorsers op weg kunt helpen. Zo heb ik een in Nieuw Zeeland wonende hoogbejaarde ex-Nederlander die via Genealogie Online met mij in contact kwam aan een vrij grote stamboom kunnen helpen. De dankbare negentigjarige ex-zeeman mailde me dat ik hem en zijn kinderen en kleinkinderen aan een hele grote 'nieuwe' familie heb geholpen. Maar ook contacten om een klein missende stukje stamboom aan te leveren zijn leuk en geeft het me vaak weer wat inzichten in de manier waarop de families zich ontwikkelden. Jammer is wel dat vaak na een contact en het opsturen van extra gegevens er geen reactie meer terg komt. Dit neemt echter niet het plezier weg die het maken van een stamboom kan geven.





Testen Sie diesen Service unverbindlich

über 6000 Genealogen
sind bereits dabei!


Melden Sie sich für den monatlichen Newsletter, damit Sie nichts verpassen!