genealogieonline

Empfehlungen

Was sagen die Benutzer von Genealogie Online über diese Webseite? Lesen Sie hier ihre Erfahrungen!

Empfehlungen 51 - 55 von 83

Sinds ik mijn stamboom via Genalogie Online heb gepubliceerd, heb ik veel reacties en e-mails mogen ontvangen, “van familie/leden” met aanvullingen en/of opmerkingen, en allen zodanig dat ik ermee verder kwam.
Ik heb mijn stamboom al enkele jaren online, en ben ook zeer tevreden over de contacten met Bob Coret, bij hem kan ik ook altijd op advies rekenen.
Al met al een perfecte service een tevreden stamboom knutselaar.Genealogie Online is een zeer toegankelijke website waar je kosteloos je genealogische gegevens kunt plaatsen, desgewenst met foto’s. De website vormt er duidelijke kwartierstaten, stambomen en tijdbalken etc. van.

Eén van de voordelen vind ik dat je je eigen gegevens bewerkt via je eigen computerprogramma. Je houdt het moederbestand dus altijd in eigen hand. Door uploaden van een compleet gedcom-file kun je binnen enkele minuten je gegevens op de site aanpassen. Daarbij wordt zorgvuldig omgegaan met het afschermen van gegevens van nog levende personen.

Ook worden overeenkomsten met andere stambomen gesignaleerd. Daar heb ik al diverse nieuwe voorouders aan opgedaan. Kortom zeer tevreden en vol bewondering voor de maker van deze site.Het uitzoeken van je stamboom is een hele mooie hobby, waar heel veel tijd in gaat zitten. Vele uren zoeken in archieven, op internet, bezoeken aan je familie etc. etc.

Verschillende programma’s heb ik uitgeprobeerd en uiteindelijk voor Aldfaer gekozen om daar al mijn familiegegevens in te voeren. En wanneer dat gebeurd is, dan laat je dit met gepaste trots aan je familie zien. Maar dan komt er een moment dat je deze gegevens ook aan anderen wilt laten zien en zelfs met anderen wilt delen. Toen ben ik op internet gaan zoeken wat de mogelijkheden waren en zo kwam ik op de site van Genealogie Online terecht en kort erna stond mijn stamboom op internet.

Dit is een hele leuke ervaring. Regelmatig krijg je reactie’s op je publicatie van mensen met dezelfde achternaam maar nog mooier was, dat er familie (een nicht van mijn vader) had gereageerd waar ik nog nooit eerder contact mee had gehad. Natuurlijk zijn wij bij elkaar op visite geweest en van haar heb ik mooie foto’s gekregen van mijn overgrootvader en de familiegeschiedenis werd weer wat uitgebreid. Ook heb ik veel aanvullingen op mijn publicatie’s gekregen via Genealogie Online. Ik ben nog steeds blij dat ik toen het besluit had genomen om mij bij Genealogie Online te registreren en tot volle tevredenheid gebruik te maken van deze website.Na het bereiken van mijn Functioneel leeftijd Ontslag (FLO)bij defensie kreeg ik wat meer tijd om me bezig te houden met activiteiten waarvoor ik gezien mijn werkzaam verleden geen tijd voor kon vrijmaken. Een daarvan was Genealogie.

Ik ben daarmee in aanraking gekomen toen ik werd gevraagd of ik de Heemkundige Vereniging Nuwenspete uit Nunspeet niet wilde helpen bij het maken van hun kwartaalblad “de Mothoek”. Ik heb daar een jaar bedenktijd voor gevraagd. Het leek mij een leuke vrijetijdbesteding maar zoals het gezegde luidt: “vrijwilligers werk is vrijwillig maar niet vrijblijvend”. Als je ja zegt, dan ga je er ook voor. Nog voor het jaar om was werd mij weer gevraagd of ik toch niet alvast wilde instappen. Ondertussen had ik mijn vrije tijd een plaatsje kunnen geven en ik heb toen ja gezegd.

Een van de bestuursleden die mij heeft benaderd deed voor de Heemkundige Vereniging Nuwenspete ook aan genealogisch onderzoek voor deze club en was voor zichzelf ook bezig geweest met het onderzoeken van zijn roots. Ik zag bij hem een prachtige kwartierstaat aan de muur hangen en dat was voor mij de reden om mij ook eens te gaan verdiepen in mijn roots. Dit bestuurslid heeft mij enorm geholpen bij het aanleggen van een kwartierstaat. Veel van de informatie kon worden gehaald via Genlias en natuurlijk ook vanuit de diverse archieven die de onderzoeker ter beschikking staan, zoals het Geldersarchief te Arnhem.

Voor het verwerken van de gegevens maak ik gebruik van Aldfaer. Dat leek me voor mij het meest geschikte programma. Zelfs iemand die weinig ervaring had op dat gebied kon er mee werken zonder dat daar dikke handleidingen voor doorgespit moesten worden. Op een gegeven moment komt er een moment dat je vastloopt en hoop je dat je bijvoorbeeld via internet de ontbrekende stukjes kunt achterhalen zonder dat je hiervoor alle archieven persoonlijk moet bezoeken. Er zijn diverse internet sites die je verder kunnen helpen in je zoektocht. Een daarvan is Genealogie Online en omdat Ik zelf geen website wilde bouwen en mijn stamboom toch op internet wilde zetten leek mij Genealogie Online de meest geschikte site. De wijze waarop je je stamboom kunt uploaden is bijzonder prettig. De stappen die worden beschreven om je GEDCOM te kunnen uploaden zijn gemakkelijk uitvoerbaar. Ook aan de privacy wordt veel aandacht besteed. Door het filter dat wordt toegepast komt het niet voor, dat personen die in de stamboom zijn opgenomen en waarvan niet kan worden vastgesteld dat ze zijn overleden, worden gepubliceerd. Ook de ondersteuning die je krijgt als je een vraag stelt via het stamboomforum is geweldig. De reacties vanuit dit forum hebben mij weer vaak op het goede spoor gezet.

De werkbalk die beschikbaar wordt gesteld is ook een uitkomst. Ik raad dan ook iedereen aan deze te installeren. Met een paar klikken kun je zien wie of er nog meer stamboomonderzoek doet en wie of nog meer je familienaam onderzoekt. Door het plaatsen van mijn stamboom op Genealogie Online kreeg ik niet alleen aanvullende informatie op mijn familiestamboom vanuit Nederland maar ook uit andere delen van de wereld. Zo blijkt dat Genealogie Online niet alleen in Nederland druk wordt bezocht maar ook door Nederlanders die in het verleden naar o.a. Australië of Nieuw-Zeeland zijn geïmmigreerd. Door het plaatsen van mijn familiestamboom op Genealogie Online heb ik weer contact gekregen met familieleden waarvan ik al zeer lange tijd niets meer had vernomen.

Ik kan dan ook met overtuiging stellen dat Genealogie Online mij bijzonder heeft geholpen bij mijn onderzoek en nog steeds een ideaal hulpmiddel is bij mijn stamboomonderzoek.Ik ben al jaren bezig met genealogie en dus op zoek naar gegevens en nieuwe bronnen. Hierdoor kwam ik terecht bij Genealogie Online. Een site vol met tips en gegevens, mogelijkheden voor hulpvragen en contact maken met mensen die ook op zoek zijn naar hun voorouders. Door deze contacten heb ik mijn gegevens kunnen aanvullen en zelf mensen op weg kunnen helpen. Genealogie Online biedt ook de mogelijkheid om gratis je stamboom te publiceren. Dank zij de inspanningen van Bob Coret is deze site zeker aan te bevelen voor iedereen die bezig is met genealogisch onderzoek.

Testen Sie diesen Service unverbindlich

über 6000 Genealogen
sind bereits dabei!


Melden Sie sich für den monatlichen Newsletter, damit Sie nichts verpassen!