Database Noord-Bevelanders

Foto van Sander Clement
De publicatie Database Noord-Bevelanders is samengesteld door (neem contact op) en bestaat uit 13.427 personen. Vanwege privacy zijn 850 personen niet zichtbaar gemaakt. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina. Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op woensdag 6 december 2023.


Dit is een database met voormalige bewoners van Noord-Beveland.  Hierin vindt u gegevens van voormalige bewoners van Noord-Beveland. De focus ligt met name op de periode 1800-1900, maar de familielijnen worden zover mogelijk uitgewerkt tot de eerste vermelding in Noord-Beveland. 

Het doel van deze verzameling is in eerste instantie een complete database van alle bewoners van Noord-Beveland op te stellen, met daaraan toegevoegd de ouders van inkomende bewoners, en de kinderen van vertrokken bewoners. Alle personen worden opgenomen in genealogische reconstructie. Aanvullende informatie als beroep en woonhuis worden toegevoegd. Het achterliggende doel van deze collectie is een demografisch en sociaal-economisch onderzoek van het eiland Noord-Beveland in de 19e eeuw. De focus ligt hier bij op de arbeidersklasse in Wissenkerke, maar de intentie is om alle plaatsen op het eiland hierin te betrekken.

Op dit moment word gewerkt aan het invoeren van de gegevens uit de actes van de Burgerlijke Stand en dtb-registers. (1811-ca.1900)


Dit bestand is in opbouw. Tussenstand 14-11-2023: geboortes 8160/24400 [33%] huwelijken 3750/6950 [54%] overlijdens 3960/18200 [22%] aantal personen met bronvermelding: 41%   

Zolang dit bestand nog in opbouw is blijven genealogische verbindingen onder voorbehoud. Veel namen worden lopende het onderzoek zijdelings toegevoegd op basis van vermelding in bronnen (bijvoorbeeld als getuigen, broers en zusters), en later aangevuld en bevestigd door bronnen betreffende deze personen zelf. Dit kan soms leiden tot herziening van eerder gestelde verwantschap of biografie. Een indicatie voor de zekerheid van de gestelde verwantschap is het totaal aan verzamelde data en bronnen over de familie, of ook een explicite bevestiging vanuit een of meer bronnen.


 

De data worden stapsgewijs familie voor familie ingevoerd. Op dit moment ligt de focus op Wissenkerke. Ingevoerd zijn de volgende families:

Clement, De Smit, Wolse, Priester, Van Halst, Sporte, Tollenaar, Olivierse, Wilderom, Filius, Leendertse, Flipse, Imanse, Bouterse, De MoorIsrael, Van der Maas, Verburg, Kramer  [ NAMENWOLK]

van elk van deze families is de stamvader als startpunt opgegeven. Daarnaast bevat het bestand al vele families die gefragmenteerd zijn ingevoerd. Deze zullen gaandeweg worden uitgewerkt tot aaneengesloten families. Compleetheid wordt nagestreefd maar kan pas op termijn worden benaderd.

Sander Clement

Via Snelzoeken kunt u zoeken op naam, voornaam gevolgd door een achternaam. U typt enkele letters in (minimaal 3) en direct verschijnt er een lijst met persoonsnamen binnen deze publicatie. Hoe meer letters u intypt hoe specifieker de resultaten. Klik op een persoonsnaam om naar de pagina van die persoon te gaan.


Index op familienamen


Startpunten in deze publicatie


VerhalenVandaag in het verleden


Andere publicatie van Sander Clement


Collecties

Deze publicatie is onderdeel van de volgende collectie(s):

Logo Genealogie Online collectie Bevolkings­reconstructiesBevolkings­reconstructies

Publicaties die bevolkingsreconstructies van families en inwoners van een bepaalde plaats of regio weergeven.

Probeer de service vrijblijvend

meer dan 10 duizend genealogen gingen u voor!