13 maart » Voor het eerst wordt een weg met asfalt bestreken, in Monte Carlo. Uitvinder van dat asfalt is de Zwitserse dokter Ernest Guglielminetti.
19 april » De pogrom van Chisinau.
28 mei » Encycliek Mirae Caritatis van Paus Leo XIII over de Heilige Eucharistie.
18 augustus » Oprichting van de Oostenrijkse omnisportvereniging Grazer AK.
23 augustus » Bij Herwijnen slaat een bootje om met passagiers voor een voor anker liggend stoomschip, vijf van de tien opvarenden verdrinken.
31 oktober » Voltooiing van de eerste telegraafkabel door de Stille Oceaan.
Trouwdag 15 mei 1924
De temperatuur op 15 mei 1924 lag tussen 12,8 °C en 23,7 °C en was gemiddeld 17,4 °C. Er was 2,8 mm neerslag. Er was 7,1 uur zonneschijn (45%). De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het noorden. Bron: KNMI
Van 19 september 1922 tot 4 augustus 1925 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck II met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
7 januari » Oprichting van de Féderation Internationale de Hockey (FIH), oftewel de overkoepelende wereldhockeybond, op initiatief van de Fransman Paul Léautey.
17 februari » Johnny Weissmuller verbetert in Miami zijn eigen wereldrecord op de 100 meter vrije slag tot 57,4. Het oude record (58,6) stond sinds 9 juli 1922 op naam van de Amerikaanse zwemmer en latere filmster (Tarzan).
14 maart » Paul Huf, Nederlands fotograaf († 2002)
30 augustus » Opening van Selhurst Park, een voetbalstadion in het zuiden van de Britse hoofdstad Londen, in de Londense voorstad South Norwood, en de thuishaven van Crystal Palace.
6 september » Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenleider Mussolini.
1 oktober » De Eerste vlucht KLM naar Nederlands-Indië vertrekt van Schiphol voor de eerste intercontinentale commerciële vlucht naar Batavia.
Dag van overlijden 4 augustus 1990
De temperatuur op 4 augustus 1990 lag tussen 15,7 °C en 35,3 °C en was gemiddeld 24,8 °C. Er was 11,6 uur zonneschijn (75%). Het was licht bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 1 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het zuid-westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
2 februari » Na internationale druk legaliseert de Zuid-Afrikaanse president Frederik Willem de Klerk het ANC.
15 maart » De Sovjet-Unie en het Vaticaan knopen opnieuw officiële betrekkingen aan, nadat deze in 1917 na de Oktoberrevolutie waren verbroken.
10 april » De wet op de bewakingsondernemingen, interne bewakingsdiensten en beveiligingsmoduleringen, kortweg de wet-Tobback, beschrijft binnen welke grenzen deze diensten moeten/mogen werken in België.
20 mei » In Roemenië worden de eerste vrije verkiezingen gehouden na de val van het communisme. Interim-president Ion Iliescu en het Front voor Nationale Redding winnen de parlements- en presidentsverkiezingen.
7 september » De Tijd verschijnt voor de laatste keer als (opinie)weekblad.
17 oktober » De zogenaamde "Groene Lijn" - een lijn van 8 km lang die de Libanese hoofdstad Beiroet gedurende 15 jaar in twee heeft gedeeld - wordt door Syrische troepen ontmanteld.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P34282.php : benaderd 14 mei 2025), "Ruby Olive Bumgardner (1902-1990)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.