14 mei » De Olympische Zomerspelen worden in Parijs geopend.
19 juli » Opening in Parijs van de eerste Franse metrolijn.
31 oktober » Officiële oprichtingsdatum van de voetbalafdeling van omnisportclub AA La Gantoise, het huidige KAA Gent.
23 november » Paul Kruger landt te Marseille.
4 december » De Nationale Vergadering van Frankrijk verwerpt een plan van de nationalistische generaal Auguste Mercier om het Verenigd Koninkrijk binnen te vallen.
16 december » Frankrijk en Italië sluiten een geheim verdrag om de invloedssfeer van beide landen in Noord-Afrika te verdelen.
Trouwdag 7 november 1918
De temperatuur op 7 november 1918 lag tussen 8,0 °C en 8,9 °C en was gemiddeld 8,4 °C. Er was 4,7 mm neerslag. De gemiddelde windsnelheid was 3 Bft (matige wind) en kwam overheersend uit het noord-noord-oosten. Bron: KNMI
Van 29 augustus 1913 tot 9 september 1918 was er in Nederland het kabinet Cort van der Linden met als eerste minister Mr. P.W.A. Cort van der Linden (liberaal).
Van 9 september 1918 tot 18 september 1922 was er in Nederland het kabinet Ruys de Beerenbrouck I met als eerste minister Jonkheer mr. Ch.J.M. Ruys de Beerenbrouck (RKSP).
1 juni » Oprichting van de Nederlandse amateurvoetbalvereniging Excelsior Maassluis.
4 november » In Duitsland breekt een opstand uit die een einde maakt aan het keizerrijk, de Novemberrevolutie.
7 november » De laatste aan shellshock lijdende soldaat wordt geëxecuteerd wegens desertie.
7 november » Een revolutie onder leiding van Kurt Eisner leidt tot de val van koning Lodewijk III van Beieren.
11 november » De Britse regering erkent de onafhankelijkheid van Letland.
12 november » Oostenrijk wordt een republiek.
Dag van overlijden 26 november 1989
De temperatuur op 26 november 1989 lag tussen 1,5 °C en 7,6 °C en was gemiddeld 5,7 °C. Er was 0,4 mm neerslag gedurende 0,3 uur. Het was vrijwel geheel bewolkt. De gemiddelde windsnelheid was 2 Bft (zwakke wind) en kwam overheersend uit het westen. Bron: KNMI
Van dinsdag 4 november 1986 tot dinsdag 7 november 1989 was er in Nederland het kabinet Lubbers II met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
Van dinsdag 7 november 1989 tot maandag 22 augustus 1994 was er in Nederland het kabinet Lubbers III met als eerste minister Drs. R.F.M. Lubbers (CDA).
6 februari » Begin rondetafelbesprekingen tussen Solidarność en de communistische machthebbers in Polen met als inzet o.a. vrije verkiezingen, vrij grensverkeer en liberalisering van de economie. Begin van het einde van het IJzeren Gordijn.
28 april » De Senegalese regering roept de noodtoestand uit en stelt een avondklok in de hoofdstad Dakar in, nadat woedende Senegalezen ten minste 26 Mauritaniërs met stenen hadden doodgegooid en 675 anderen hadden verwond.
25 augustus » Waarnemend-president F.W. de Klerk van Zuid-Afrika begint in de Zaïrese plaats Goma besprekingen met president Mobutu over de hervatte burgeroorlog in Angola.
2 september » Uit woede over de kritische berichtgeving over de drugshandel in Colombia voert het Medellínkartel een bomaanslag uit op het redactiegebouw van de krant El Espectador.
2 oktober » RTL-Véronique (het latere RTL 4) gaat van start.
16 december » Dictator-generaal Augusto Pinochet van Chili verliest de presidentsverkiezingen van de christendemocraat Patricio Aylwin.
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Elizabeth Sobon, "Dagosto/Dimirra/Weckerle/Kuhn Family Tree", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/dagosto-dimirra-weckerle-kuhn-family-tree/P26165.php : benaderd 14 mei 2025), "Blanche Potter (1900-1989)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.