genealogieonline

Bosje stambomen Akkerman, Jager, Lammerts en Matthijssen

Foto van C. Matthijssen

De publicatie Bosje stambomen Akkerman, Jager, Lammerts en Matthijssen is samengesteld door (neem contact op). De gegevensverzameling bestaat uit 686 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 365 personen niet gepubliceerd. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina. Een lijst met gebruikte bronnen is te vinden op de bronnen pagina.


Dag lezer,

De verbindende factor van deze startpagina  is het huwelijk van Annebert Lammerts (1954 - 2017) met mij (Charles Matthijssen 1954). Hierdoor zijn de families van mijn vrouw, Lammerts en Jager verbonden met mijn families Matthijssen en Akkerman.

Het maken van de stamboom is begonnen rond 2015. Mijn vrouw noemde de namen van haar voorouders en andere familieleden op oude foto’s. Nadat wij zo verschillende foto’s hadden bekeken en er telkens familieleden en aanverwanten bij kwamen was ik na enige tijd het spoor volkomen bijster. Wie was wie? Ik heb toen wat namen genoteerd. Daarna nog wat namen, en nog wat namen. Dit groeide uit tot een stamboom. Door het toevoegen van ook mijn voorouders en familieleden ontstond een begin stamboom. Met zoekwerk in verschillende digitale archieven en veel hulp van familieleden is de huidige versie ontstaan.

Naast de vier genoemde families zijn er door trouwen en geregistreerd partnerschap nog enkele families met ons verbonden. Ook van deze families is, een deel van, deze stambomen hier gepubliceerd.

Als er geen grenzen worden gesteld is een stamboom nooit af. Mijn streven is het om de stambomen van de families Akkerman, Jager, Lammerts en Matthijssen van de 19e  en 20e eeuw zoveel mogelijk compleet te krijgen. Zeker wat betreft de familie Lammerts moet hier nog veel werk verzet worden. De meeste recente gegevens zullen, gegeven de AVG-restricties, niet voor iedereen zichtbaar zijn. Er zijn verschillende manieren waarop ik deze stambomen nog verder wil uitbreiden.


Index op familienamen
Vandaag in het verledenProbeer de service vrijblijvend

meer dan 7.500 genealogen gingen u voor!