De temperatuur op 22 februari 1881 lag rond de 5,3 °C. Er was 4 mm neerslag. De winddruk was 1 kgf/m2 en kwam overheersend uit het oosten. De luchtdruk bedroeg 76 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 97%. Bron: KNMI
Van 20 augustus 1879 tot 23 april 1883 was er in Nederland het kabinet Van Lijnden van Sandenburg met als eerste minister Mr. C.Th. baron Van Lijnden van Sandenburg (conservatief-AR).
3 maart » De Nederlandse koning Willem III kondigt een nieuw Wetboek van Strafrecht af
4 juni » De Brabantse Lijn, de spoorlijn die Tilburg met Nijmegen verbindt, wordt geopend.
2 juli » President James Garfield van de VS wordt neergeschoten door Charles J. Guiteau. Hij overlijdt uiteindelijk op 19 september 1881 aan bloedvergiftiging.
23 juli » De 5-jarige Johannes Huibers, later bisschop van Haarlem, legt de eerste steen van het Centraal Station te Amsterdam.
23 juli » De Internationale Gymnastiekfederatie wordt opgericht in Luik.
8 december » Het Ringtheater te Wenen brandt af (zie Ringtheaterbrand).
Dag van overlijden 18 mei 1898
De temperatuur op 18 mei 1898 lag rond de 10,7 °C. De luchtdruk bedroeg 77 cm kwik. De relatieve luchtvochtigheid was 62%. Bron: KNMI
Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen: Pieter C. Bismeijer, "Bißmeyer-Bissmeyer-Bismeyer-Bismeijer Family", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bismeijer-family/I143036.php : benaderd 23 maart 2025), "Christiaan Johannes Luijters (1881-1898)".
Kopieerwaarschuwing
Genealogische publicaties zijn auteursrechtelijk beschermd. Alhoewel gegevens veelal uit openbare archieven afkomstig zijn, levert het opzoeken, interpreteren, verzamelen, selecteren en ordenen van die gegevens een uniek werk op. Auteursrechtelijk beschermd werk mag niet zondermeer gekopieerd of herpubliceerd worden.
Houdt u aan de volgende regels
Vraag toestemming voor het overnemen van gegevens of licht de auteur op z'n minst in, de kans is groot dat de auteur toestemming geeft, vaak leidt het contact ook weer tot meer uitwisseling van gegevens.
Gebruik de gegevens pas nadat u deze heeft gecontroleerd, het liefst bij de bron (het archief).
Vermeld van wie u de gegevens heeft overgenomen, idealiter ook zijn/haar originele bron.