genealogieonline

Bißmeyer-Bissmeyer-Bismeyer-Bismeijer Family » Roelofje Reimink (1790-????)

Persoonlijke gegevens Roelofje Reimink 


Voorouders (en nakomelingen) van Roelofje Reimink

Roelofje Reimink
1790-????

1827

Gezin van Roelofje Reimink

Zij is getrouwd met Willem Bossink.

Zij zijn getrouwd op 16 mei 1827 te Den Ham, Ov, The Netherlands, zij was toen 37 jaar oud.Bron 1

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Roelofje Reimink?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Bronnen

 1. Marriage Act nr.: 3 (Archive: 0123; Regist. nr.: 05467).

Tijdbalk Roelofje Reimink

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Klik op de namen voor meer informatie. Gebruikte symbolen: grootouders grootouders   ouders ouders   broers-zussen broers/zussen   kinderen kinderen

Over de familienaam Reimink

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Reimink.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Reimink.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Reimink (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 16 mei 1827 lag rond de 14,0 °C. De wind kwam overheersend uit het oosten. Typering van het weer: omtrent betrokken regen. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1827: Bron: Wikipedia
  • 13 februari » Splitsing van het rooms-katholieke Apostolisch vicariaat Lowland District in Schotland in de Apostolische vicariaten Western District en Eastern District. De naam van het Apostolisch vicariaat Higland District wordt gewijzigd in Northern District.
  • 5 maart » Rusland verkrijgt Balkarië, zijn eerste bezitting in de Kaukasus
  • 29 maart » Ludwig van Beethoven wordt, drie dagen na zijn overlijden ten gevolge van een niet-uitgeklaarde oorzaak, op het Währinger Friedhof in Wenen ten grave gedaald.
  • 2 april » Joseph Dixon produceert voor het eerst potloden op industriële schaal.
  • 21 september » Eerste verschijningen (volgens de overleveringen) van de engel Moroni aan Joseph Smith. Deze gebeurtenissen geven uiteindelijk aanleiding tot de oprichting van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, ook gekend als de Mormonen.
  • 18 november » Opening van het kanaal van Gent naar Terneuzen.

    

Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen:
Pieter C. Bismeijer, "Bißmeyer-Bissmeyer-Bismeyer-Bismeijer Family", database, Genealogie Online (https://www.genealogieonline.nl/bismeijer-family/I128321.php : benaderd 17 september 2021), "Roelofje Reimink (1790-????)".