genealogieonline

Bißmeyer-Bissmeyer-Bismeyer-Bismeijer Family » Jacob Gerrits Ellen (1799-????)

Persoonlijke gegevens Jacob Gerrits Ellen 


Voorouders (en nakomelingen) van Jacob Gerrits Ellen

Jacob Gerrits Ellen
1799-????

1830

Gezin van Jacob Gerrits Ellen

Hij is getrouwd met Annigje Gerrits Hetebrij op 6 maart 1830 te Wanneperveen, Ov, The Netherlands, hij was toen 31 jaar oud.

Heeft u aanvullingen, correcties of vragen met betrekking tot Jacob Gerrits Ellen?
De auteur van deze publicatie hoort het graag van u!


Tijdbalk Jacob Gerrits Ellen

  Deze functionaliteit is alleen beschikbaar voor browsers met Javascript ondersteuning.
Gebruikte symbolen: grootouders grootoudersouders oudersbroers-zussen broers/zussenkinderen kinderen
Sleep de tijdbalk om terug of verder in de tijd te gaan (of gebruik de l en r toetsen). Klik op de namen voor meer informatie.

Over de familienaam Ellen

 • Bekijk de informatie die Genealogie Online heeft over de familienaam Ellen.
 • Bekijk de informatie die Open Archieven heeft over Ellen.
 • Bekijk in het Wie (onder)zoekt wie? register wie de familienaam Ellen (onder)zoekt.

Historische context


 • De temperatuur op 6 maart 1830 lag rond de 5,0 °C. De wind kwam overheersend uit het noord-oosten. Typering van het weer: helder. Bron: KNMI
 • De Republiek der Verenigde Nederlanden werd in 1794-1795 door de Fransen veroverd onder leiding van bevelhebber Charles Pichegru (geholpen door de Nederlander Herman Willem Daendels); de verovering werd vergemakkelijkt door het dichtvriezen van de Waterlinie; Willem V moest op 18 januari 1795 uitwijken naar Engeland (en van daaruit in 1801 naar Duitsland); de patriotten namen de macht over van de aristocratische regenten en proclameerden de Bataafsche Republiek; op 16 mei 1795 werd het Haags Verdrag gesloten, waarmee ons land een vazalstaat werd van Frankrijk; in 3.1796 kwam er een Nationale Vergadering; in 1798 pleegde Daendels een staatsgreep, die de unitarissen aan de macht bracht; er kwam een nieuwe grondwet, die een Vertegenwoordigend Lichaam (met een Eerste en Tweede Kamer) instelde en als regering een Directoire; in 1799 sloeg Daendels bij Castricum een Brits-Russische invasie af; in 1801 kwam er een nieuwe grondwet; bij de Vrede van Amiens (1802) kreeg ons land van Engeland zijn koloniën terug (behalve Ceylon); na de grondwetswijziging van 1805 kwam er een raadpensionaris als eenhoofdig gezag, namelijk Rutger Jan Schimmelpenninck (van 31 oktober 1761 tot 25 maart 1825).
 • In het jaar 1830: Bron: Wikipedia
  • Nederland had zo'n 2,6 miljoen inwoners.
  • Er wordt een kanaal gegraven door Voorne om de marinehaven Hellevoetsluis te verbinden met Rotterdam.
  • De nieuwe gemeenteraad van Luik komt voor het eerst bijeen onder leiding van Louis Jamme.
  • Koning Willem I trekt het wetsvoorstel op het openbaar onderwijs in en schaft de onderwijsdecreten van 14 juni en 14 augustus 1825 af. Daarmee komt een eind aan de politiek van inmenging in het bijzonder onderwijs.
  • Louis de Potter, liberaal journalist en publicist, wordt wegens een artikel in de Courier des Pays Bas van 1 februari op aanklacht van samenzwering tegen de staat en het aanzetten tot opstand, tot acht jaar ballingschap veroordeeld. Zijn medestanders François Tielemans (oud-redacteur van de Courier des Pays-Bas en van Le Belge) en Adolf Bartels (redacteur van de Catholique) krijgen een straf van zeven jaar ballingschap, drukker Jean-Baptiste de Nève een veroordeling tot vijf jaar ballingschap.